Knäcker Fett  

Familjens busar kämpades ner

Inlagd: 12 april 2011, kl 22:32

Knäcker Fett-Familjen 4-2

KF mötte ett hårt motstånd i vårens sista seriematch. Hårt främst i bemärkelsen opolerat spel, inte i form av elegans och finess. Motståndarna Familjen kom till spel i sina orangefärgade tröjor med Clockwork Orange-motiv för att tydligt markera ”Tuffa tuffingarnas klubb”. Matchutvecklingen för Clockwork-gänget påminde faktiskt lite om Malcolm McDowells huvudrollsinnehavare i filmen – slagträfajter och övergrepp vändes till gråt och tillkortakommanden i slutänden. Glädjande var det däremot att återse KF i sina gula vackra ställ efter några veckors ”luffarutstyrsel”.

Utgångsläget för KF var kval till ettan vid seger och med bättre målskillnad än Norrvidden i sin match. Familjen kunde möjligen få kvala sig kvar vid seger. I KF för dagen, Nevada-Wallie i buren, hemkommen efter sitt Las Vegas-äventyr. Backlinjen hölls av Marcus, Follin och Peter. Vänstersidan sköttes av Hank/Johan, Zorro/Uffe centralt och Mange/Miller på högerflanken.

Domaren låter visslan ryta och drar igång spelet. Det är till en början tätt och KF:s gulingar får direkt känna av tryckare från alla håll. Det är helt ok med hårt spel, men visst saknar man is och sarg när cross-checkingar och tacklingar återkommande viner i ryggpartiet. KF har också svårt att komma till inledningsvis, men Familjen har ännu svårare. Det som inte fastnar på forwards kommer sällan förbi backtrion eller blir enkla plockpotatisar för Wallie. Halvvägs in i första får Magnus en tryckare i ryggen över sargkanten och domaren visar ut Familje-liraren. Under en stor del av överläget pressar KF på bra men utan att hitta rätt. Några skott utifrån är närmast. Härligt nog kommer ledningen någon minut senare när Zorro snurrar runt buren och hittar fram till Magnus som framför mål drar in bollen mellan benen på keepern. 1-0. Tyvärr åker sedan Johan på en kompensationsutvisning när han lite lojt hänger ut klubban över sargen i avbytarläge. Olyckligtvis träffar bollen hans klubba och det bär ut två minuter för ett okänt men inskrivet regelbrott. Johans första på botbänken sen vi bytte från originalställen? Familjen är närmast vid ett farligt skott som går ribba ner på mållinjen. När KF är fulltaliga kommer svaret direkt, Johan ”mackar” ut en boll till Zorro som siktar och drar iväg en tung projektil som keepern inte kan hålla undan. 2-0. Pausvila följer.

KF är fast beslutna att köra på och inte släppa något. Andra inleder med lite ställningskrig. Några minuter in lobbar Follin iväg en långpastej som Familjebacken och keeper inte riktigt vill ta hand om. Johan ångar på upp i rygg och likt en värjfäktare vrickar han retfullt enkelt in 3-0. Matchen fortsätter med ett skenbart tryck från de orangefärgade, medan KF nöjer sig med att sticka upp i kontringar, bl a passar backarna på att lufta sig under några offensiva rajder. Med fem kvar gör Familjen en sista satsning och pressar på rätt rejält. Tyvärr missar KF i markeringen och en motståndarforward kan fri i mitten enkelt klappa in 3-1. Wallie är irriterad. Minuterna rullar på och lite oväntat blir det spännande i slutskedet. Det börjar med att en av KF:s backar ska lätta upp en boll i slutminuten. Den fastnar på Familjens center i frilägen som bara kan sätta klubban till och se 3-2 segla in i mål. Wallies blick blir nu än mörkare… Familjen tar ut keepern med 30 sekunder kvar och lyckas vid en brytning skaffa sig ett skottläge. Påpassligt står Marcus i vägen och bollen rullar över till Zorro som fintar och lättar in 4-2 i tom bur. Skönt och rättvis.

Nu väntar träning på onsdag och sedan kvalspel till division 1 mot Hävarna. Manusförfattaren till Clockwork Orange skulle var grön av avund för den upplösningen.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder