Knäcker Fett  

Kryss med mersmak

Inlagd: 6 mars 2011, kl 22:47

Knäcker Fett-Norrvidden 5-5

KF imponerade inte direkt mot Norrvidden i helgen, men vad gjorde det när matchen avslutades på ett så härligt sätt. Nästan uträknade lyfte sig gult till en kvittering i slutsekunderna och ett kyligare uppträdande med kniven på strupen går nog inte att visa upp.

Med i fett den här söndagen fanns som vanligt "Wallie" Gröndahl mellan stolparna, Backsidan bjöd däremot på en överraskning när Uffe fick sällskap av comebackande Richard "Bössan" Lind. Var det sju år sedan sist? Framåt till en början Zorro i mitten och Johan, Follin och Magnus på yttersidorna. I mitten av andra anslöt även Henke och bidrog då helt klart med välbehövlig extra kraft i slutforceringen.

Redan i matchöppningen märks att Norrvidden inte blir att leka med, flera av anfallarna visar upp både spelsinne och snabbhet. Helt följaktligen är det också Norrvidden som har det mesta av spelet till en början. Wallie får känna på bollen några gånger, KF slår ifrån och sig och får nöja sig med några trevande anfallsförsök. Ca 5-6 minuter in skickar Norrvidden iväg en långpastej som KF-försvaret missar att rensa undan och det straffar sig direkt. En motståndare slinker igenom och lättar in 0-1 bakom Wallie. Matchen fortsätter i samma spår och KF får nöja sig med att kontra sig fram till chanser. En sådan är nära att resultera när Uffe sticker upp och avlossar ett distansskott, tyvärr slår Norrvidden omedelbart tillbaka med ett blixtrande returanfall innan KF hinner samla ihop sig. Det hela slutar med ett ”sniperskott” ovanför Wallies axel och in strax under kryssribban. 0-2, tungt, tungt. Sista fem höjer sig KF och vaskar fram flera vassa chanser, halvminuten före pausvilan får Johan fram en fin passning till Zorro som trots hård uppvaktning och lätt tillbakapressad hållning smäller in 1-2 i vänstra krysset. Paus följer med viss optimism i KF-lägret.

Andra inleder på ett bra sätt, direkt efter avslag är Follin framme och det är nära kvittering. Den kommer några minuter senare när Patric hittar ut med ett fint utkast, Magnus tar kyligt emot och lägger in en härlig passning till Zorro som avslutar utan pardon. 2-2. Nu ser det bra ut, spelet böljar fram och tillbaka de närmaste minuterna men tyvärr kommer 2-3 i helt fel läge. Efter en missad brytning rinner Norrviddens snabba spelare igenom och släpper sedan en läcker macka som leder till öppet mål och nätrassel. Några minuter senare är det klippt igen, den här gången lyfter en Norrvidden-spelare in en retur innan gult hinner fram och avvärja. 2-4 står det plötsligt och samtidigt stormar Henke ner från omklädningsrummet för att var med sista 7-8 minuterna. Siffrorna står sig dock ett tag till och KF får inte till avsluten även om man för nu tagit över spelet. Till sist sitter dock reduceringen när Zorro slår en lång passning bakom buren och Johan snabbt prickar in bollen innan Norrviddens keeper hinner täppa till. De närmaste minuterna svarar dock Norrvidden och är nära att öka på, bl a ringer det till med en klockren stolpträff. Något anfall senare sitter ändå 3-5 och nu börjar det kännas svårt för KF att få med sig någon pinne hem.

Lagmoralen är dock återigen KF:s styrka. Med fyra minuter kvar fortsätter KF att trycka på, Zorro har några hyfsade chanser och även Rich kommer fram oväntat fri från bakplan och får iväg ett tungt skott som sveper utanför. Det blir till sist Magnus som lyckas få in 4-5, han tar tillvara på en skottretur och precis som förra veckan forcerar han in bollen. Nu återstår det bara knappt två minuter och KF börjar fundera över spel sex mot fem och en sista offensiv. Med dryga minuten kvar sticker Patric för första gången, men han får snart komma in igen när KF drar på sig ett frislag i egen zon. Så fort bollen återerövras sticker han igen, med en halvminut kvar är KF ytterst nära att sätta kvitteringen, men bollen vill inte in. Norrvidden snor istället åt sig bollen och spelar sig fram mot mål, men på något mirakulöst sätt missar man två öppna skottlägen mot öppen bur. Richard fiskar slutligen upp bollen och slår den framåt efter sargen, Zorro möter, tittar upp och slår den ut mot Follin på vänsterkanten. Follin tar några steg framåt och spelar iskallt tillbaka bollen till Zorro som ren i slottet smäller in 5-5 i öppet mål. Domaren blåser sedan av matchen och KF-fansen på läktaren vill aldrig tystna.

Vilken thriller och vilken skön poäng! Den här kändes nästan lika bra som årets tidigare segrar och även viktigt att inte förlora mark mot ett lag som ligger lite längre ner i serien. Sex matcher in i serien har KF tio inspelade pinnar och det är bara att knyta nävarna och försöka spela in fler till helgen.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0313 sekunder