Knäcker Fett  

KF:s kanonad sänkte Allsta

Inlagd: 2 december 2010, kl 00:07

Knäcker Fett-Allsta RS 4-3

KF spottade i nävarna och plockade fram sitt bästa spel, just som det behövdes. Spänningen fortsätter i bottenskiktet av tabellen, men tveklöst tog laget ett viktigt steg tog mot nytt kontrakt. Matchen mot Allsta blev onödigt jämn och hade KF tagit till vara på alla chanser skulle matchen ha varit avgjord före halvtidsvisslan.

Följande ystra lag sprang ut på planen i gryningen. I buren ”Wallie” Gröndahl och framför honom en ytterst svårtuggad backtrio i form av ”Släckar’n” Detlefsen, Burman och Marcus. Framåt fightades en experimentell kvintett med Johan/Miller till vänster, Zorro i mitten och Magnus/Uffe till höger.

Matchen drar igång och inledningen blir lite oväntad, youngster-lirarna i Allsta är inte alls så rappa i steget som gult har förväntat sig och KF tar istället direkt hand om spelet. Efter en halvminut kommer KF i ett tre mot två-läge och Zorro släpper snyggt bollen till Johan som med ett befriande leende kan skicka in 1-0 i nätmaskorona. KF fortsätter att rada upp chanser, men ingen av forwardsen lyckas näta. Den formtoppade Magnus är en hoppande boll från att dunka in 2-0 i öppen bur. Istället går det som det går, ett hastigt läge uppstår bakåt och från en snäv vinkel sitter 1-1 bakom Wallie. Det är inget som grämer KF och efter lite stångande på mittplanen får Zorro bollen och han skaffar sig ett bra skottläge och sätter enkelt 2-1. Nya jättelägen följer, Johan skjuter, Zorro skjuter, Mange skjuter, Uffe skjuter och Miller skjuter men bollen vill inte in. Den vill inte in. Trots alla missade lägen lyser KF med ett mycket fint spel, det ska framhållas. Återigen följer dock en motattack där Allsta snyggt spelar runt och sedan avslutar med en backkanon i nättaket.

I halvtid råder en trygg stämning och andra inleder som första med en massiv KF-press. När inget resulterar inträffar det oundvikliga, en lång Allsta-pastej styrs in i egen bur. Detta efter att ”Släckar’n” förtjänstfullt hållit undan en Allsta-forward, men där bollen oturligt droppar ner på klubban och vidare in bakom Wallie. 2-3, mycket, mycket surt. Fortsättningen blir trots bakslaget imponerande, för nu visar KF upp de rätta kämpatakterna. Något som hela säsongen har varit lagets styrka i med- som motgång. Man fortsätter bara att spela på och skapa bra lägen, ännu bättre spel blir det när ett power-playläge uppstår efter att Marcus fått en tryckare bakifrån och landat i sargen. Under hela överläget vårdar KF bollen och bollen löper vackert mellan spelarna. Zorro och Per är närmast med några vassa skott från backpositionen, men Allstas burväktare håller tätt. Härligt nog kommer kvitteringen strax efteråt när Magnus först kämpar fram bollen i hörnet, Zorro får den och droppar den bakåt till Marcus som fyrar av ett snabbt backskott som smiter in. 3-3 och nu har KF segervittring. KF trycker nu på och skapar fler heta chanser, Allsta sticker också upp vid något tillfälle men Wallie gör då en högklassig räddning. Några minuter före slutet avgör så Zorro med en rapp löpning bakom buren som han avslutar med en snygg lättning i öppen bur från köksvägen.

Sista minuterna tickar undan och Allsta gör ett sista desperat försök utan keeper utan att lyckas skapa något mer. En skön seger och nu väntar en veckas vila innan den spännande avslutningen av seriespelet.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-02-16
Besökare
156355
Genereringstid
0,0308 sekunder