Knäcker Fett  

KF kämpade ner Academics

Inlagd: 19 september 2010, kl 23:42

Knäcker Fett-Sundsvall Academics 5-3

Bra lag ska ha flyt, det gäller även KF. Söndagens sköna uppvisning var en blandning av lagmoral, effektivitet och jävlar anamma. Det visade sig räcka långt mot Academics, ett lag som KF på senare år brukar spela jämna matcher mot.

På grund av feberfrossa och diverse utflykter kom KF till spel med ett väldigt knappt lag den här helgen. I buren ”Wallie” Gröndahl, medan backsidan sköttes av ”Sharpie” och Marcus. Framåt kämpade kvartetten Magnus (glädjande säsongsdebut), Johan, Uffe och Follin. När visslan drar igång är KF:s inställning att hålla tät markering och inte bjuda på något. Academics verkar inte riktigt ha samma filosofi, redan efter en minut rafsar Johan lätt åt sig bollen från en bussig Academics-back, en lugn skön lobb senare leder KF med 1-0. Matchen fortsätter med att motståndarna försöker öka tempot, men gult är taggade och håller ordning på markeringarna. Någon minut senare åker dock Uffe ut efter att ha slarvat med avståndet vid ett frislag. Härligt nog reder KF ut utvisningen på ett mycket bra sätt, faktiskt hinner man även med att sticka upp och Follin är så när att få kontroll på en lång passning.

Tyvärr hinner gult knappt bli fulltaliga innan man förlorar en situation på mittplan, snabbt och effektivt sätter Academics skarpskytt kvitteringen i Wallies kryss. Surt. Någon minut senare svarar KF då Johan i centralt läge får ett pass från höger av Uffe, han avancerar snabbt mot buren och klipper distinkt in 2-1. Dessvärre blir ledningen kortvarig, Academics kommer på nytt i ett vasst läge mitt i planen och kvitteringen sitter efter ett skott som smiter in mellan Wallies ben. 2-3 följer tyvärr också några minuter innan pausvila. Efter ett snyggt samspel styr Academics in 3-2 framför Wallie.

Gult är irriterade men inspirerade i paus. Till stora delar har taktiken fungerat, men det är små marginaler och tyvärr har motståndarna fått de chanser som de inte skulle få. Men laget knyter gemensamt näven inför andra.

Andra inleder med lite ställningskrig innan halvleken får karaktär, chanserna växlar. KF har något färre, men när man väl får lägen är siktet bättre inställt hos gult än hos motståndarna. Så plötsligt lossnar det, Magnus tar sig fram på högersidan och skickar in en fin boll till Uffe i mitten. Han tar några steg till höger och prickar in 3-3 vid målvaktens högra stolprot. KF tänder nu till, Sharpie är så när att styra in ledningen när han träffas av ett skott i sidan och bollen smiter tätt förbi stolpen. Någon minut senare tar KF ledningen, en fin passning hittar fram till Uffe på högersidan, han drar till direkt och bollen sitter i målvaktens vänstra hörn. 4-3 och nu börjar KF-spelarna få segervittring. Sista fem blir nervkittlande. Academics har bollen till 75 procent, men om inte skotten sitter utanför så är Wallie omutlig. Stort plus till KF:s defensiva jobb här och man rycker stundtals sönder Academics press. Marcus tar vid flera tillfällen ut bollen på högerbacken och från och till sticker KF upp och försöker avgöra. Ett luftigt skott är sånär att resultera när bollen dansar på Academics mållinje, tyvärr missar gult att be bollen den sista luftstöten in i buren. Med knappa minuten kvar får Follin bollen i ett bra kontringsläge, han kämpar med de sista krafterna sig förbi Academics back och bryter in framför buren. Iskallt rundar han motståndar-keepern och skickar in 5-3 i öppen bur. Strax efter ljuder visslan och utpumpade KF-spelare höjer jublande sina klubbor.

En mycket fin seger kan summeras. KF behöll kylan hela vägen och även om man sladdade lite i orken i andra så slapp man då de baklängesmål som man lite oturligt fick emot sig i första. 3-0 i andra halvleken är också riktigt imponerande med en avbytare. Hösten i tvåan har börjat bra för KF.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0156 sekunder