Knäcker Fett  

KF sänkte Ljungan vets

Inlagd: 19 april 2010, kl 06:59

Ljungan Vets - Knäcker Fett 3-6

Med fem minuter kvar till avslag föll den sista men viktiga pusselbiten på plats för KF. Då knallade Zorro oväntat in i hallen och visade sig hemkommen snabbare än väntat. Den något knappa laguppställningen såg med ens riktigt bra ut. Nu kunde gult ställa fram ”Wallie” i buren, Per och Uffe på backen och framåt Johan/Marcus till vänster och Daniel/Magnus till höger. I mitten regerade Zorro.

Ljungan vets hade en liknande numerär i sin laguppställning och visade sig vara ett spelande lag med en hel del rutin. När visslan ryter i hallen inleder KF dock starkast och visar ganska snart att man inte tänker släppa till något. Motståndarna testar sig fram med ett långt lag där en forward släpar och på så vis skapar utrymme mellan KF:s backar och anfall. Det öppnar upp på främst högerkanten, men är sannolikt också en orsak till att KF kan slå om snabbt när man får tag i bollen. Efter några minuter rundar Zorro kassen och lägger fram en fin bakåtpassning till Per som lugnt drar in 1-0. Anfallet efter är Marcus ytterst nära att göra 2-0, men skottet viner strax utanför. Men några minuter senare ökar KF till 2-0, ett fint anfall slutar med att Magnus släpper bollen till Zorro som smackar in bollen. Nu ser det bra ut men för att inte förstöra spänningen så kommer en onödig lååång ”ugh-ughly” diagonalpassning. Den bryts utan pardon och en passning senare smackar Ljungan vets tveklöst in reduceringen bakom en minst sagt irriterad Wallie. KF kommer dock tillbaka och innan halvleken är till ända har Zorro slagit in 3-1.

Paus och en viss skärpa i KF-lägret. Det här ska inte släppas iväg. När andra halvlek drar igång så fortsätter också KF med ett säkert och resolut spel. De första minuterna byter lagen chanser med varandra och Wallie gör några fina räddningar. Det blir dock Zorro som än en gång ökar på ledningen när han springer sig ren och säkert skjuter in 4-1 i målvaktens bortre hörn. Någon minut senare drar Uffe iväg på en långlöpning som slutar med en passning till Johan som i ett knepigt backhandläge lyckas pricka in 5-1 mellan benen på keepern. Avgjort, nej Ljungan vets visar bra inställning och kommer igen.

Med knappa tio minuter kvar fyrar motståndarna iväg ett hyfsat frislag och Wallies retur går ut tillbaka mot högersidan, innan någon gul hinner rensa slår veteranerna distinkt in 5-2. Ett par minuter senare stiger spänningen i hallen när Ljungan spelar sig fram till 5-3. En passning fram i mittzonen tas emot och en snabb vändning och ett hyfsat snabbt skott följer som letar sig förbi Wallie, som touchar bollen innan den ramlar in i nätet. Nu har motståndarna verkligen fått blodad tand och de närmaste tre-fyra minuterna dominerar Ljungan vets spelet. Marcus löser under några minuter av Zorro i mitten och hela anfallslinjen kämpar frenetiskt för att freda sig mot ytterligare baklängesmål. Bl a Daniel gör ett uppoffrande arbete på mittplan. Wallie och defensiven gör också ett fint jobb och spikar igen. Vassa lägen saknas dock inte för motståndarna och även KF sticker upp några gånger. När knappt två minuter återstår avgörs matchen. KF får ett frislag till höger om motståndarkeepern, Zorro håller i bollen och siktar innan han klappar iväg den efter marken mot bortre stolpen, där har Johan på välkänt manér smugit sig fram och styr retfullt snyggt in 6-3. Vi har sett varianten förut, men sällan har den suttit så skönt som idag.

KF spelar av slutminuterna utan problem och inkassera en mycket skön seger. Hela laget gör en gedigen insats idag. Nu kan laget se fram emot spel i tvåan, en det lär inte bli några problem att ladda inför sista matchen. En serieseger står på spel, mer behöver inte sägas.


Tillbaka


Biljardbord   |  Biljard   |  Air hockey   |  Fotbollsspel/bord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-03-03
Besökare
180028
Genereringstid
0,0313 sekunder