Summering av Kung Ottars minne

Inlagd: 7 augusti 2018, kl 08:55

Summering av Kung Ottars Minne 180728

Den 28/7 var det så dags igen för en summering av årets Cup. Den tjugofjärde upplagan för herrarna och den nittonde för damerna av Kung Ottars Minne.

De lag som deltog i år är följande:

Herrar: IK Rex Damer: Films SK
Järlåsa/Vittinge FF Upplands Ekeby IF
Örsundsbro IF Häverödals SK
Bälinge IF Norrby SK
Gimo IF Films SK
SK Iron SK Iron
Persien FC
IF VP


Inför årets upplaga, den 24:e i ordningen för herrarna och den 19:e för damerna. Årets lagraggning slutade med 8 herrlag och 6 damlag. Tack vare antalet lag bara blev 14 så kunde vi förlägga allt på stora planen. Ingen behövde leta sig upp i skogen. Det uppskattades av lagen. Så nu kunde 84 ! betalande åskådare. De tappra som letades sig upp till Ottars fick njuta av en dag fylld med fotboll. Cirka 100 personer färre än förra året. Troligtvis berodde det på det extrema väder som rått hela sommaren. Med en temperatur upp mot 30 °C gjorde nog att många valde att hålla sig i närheten av vatten. Regnet höll sig borta i stort sett hela dagen. Kom några små droppar kl 12, det var allt som himlen hade att erbjuda av regn denna dag.
Trots att det var varmt att spela och döma så kämpade alla på I år kom det 3 domare. Efter att ha dömt i snitt 8 matcher i var så det nöjda när dagen var över. Men de tycker att detta är ett roligt inslag och var även nöjda med alla spelare. Inget gnäll eller ruff, trots att alla på slutet av dagen var trötta pga av värmen.

Rex ställde i år upp med 1 lag som bestod av:

Casper Lövgren Rasmus Holmgren Filip Bergman
Albin Sjöberg Erik Ohlström Kevin Loklint
Jonathan Israelsson Gustav Björk Jimmy Norberg
Jonathan Lindström Niclas Eriksson Adam Bergman

Ledare:
Ken Loklint Tränare
Anders Hägglund Tränare
I år gick det inte så bra för våra grabbar de åkte ur efter gruppspelet. Första matchen vanns med 4-1 mot JVFF. Sen blev det oavgjort 1-1 mot Örsundsbro IF för att sen avsluta gruppspelet med en förlust mot Bälinge IF med 1-2. Trots att de kämpade och slet så gick det inte vägen i år.
Bättre gick de dock för Örsundsbro IF och IF VP som tog sig till final.
Örsundsbro IF besegrade Persien FC med 1-0 och säkrade därmed sin biljett till finalen och fick en liten tröst i form av 1.000:-- i prispengar.
IF VP säkrade sin genom att slå Bälinge IF, också med 1-0.
I finalen tog IF VP hem allting, efter straffar, med 2-0 och fick i och med det en liten prissumma på 2.000:-- att ta hem till klubben.

Damernas turnering var lite speciell i år. I och med att det endast var 6 lag anmälda och alla var lovade 3 matcher var så införde vi en match om 5:e placering. Den spelades mellan Upplands Ekeby IF, 0 poäng och Films SK, 1 poäng. UpplandsEkeby vann efter straffar med 3 – 1.
I semifinalerna besegrade GUSK – SK Iron med förkrossande 6-0 och Norrby SK besegrade Häverödals SK med 2-0.
Vilket innebar att det var GUSK och Norrby SK som ställde upp på varsin sida av planen i finalen. GUSK var det starkare av lagen och vann med 1-0. Fick ta med sig hem 2.000:-- medan Norrby SK fick nöja sig med 1.000:--.

Vi vill tacka vår ständigt återkommande speaker, Anders Fredriksson som höll intervjuer med spelarna. Vilket är ett uppskattat inslag, åtminstone av herrlagen, tjejerna är lite blygare. Många vill gärna prata och fotas med ”vår” kunnige speaker.

Under dagen grillades det hamburgare, på elgrill pga av eldningsförbudet som rådde. Pelle och Pia var de som hade ansvaret för hamburgeriet som funkade klockrent. Även den ”vanliga” fotbollskiosken var öppen och levererade ut till alla som var sugna på kaffe, dricka, korv, glass och godis.
Sist men inte minst vill jag rikta ett STORT TACK till alla som ställde upp och jobbade under hela dagen. Hoppas att vi får höra av oss till Er även nästa år när det är dags igen för vår fina cup. Som sagt ett stort tack till alla ingen nämnd och ingen glömd.

BUGAR OCH BOCKAR FÖR VÅR SUVERÄNA IDROTTSKLUBB!!

Vid pennan
Ottar Vendelkråka


Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka

Kepsar   |  Mössor   |  Ölglas   |  Bäddset

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-11-30
Besökare
333636
Genereringstid
0,0313 sekunder