3 poäng tillägnade Eklund

Inlagd: 27 maj 2010, kl 13:11

Rexen plockade hem sina tre första poäng på bortaplan då Gamlis besegrades med klara 4-1!

Ja det var en match som skulle bli lite extra speciell för Eklund. Förgående säsong var det lagkamrater, i år rivaler, iaf på planen. Men det blev inget spel för Anders som ådragit sig en skada av den besvärligare typen.
Vi andra drog på oss det gröna stället och bestämde oss för att spela hem matchen till Eklund.

Matchen öppnar lite avvaktande och det är inte mycket som händer. En ojämn plan gjorde det aningen svårt att rulla boll. Efter 20 minuters spel var det dax för nätrassel. Hörna signerad Johan, mål signerat Lunken som kunde trycka dit bollen efter lite trassel i straffområdet!
En behaglig start som skulle bli bättre. Knappt tio minuter senare tar trollkarlen Peter fart och skojar friskt med några gubbar som tillslut måste använda sig av svart magi för att få stopp på Peter. Frispark strax utanför straffområdet som förvaltas på bästa sätt. Likt Ronaldo sätter Peter frisparken i krysset helt otagbart på målvakten!
2-0 ledningen gav en falsk säkerhet som Gamlis utnyttjade omgående. Bara minuter efter 2-0 kommer reduceringen efter en frispark långt utifrån där bollen letar sig in efter lite flipperspel. Nu fick hemmalaget ny energi och spelade stundtals bra. Men kallduschen lät inte vänta på sig. Det är Timmy som slår ett inlägg vilket en försvarare nickskarvar i en perfekt båge över målvakten in i det egna målet. Efter det målet gick luften ur Gamlis och det märktes att det var ett lag som saknade självförtroende.
3-1 är resultatet i halvtid.

Vi behövde inte göra fler mål framåt så vi beslöt oss att mer eller mindre spela på resultatet.

Gamlis gör några försök för att jobba sig till en reducering. Men dom kändes alldeles för oskärpta i sista delen för att skapa ordentlig oreda. Ju längre halvleken går tar vi över spelet mer och mer. Gamlis får jaga mycket och när man väl får chansen slår man bort bollen. Hemmalaget får ett riktigt bra läge att måla med en djupledsboll, dock är Erik bra placerad och hinner kasta sig framför fötterna på forwarden.
Halvleken avslutas med ett samarbete mellan bröderna dum & dummare, (Johan & Hampus). Johan med en perfekt passning till lillebror Hampus som stegar in i banan och klipper till med en riktig kanon som dimper ner bakom en uppgiven burväktare.

Segern skrivs till 4-1 och den kändes aldrig hotad. Vi var betydligt starkare sett till 90 minuter och Gamlis behöver både mer självförtroende och skärpa om man ska lämna botten.

Matchens plus är svårt denna gång då samtliga gör en bra insatts.

Men Lunken förtjänar ett extra omnämnande som är en stark bollvinnare på mitten och nätar för andra matchen i rad!

/Kapten


Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka

Kepsar   |  Mössor   |  Ölglas   |  Bäddset

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-11-30
Besökare
333698
Genereringstid
0,0469 sekunder