Upptakten slutade med förlust

Inlagd: 24 april 2010, kl 18:07

Mycket nerver och några felbeslut blev fallet för våra gröna herrar i seriepremiären.

Som vi alla hade längtat. Löparskorna var äntligen utbytta mot skor med dobbar och det skulle bli en minnesvärd premiär i div 4.
Eftersom Ottarsborgen var snötäckt blev det hemmafavör för UIF och konstgräs var underlaget. Ett underlag som självklart är aningen ovant för oss men det kändes ändå bättre än vår egen leråker.
Det kändes bra inför matchen där samtliga verkade taggade till max. Vad hade vi att förlora?

Väl ute på planen startade hemmalaget med mycket boll. Något som vi var inställda på. Lite halvchanser skapades men inga större farligheter. Istället var det nykomlingen som i sitt första riktiga anfall hittade nätmaskorna. Efter lite trassel utanför straffområdet lyckas Peter få fram bollen till Erik som hamnar i friläge. Dock väljer domaren blåsa frispark utan att tänka sig för. Peter tar hand om frisparken som är ett par meter utanför straffområdet. Välplacerat letar sig bollen in vid stolproten. Klockan står på åtta minuter och drömstarten är ett faktum.
UIF fortsätter äga mycket boll och dominerar mittplanen stora delar. Utdelningen kommer även den. Inspel från kortlinjen och omarkerad kan en UIFare sätta bollen i nät. Nu trodde säkert många att UIF skulle öka och ta över helt. Men icke. Efter ett mönsteranfall tar Rexen återigen ledningen. Uppspelet börjar i backlinjen och fortsätter ut till Erik som slår inlägget. En nickskarv och bollen hamnar perfekt på pannan hos Freddan som inte gör några misstag. I detta läge kändes det riktigt bra. Vi var på väg in i matchen. Det som inte får hända händer. Passiva rexare över hela banan tillåter UIF rulla som dom vill. Individuella misstag kommer mer och mer. Självklart tackar hemmalaget för det. Kvitteringen kommer efter just ett misstag och återigen tillåts en hemmaspelare stå i lugn och ro inanför straffområdet och prickskjuta tvåan. Ledningsmålet låter inte vänta på sig. Ännu en gång trasslar sig en svart/vit herre igenom väldigt enkelt och sätter 3-2 ur dålig vinkel från kortlinjen. Två mål i baken inom loppet av tre minuter får inte hända om vi ska hävda oss i denna serie. Framförallt inte så billigt.
3-2 i halvtid får anses rättvist även om det är vi själva som bidragit till detta underläge i allra högsta grad.

I andra hoppas vi självklart kunna ändra på matchbilden och sätta hemmalaget under press. Något som misslyckas totalt. Målvakten kunde inte haft det lugnare. Vi lyckas nog inte skapa en enda farlig målchans i andra. Ett ställningskrig där det inte skapas några egentliga farligheter åt något håll. UIF har ett skott i stolpen men dålig vinkel gör att det ändå inte är jättefarligt. Klockan rullar iväg och vi får inte någon ordning på anfallsspelet. 90 minuter är förbi och vi står som bittra förlorare i våran första match.

För att vinna måste man våga. Vi hade stundtals för stor respekt kändes det som och där igenom kom våra misstag som straffade sig direkt.
Matchdax redan på torsdag då vi möter sunnersta på bortaplan.

Höj inställningen lite och ta fram viljan att vinna till varje pris. Vi kommer lyckas!

Ses på torsdag!

Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka

Kepsar   |  Mössor   |  Ölglas   |  Bäddset

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-11-30
Besökare
333690
Genereringstid
0,0469 sekunder