Serieledning efter 4-0!

Inlagd: 8 juni 2009, kl 13:43

Rexarna tog chansen och klev upp i topp
efter stabil insatts mot toppkollegan!


Nationaldagen, fint väder, fin matta, Vendeldagen. Ja förutsättningarna var många och bra. Den kanske största inspirationskällan var nog Films bedrift att snuva Alunda på poäng denna omgång. Något som gav oss chansen att ta tillbaka serieledningen. Då krävdes givetvis seger mot en annan toppkollega,Vattholma som innan dagen var endast en poäng bakom oss!

Redan från start märks en härlig inställning och attityd hos hemmalaget. Vi hade betydligt mer glöd i ögonen än våra motståndare och var i dom flesta situationerna lite hetare och fräckare. Vi ligger hela tiden bra i våra led och väntar ut Vattholma. När sedan ett misstag uppstår är vi snabba att utnyttja detta. Det är just efter slarv från motståndar försvaret som måltjuven Peter är på rätt ställe och avslutar med en retsam lobb över målvakten. 1-0 skulle snart bli 2-0.Återigen är det Peter som hittar rätt. Det är efter en duell i luftrummet där vi återigen är starkast. Nu tror nog många att Vattholma ska få frispark då det är en duell med målvakten som så ofta brukar leda till frispark. Dock inte denna gång och Peter kan enkelt peta in bollen i tom kasse. Uppförsbacken för Vattholma är nu tvärbrant! Vattholma försöker med många långbollar i djupet. Något som försvarslinjen tackar för då vi vinner det mesta även här. Ensamma forwards får inte tillräckligt med hjälp och kommer inte till några riktigt heta avslut! 2-0 står sig halvleken ut.

Zaine har inte mycket att klaga på efter första halvleken utan påtalar endast lite små saker som ska justeras.

När andra drar igång är det bortalaget som sätter igång med hög fart och har vaknat till liv igen efter den sömniga inledningen. Man lyckas nu hitta lite bättre kombinationer i anfalls spelet och Rexarna ser nu något virriga ut. Så fort vi får tag i bollen skickar vi den i djupled, många gånger utan adress. Fortfarande släpper vi inte in motståndarna till dom riktigt farliga zonerna. Vi är fortfarande starka i luften men vinner inte många andrabollar. Men Vattholma pressen dör ut något när vi trycker in 3-0. Här går det undan. Vi bryter ett uppspel en bit in på våran planhalva. Sedan spelas bollen ut på Timmy som bjuder på ett nummer från la liga. Med en enkel vrickning gör han bort sin gubbe och sätter full fart mot målet. I precis rätt läge sätter han passen till Johan som i sin tur ger Peter en perfekt passning och han behöver bara sätta dit foten. Mycket syggt! Även 4-0 hinner komma innan matchen är över. Det är Conny som tagit inspiration från Fredrik Ljungberg och gör ett svandyk av högsta klass i Straffområdet. Nu är straffen faktiskt solklar och inga disskusioner uppstår. Lunken kliver fram och sätter bollen stensäkert i nät bakom en uppgiven målvakt som säkerligen är trött på att vittja buren nu!
Vattholmas bästa chans i matchen är en frispark som sånär letar sig in. Men här har Kennan målvaktsögat med sig och behöver bara titta på när kryssribban sköter sig exemplariskt och stöter ut bollen över kortlinjen!

Stabil och rättvis seger. Om Vattholma tycker siffrorna är missvisande kan jag inte hålla med då vi faktiskt har en hel del klara målchanser utöver dom fyra som rulla in i målet. Hur som helst är tre poäng det viktigaste och redan på tisdag väntar Tärnsjö på bortaplan. En svår nöt att knäcka då det är ett skickligt lag samt en publik som alltid ger allt för sitt lag! Vi kommer behöva all hjälp vi kan få av våra trogna fan så se till att vara på plats!Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka

Kepsar   |  Mössor   |  Ölglas   |  Bäddset

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-11-30
Besökare
333690
Genereringstid
0,0313 sekunder