Stark andra halvlek gav seger

Inlagd: 31 maj 2009, kl 22:23

Efter en trög första halvlek la rexen i en växel till i den andra halvleken och rodde hem segern!

Lördagsmach borta mot Film. En lite speciell match med tanke på att hela 11 man från Rex-truppen har spelat för dagens motståndare Film. Tändvätska så det räcka kan man tycka. En plan som är i en klass för sig gav alla möjligheter för att rulla boll. När matchen vä drar igång är det Rex som styr spelet medan Films mannar backar hem och ligger lågt med sitt försvar. Men spelet är inte i närheten av tillfredställande. Mycket långbollar som enkelt avvärjs av Film försvaret ger inte mycket hopp för dom grönvita. Däremot är Film vassa i sina kontringar ocg utnyttjar sina forwards på ett bra sätt som är aningen fräcka och underhåller rex försvaret en hel del. Så kommer även ledningsmålet för hemma laget. Det är efter en snabb omställning som Films forwards i samarbete avslutar med att retfullt sätta dit 1-0. Efter målet får hemmalaget luft under vingarna och kämpar väldigt hårt för att försvara sin ledning. Något man lyckas med halvleken ut.

I pausen är Zaine något bedrövad av våra första 45 minuter. Men som så många gånger förr har han lösningar på problemen. Något som ofta gett resultat.

I andra halvleken kliver vi in med en betydligt bättre inställning och visardirekt att vi inte tänker ge upp på något sätt. Vi får mer fart på både boll och löpningar vilket ger Film stora bekymmer i försvars spelet och man får nu slita ännu hårdare än tidigare. Mycket tack vare Friman på mittfältet som gör en mycket bra insatts i dag med sitt lugn på mittplan och fina passningar samt spelvändningar. Till slut orkar inte Film stå emot längre och kvitteringen kommer efter att man inte lyckats rensa undan bollen ordentligt. Det är Peter som är rätt placerad några meter utanför straffområdet och nyper till på halv volley. Fin känsla i den och bollen sitter otagbart i hemmakassen!
Som vanligt när man får utdelning kommer oxå lite extra energi. Så även denna gång. Nu öser vi på framåt och jagar ett segermål medan Film lyfter mestadels långt. Här har Rex försvaet dock inga problem i luftutrymmet utan är klart starkare. Efter ihärdig press framåt kommer äntligen segermålet. Återigen är det Peter som är först på bollen i straffområdet och gör inga misstag.
Otroligt skönt att se denna match förändring där samtliga grönvita höjer sin egen nivå ett snäpp. Film trycker på framåti slutminuterna och gör allt för att få till ett kvitterings mål men man kommer inte riktigt nära ändå. Segern får ses som rättvis även om Film gör en riktigt bra insatts och krigar matchen igenom.
En bra lärdom där Film, trots sina noll poäng, visar att man aldrig kan vinna en match utan en bra inställning och hårt jobb.

Plus till Friman som är en skicklig fördelare på mittfältet och som även bjöd på en del fina konstnummer.

Plus även till Peter som återigen visar vilken grym striker han är!

Nästa mach spelas hemma mot vattholma på lördag.
Vi ses där!


Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka

Kepsar   |  Mössor   |  Ölglas   |  Bäddset

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer
E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-11-30
Besökare
333693
Genereringstid
0,0469 sekunder