Skönt besked om Lindén

Inlagd: 10 februari 2008

IFK chockade efter 0-6, chocken släppte aldrig.

Vi var chockade efter 0-6 mot dalalaget. Största förlusten någonsin och chocken släppte aldrig.


Dagens skönaste besked fick vi under sista matchen. Sms:et från Lindén talade om att Matilda var hemma från sjukan utan kotskador men med mörbultade muskler.
Visst var det otäckt att se henne lämna arenan med bår, hårt fastsurrad och med nackkrage, av ambulanssjukvårdarna. Inget kunde vi göra mer än att fortsätta matchen efter halvtimmen speluppehåll pga av skadan. Men det kändes liksom inte som det viktigaste.
Resten av dagen glömmer vi fort . Vi kan bara konstatera att vi mötte tre mycket bättre FUTSAL-lag. Det som en gång var så framgångsrikt för oss passar oss helt enkelt längre.
Vi försökte helt enkelt spela 11-mannafotboll med fyra utespelare på en handbollsplan. Det säger sig självt att det är dömt att misslyckas. Men, och det är viktigt att konstatera, ingen skugga ska falla på tjejerna. De har de senaste 11 månaderna tränat på hårt golv vid två tillfällen, i söndags och i torsdags. Och det är klart är det här det man vill satsa på och lägga ner ett antal månaders vinterträning på, så visst. Men nä, det är inte det vi vill göra.
Nu tycker jag ändå tjejerna som inte har för vana att förlora tre raka med ett antal mål som de gjorde idag bar huvudet högt och visade högt mod enda till slutet och det ska de ha en eloge för.
Man får äta upp vad man sa i tidningen häromdagen men vi ska ju inte heller be om ursäkt för att vi är med och jag trodde faktiskt på goda chanser men det var dåligt omdöme och man misstar sig på vad som är fotboll och vad som är futsal. Man ska ju inte tro att man kan komma och möta lag som slåss om SM-guld och ge dem en match utan att ha tränat. Något vi tar med oss i framtiden.
Att försöka bortförklara dagens bottennapp är ju knappast trovärdigt. Motståndarna var klassen bättre, vi var i ärlighetens namn inte i närheten av dugliga. Men så funkar vi att vi vill hitta svar på varför vi inte presterade bättre.
Att vi var mer än året yngre än våra motståndare är ju knappast en fördel. Man ser vilken enorm skillnad det var i allt mellan F15 och F17-matcherna.
Att avstå spelare pga magsjuka på ett par, skada på Lindén, långsjuka på Agge och vila för Kicki som ska på läger samt underprestation på flera viktiga är inte till fördel.
Vi har en tung träningsperiod bakom oss. Senaste veckan; sex träningar. Det ska vi naturligtvis när vi har maj – september att tänka på.
Som vår naprapat Josefin Carlsson säger: Inomhusspel kostar för mycket.
Dagens nolla i poängkolumnen och 1-13 i målskillnad kostade Lindéns rygg, Berglins fot, Jassies fot, Grudéns lår osv. Ett lite för högt pris tycker nog jag också.
Vad tar vi då med oss som var positivt?
Ett antal nya spelare har kommit in sig bra i truppen. Idag fick man tillfälle att umgås en hel dag. Frukost på Scandic, lång väntan på Bessemer, uppsluppen stämning och många skratt stärkte lagkänslan.
Att ta förluster med högt buret huvud är aldrig fel.
Första fem mot Korsnäs är riktigt bra och man trodde ett tag att det kunde bära långt. Att störa Danmark ända till det återstod någon minut (olyckligt 0-2 efter IFK-forcering). Danmark var trots allt bara 48 sekunder från att bli gruppvinnare och ta sig till finalspelet.
Vi hade ett par spelare som presterade riktigt bra. Madde Karlsson och Elin Grudén gjorde båda två en riktigt, riktigt bra lördag.


Det här glömmer vi!
På måndag är det träning.
På gräs.
Med stora mål.
Med många spelare.
Med dobbar under skorna.
Med bollar fyllda med luft, inte med deg.
Vrist å inte tåpaj.

Till Danmarks IF:
Om nån från Danmarks IF någonsin läser detta, hälsa med ett stort tack till den ledare som var sjuksköterska och på ett sådant rådigt sätt hjälpte till med Matildas skada.


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2010-12-30
Besökare
71093
Genereringstid
0,0313 sekunder