Nom. Årets landsbygdsförening

Inlagd: 9 februari 2014, kl 13:37

För din kännedom tänker jag nominera IFK Åkullsjön till utmärkelsen årets landsbygdförening i Västerbotten. Alldeles oavsett om ni i slutändan blir tilldelade priset eller inte gör ni ett fantastiskt jobb! Glöm inte det de dagar då det går tungt. Ni är viktiga och ni gör verkligen skillnad, varje dag, hela tiden! Keep it up!

Motivering:
IFK Åkullsjön är en förening i Robertsfors kommun som liksom många andra föreningar på mindre orter kämpar med vikande befolknings- och medlemstal. Där många andra föreningar väljer den enkla vägen, att stagnera och till sist bli en vilande förening i ett sömnigt samhälle väljer IFKÅ att gå åt totalt motsatt håll. I Åkullsjön är det föreningen som är livsnerven, det sammanhållande kittet. Man erbjuder så mycket mer än bara fotboll och idrottslig verksamhet. Man erbjuder människorna i byn ett sammanhang. Man står för glädje och sammanhållning. För att ytterligare utveckla föreningen och dess tankar om att för byn fortsatt vara en mötesplats har man sjösatt ett stort projekt och blivit tilldelad 2,6 miljoner kronor från Arvsfonden. I beslutet skriver Arvsfonden: IFK Åkullsjön vill skapa en naturlig samlingsplats för alla barn och ungdomar i Åkullsjön med omnejd genom att bygga ett annex till sin befintliga lokal och starta en ungdomsgård med kök, pysseldel, ett större samlingsrum, musik/teater replokal och datahörna/speldel. Föreningen vill även tillgänlighetsanpassa toaletter, omklädningsrum, plan och läktare. Visionen är att ha öppet i samband med föreningens ordinarie idrottsverksamhet dagtid samt varje kväll.

Dessutom har föreningen, med stöd av Västerbottens Fotbollsförbund och SISU Idrottsutbildarna, tillsammans med övriga föreningar i bygden initierat en satsning och utvecklingsarbete med syftet att få fler flickor i Mellanbygden att spela fotboll längre upp i åldrarna.

Med det sagt tar föreningen inte bara ett idrottsligt ansvar, man tar även ett socialt ansvar för inte bara byn, utan även för bygden.

Med vänlig hälsning,

Ola Svensson
Idrottskonsulent

Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
Tabell Futsal Norrland Damer
Kommande matcher Futsal Norrland Damer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-09-26
Besökare
219084
Genereringstid
0,0313 sekunder