HIF - Röbäcks IF 2

Inlagd: 19 juni 2016, kl 10:28

Regnet öste ner, men HIFs spel lös som solen.

Hörnsjö IF - Röbäcks IF 2 5:0 (3:0)

Målskyttar: Peter Forsberg 2, Marcus Kåla, Rasmus Andersson och Simon Nygren,

Under hela veckan hade vi sett fram emot att äntligen få göra riktig hemmapremiär i serien genom att spela på Hörnsjö IP. Då regnet öste ner under fredagen och höll i sig under matchdagen var planen ganska blöt och emellanåt ganska svårspelad. Frågan var; behärskade något av lagen underlaget?


Båda lagen visade direkt att de ville anfalla och gästerna fick ett friläge bara efter ett par minuter, men som tur var för vår del så stannade bollen i en gigantisk vattenpöl precis i avslutningsläget och avslutet blev därmed tamt och hamnade mitt på målvakten. Känslan var trots detta att vi var något tyngre och skaffade omedelbart ett par hörnor, dock blev samtliga resultatlösa. I den 13e minuten kom det förlösande målet för hemmalaget genom Peter "Foppa" Forsberg som elegant placerande in bollen bakom målvakten efter en genombrytning. Publiken hann knappt sluta jubla innan Kåla tog tag i bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där Peter dök upp och gjorde sitt andra mål för dagen. Två mål inom loppet av en minut och det syntes tydligt att Röbäck var skärrade. Vi fortsatte att behärska underlaget bättre och fortsatte att skapa chanser där Schönfeldt var närmast att sätta bollen i öppet mål, men på något vis hann Röbäcks målvakt över och gjorde en kanonräddning. I slutet av halvleken slog Röbäck en långboll, men där Sparr var först på bollen och rensade så långt han kunde. Rensningen blev helt perfekt för Simon som snappade upp bollen och gjorde en soloräd innan han säkert satte bollen i mål. 3:0 i paus för hemmalaget vilket var rättvist.


I andra halvlek bevakade vi ledningen och dödade definitivt matchen i den 53e minuten då Kåla satte 4:0. Röbäck hade ett läge under andra halvlek och det var en frispark precis utanför straffområdet, men den slogs i muren. Innan matchen var slut satte Rasmus även femman innan domaren förkunnade att matchen var färdigspelad. Med tre minuter kvar hoppade HIFs eldsjäl, den evigt unge Åke Bergkvist in och gjorde därmed sin första match sedan 2005. Dessvärre hann han inte komma med i målprotokollet, men om matchen hade varat ett par minuter till så vet vi inte vad som hade hänt ;)


Vi är väldigt nöjda med vår insats, inte minst med tanke på underlaget där bollen stannade helt och hållet på sina ställen. Spelet har under säsongen sett bättre och bättre ut för varje match och det är skönt att vi får resultaten med oss. Fyra raka segrar och tre raka nollor har lett till att vi numer ligger på fjärdeplats i tabellen. Nästa match spelas mot GUIF 2, ett lag som i skrivande stund har lika många poäng som oss. Vi förväntar oss en tuff och jämn match där vi verkligen kommer få kriga för tre poäng.

Vill även tacka alla er 40-tal personer som trotsade regnet och hejade fram oss till tre poäng.


Tillbaka


Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-13
Besökare
32102
Genereringstid
0,0313 sekunder