Andra raka förlusten för HIF

Inlagd: 16 maj 2016, kl 22:25

Klar förlust mot Young Boys

HIF - Young Boys 1:4 (1:2)

Redan efter ett par minuter rann YB igenom med en djupledsboll men turligt nog tog skottet på Sparrs axel och seglade precis över ribban. Väldigt nära en chockstart för vår del. Efter det så kom vi upp något mer i banan och efter knappa kvarten blev Kåla kapad bakifrån när han var helt fri med målvakten. Domaren pekade på straffpunkten och drog fram det röda kortet. Tobias Ainerud, vinnaren av straffsparksläggningen på träningen gjorde inget misstag utan placerade bollen intill stolproten. Hur säkert som helst. 1:0 Hörnsjö! Efter målet blev vi bekväma vilket straffade sig då YB kvitterade ett par minuter senare efter att vi inte fått bort bollen trots flera chanser. Vi blev skärrade av detta och YB förde spelet. YB var oerhört nära att ta ledningen efter en halvtimme på hörna där en av deras spelare fick stå helt omarkerad ett par meter framför mål, men Sparr lyckades parera undan skottet. Sista kvarten pressade vi mer och skapade ett par hörnor, dock utan resultat. I halvlekens sista skälvande sekunder fick vi ett inkast som kastades bak till Jimmy som dessvärre misslyckades med mottagningen och bollen hamnade hos en av deras spelare där de kom 2 mot 0 vilket resulterade i mål. På halvlekens sista spark. Übertungt.


YB fortsatte andra halvlek som de gjorde under första halvlek, nämligen att slå bollar i djupet, dock utan att skapa några farligheter. Vi tog inte tag i spelet och hjälpte inte varandra, utan när vi väl hade bollinnehavet var det kortvarigt och slarvigt. I den 68e minuten slog YB återigen en boll i djupet och denna gång fick de straff efter att bollen tagit på Jerrys arm. Straffen var solklar och det var ingen idé att protestera mot domslutet. Skulle matchen avgöras från 11 meter? Straffen slogs, Sparr räddade och styrde bollen åt sidan. Dessvärre var en YB-spelare först på bollen och placerade in 1:3. Efter målet gjorde vi ett sista tappert försök, men räckte inte till. Innan matchen var slut fastställdes resultatet till 1:4 på ett friläge.


Sammantaget måste undertecknad medge att Young Boys, trots en man mindre i 77(!) minuter var det bättre laget och förtjänade segern. De hade 7st 100%iga målchanser och det var vi inte i närheten av. Märks fortfarande att laget inte är riktigt samspelt med tanke på alla nyförvärv. Periodvis i matcherna har vi varit bra, men det gäller att vi är bra större delarna av matcherna för att vi ska ta vår första seger för säsongen. Nu gäller det att vi gnuggar på på träningarna och ta nya tag mot Höjden den 27/5.

Tillbaka


Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-13
Besökare
32277
Genereringstid
0,0313 sekunder