Oavgjort i seriepremiären

Inlagd: 6 maj 2016, kl 19:37

HIF lyckades knipa en poäng mot seriefavoriten Rödå/HÅS/VIF i premiären.

Hörnsjö IF - Rödå/HÅS/VIF 3:3 (2:1)

Målskyttar: Marcus Kåla 2, Tobias Ainerud
Publik: 44

Matchen började väldigt trevande för vår del där vi hade svårt att få tag i bollen samt göra något vettigt med den när vi väl hade den i vår ägo. Rödå hade ett klart spelövertag och efter dryga kvarten spelad kom även ledningsmålet för bortalaget efter att vi inte fick undan bollen och Rödå kunde enkelt placera in bollen från fem meter. Rödå fortsatte att föra spelet, utan att skapa något farligt framåt. Efter en halvtimme kom vi in i matchen och började få mer att säga till om. I den 34e minuten hittade, för dagen, kapten Rasmus, Tobbe Ainerud med en djupledsboll och där begicks det inget misstag, 1:1 och som vi behövde det målet. Bara tre minuter senare hittade Rasmus vårt nyförvärv Marcus Kåla som enkelt placerade in ledningsmålet för oss. Innan halvtid hade Kåla dessutom ett skott i insidan av stolpen samt att Rasmus, även han, var otroligt nära att utöka våran ledning till 3:1. Nämnas bör även att Rödå var nära att kvittera på halvlekens sista nick, men Sparr styrde ut bollen till en resultatlös hörna.


De första tio minuterna var verkligen inget skönspel från något håll, men från ingenstans vaknade matchen till liv när Rödå kvitterade till 2:2 på nick efter en frispark. Minuten senare fick Rödå en hörna, som de dessvärre utnyttjade och helt plötsligt var de i ledningen, för andra gången i matchen. Vi hade lite svårt att mobilisera oss efter det här, men när vi med knappa 20 minuter kvar tvingade dem till att spela hem till målvakten var Kåla där och störde. Målvakten rensade bollen på Kåla och bollen rullade in i mål, 3:3! I slutet av matchen hade vi ett frisparksläge precis utanför straffområdet, men bollen fick ingen höjd utan tog i muren. När domaren blåste i pipan och förkunnade att matchen var slut tror jag ändå att båda lagen kände sig nöjda med varsin poäng.

Sammanfattningsvis var Rödå det bättre laget spelmässigt, men utöver målet skapade de inga direkt farliga lägen, medan vi hade de något bättre chanserna. Oavgjort var ett rättvist resultat, vilket vi i laget är nöjda med, bland annat efter hur matchen såg ut samt att Rödå är ett bra spelande lag som definitivt kommer vara ett av lagen som gör upp om seriesegern.
På söndag är det en ny match, då borta mot FBIK/Sävar/Täfteå.


Tillbaka


Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-13
Besökare
32102
Genereringstid
0,0313 sekunder