Förlust i genrepet

Inlagd: 1 maj 2016, kl 18:30

Ett effektivt Hörenfors straffade ett kämpande Hörnsjö.

Hörnefors IF - Hörnsjö IF 4:2 (2:1)

Vår första och enda träningsmatch inför seriestarten på torsdag spelades igår mot Hörnefors. Coach Bobby lät meddela inför matchen att resultaten inte var viktigt utan att det var prestationen som var avgörande för hur matchen skulle utvärderas.

Vi började väldigt piggt där vi pressade Hörnefors ganska intensivt vilket gav utdelning efter redan nio minuter då nyförvärvet Marcus Kåla slet sig loss och placerade in ledningsmålet. Ett inte helt fel sätt att presentera sig i sin första match för klubben. Efter en dryg kvart skedde ett kommunikationsmisstag mellan Hörnefors målvakt och deras egna back där backen passade förbi egen målvakt, som dessvärre hann ifatt bollen och rensade undan den på mållinjen. Ytterst nära 0:2. I den 22a minuten tilldelades Hörnefors en ytterst tveksam straffspark som dessvärre förvaltades på ett säkert sätt och ställningen var nu 1:1. Sparr gick åt rätt håll, men hans räckvidd var inte tillräcklig denna gång. Hörnefors kom i och med målet in i matchen och tog tag i taktpinnen. Nu började vi få svårt att hänga i tempot, vilket inte var så konstigt då Hörnefors spelat ett koppel av matcher och hade därmed matchtempo i kroppen. I den 42a minuten fick Hörnefors en hörna som de dessvärre förvaltade genom att bollen först tagit i undersidan av ribban innan den träffade Sparrs armbåge och letade sig in i nätet. Hörnefors var även nära att utöka ledningen till 3:1 innan halvtid men som tur var lyckades vi hålla rent.


Andra halvlek började på sämsta tänkbara sätt då Hörnefors utnyttjade två försvarsmisstag och gjorde både 3 och 4:1 inom loppet av två minuter. Efter målen gick tempot ner något, men där vi fick ny energi efter att Tobbe Ainerud, assisterad av Kåla, reducerade till 4:2 i matchens 64e minut.
Sedan var det bara ett lag på planen där vi spelade ut Hörnefors totalt där deras målvakt gjorde flera kvalificerade räddningar. Bland annat hade Rasmus hade två farliga skott, Kåla ett skott som precis smet utanför stolpen, Simon brände två frilägen varav ett gick i stolpen och om vi hade haft lite tur med studsarna så hade vi mycket väl kunnat peta in ytterligare någon boll.


Sammantaget tycker undertecknad att vi var värda ett bättre öde, speciellt med tanke på alla klara lägen vi skapade, men där vi inte var tillräckligt effektiva. Effektiva var däremot Hörnefors som endast hade fem skott på mål under hela matchen, varav fyra gick in. Med tanke på att detta var vår första match sedan september så såg det väldigt bra ut. Under matchens gång testades ett par olika spelsystem och spelmässigt stod vi upp väldigt bra mot ett division 4 lag som hade flera matcher i benen. Vi är definitivt nöjda med vår insats, där vi som sagt värderade prestationen före resultatet. Känslan är att vi definitivt har en bra grund att stå på inför torsdagens seriepremiär hemma mot Rödå/HÅS/VIF.

Nästa vecka är intensiv med träningar måndag och onsdag samt att vi spelar match både torsdag och söndag.

//PR-chefen


Tillbaka


Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-13
Besökare
32275
Genereringstid
0,0313 sekunder