Information

Laginfo

Internetadress: www.lagsidan.se/hojden
Lagnamn: Höjdens BK
Serie: Division 4 Södra
Arena: Nolia 1
Färger: Svart-Svart-Svart, Reserv: Orange-Orange-Orange
Klubb: Höjdens BK
Klubbens hemsida: http://www.lagsidan.se/hojden
Landskap: Västerbotten
Förbund: Svenska Fotbollsförbundet
 
Besöksadress: Henrik Näslund, Kungsgatan 77 Umeå
Postadress: 90330 Umeå
Telefon: 0730317518
Fax:
E-postadress: hojdensbk@gmail.com
Plusgiro/Bankgiro: 564975-1
Organisationsnummer: 802453-1785

Siteinfo

Webmaster: Dejen Weldesylasie
E-post: dejen87@gmail.com
Anmäld: 2004-10-25
Senast uppdaterad: 2022-05-16
Besökare: 294570
Besökare (år): 8346
Besökare (mån): 1130


Historia

Plats: Läktaren under en seriematch för Gimonäs damlag sommaren 2004. Jonas Lindsköld och Magnus Morin står och har synpunkter på ett 4-4-2 där markerande ytterbackar - även i anfall - används. Magnus, en framgångsrik Managerzonecoach, framkastar en tanke på ett eget lag. Jonas, en lekman på det mesta, spinner tillsammans med Magnus vidare på idén.
Plats: Stipendiegränd, dietistfest, samma kväll. Magnus och Jonas presenterar sin idé för presumtiva spelare från Kalix. De nappar på idén som lekande karpar.
Vidare undersökning och spelarunderlagsutredning följer under sommaren. En hel hög anmäler intresse, bland annat en forward från division 3.
Plats: Historiegränd 1 P, den 20 augusti 2004. Fem grabbar dricker lite vin och grundar Höjdens BK.
Under hösten överträffar Korpenlaget Djävulen alla förväntningar och tar sig till final i B-slutspelet. Tyvärr förlorar de finalen på straffar.

Första säsongen slutade Höjdens BK 7:a i division 6 södra. Intern skyttekung blev Johan Roosendaal med 11 mål. Årets buse blev Nikola Lazarevic med 2 röda och 4 gula kort. Årets mest träningsflitige blev Filip Sjögren med 43 träningar. Han spelade också samtliga seriematcher under 2005. Matchens Höjdare-vinnare blev Magnus Hägglund med 5 utmärkelser. Höjdens viktigaste spelare 2005 gick till Jonas Lindsköld.
Annars var det svårt att få ihop fullt lag under sommarmånaderna. Det var först under de sista höstträningarna som laget fick spela ihop sig. Största skalpen under året måste vara 1-0 mot sju av Malås spelare under säsongens sista träning.

2006 såg mycket bra ut. Höjden fick några rejäla nyförvärv och såg starka ut på pappret. Trots periodvis spelarbrist kom Höjden tvåa i serien på samma poäng som ettan, dock sämre målskillnad.

Säsongen 2007 började mycket bra och efter 6 omgångar låg Höjden 2:a, bara 2 poäng efter ledarna. Därefter hade Höjden svårt med att få ihop folk, bland annat åkte vi till Malgovik med en man kort. Efter sommaruppehållet gick det riktigt dåligt... Vi förlorade mot ett sämre lag (Obbola) och blev utklassade mot Umekamraterna (seriesegrarna). Mot slutet av säsongen skärpte vi dock till oss... 6 personer på träningen blev helt plötsligt 15, två-touch träningarna gav utdelning samt nyrekryteringen var lyckosam och vi krossade allt motstånd de två sista matcherna med målskilnaden 16-3. Höjden slutade som 3:a i serien.
Vi ser därför fram mot säsongen 2008 med självförtroende och alla möjligheter till att göra Höjdens bästa säsong någonsin!

Säsongen 2008 såg mycket lovande ut på pappret samt att vi på försäsongen var obesegrade med 4 vinster, därav var 3 matcher mot division 5-lag. Öppningsmatchen gick dock åt skogen, snöplig förlust direkt mot Bygdeå. Efter detta hade dock Höjden ett bra facit tills halva laget stack till Österrike på EM. Höstdelen gick heller inte så bra utan vi förlorade bägge matcherna mot de två bästa lagen i serien. Riktigt utspelade blev vi aldrig och förlusten 0-3 mot Lövånger är oförklarlig då Höjden hade 80% av bollinnehavet. Summa summarum så gick det under förväntan i årets upplaga av serien och Höjden slutade 3:a igen.

Säsongen 2009 började tufft i båda serierna (div 6 och utvecklingsserien). Vi förlorade ett antal matcher och kryssade flera onödiga matcher. Höstdelen av säsongen gick dock mycket bättre, och vi förlorade inte en match i någon av serierna. Tyvärr var vi redan för långt bakom i serierna för att vinna. Höjden slutade 2:a i utvecklingsserien och 3:a i division 6.
Höjdens BK har blivit erbjudna chansen att spela i Division 5 Mellersta kommande säsong. Nu gäller det att göra rätt rekryteringar och försäsongsträna ordentligt så vi är förberedda för ett nytt och spännande kapitel i Höjdens historia...

Säsong 2010 och Höjden spelar nu i Div 5 Mellersta. Detta innebär en massa resor till Skellefteå då alla motståndarlag ligger åt det hållet. Höjden börjar inspirerat och leder serien efter 5 omgångar. Därefter så vacklar vi lite, spelar flera matcher oavgjort och har problem på naturgräs av diverse kvalitet. Dock så ligger Höjden med i täten efter halva säsongen och inför höstdelen av serien ligger vi 3:a bara 3 poäng upp till ettan. Höstsäsongen blir dock ingen solskenshistoria. Vår normalt starka del av säsongen blev ett fiasko och vi förlorade 5 matcher. Vi tappade den riktiga taggen och kanske smög sig undermedvetet en mättnadskänsla in att vi säkrat fortsatt kontrakt. Höjden slutar på delad tredjeplats tillsammans med två andra lag, fast med sämst målskillnad av de tre lagen, och med 6 poäng upp till serieettan. Det blir dock väldigt intressant att se i vilken serie vi hamnar i nästa säsong! Höjden krigar vidare....

Säsongen 2011 och Höjden spelar i div 5 södra. Med 10 "Umelag" och endast två resor till Gunnarn och Vilhelmina gjorde säsongen till den mest angenäma hittills. Men det var dock det enda. Höjden börjar med en OK 1-1 match mot Umekamraterna men förlorar sedan mot mindre bra lag. De bästa matcherna gör vi mot Marys, Bygdeå och Teg men kom oftast till korta även mot dem. Plattmatcher med dålig uppslutning mot sämre lag och starka insatser mot bättre lag men som inte ger några poäng gör att vi hamnar i nedre delen av tabellen. Det spel vi hade i fjol har vi tappat i år. Motståndarna stressar oss högt och vi tjongar bollen framåt direkt vi får den, tråkigt och kraftödande. Med andra ord så gör Höjden en sämre insats än tänkt men får i alla fall fortsatt kontrakt i division 5.

Säsongen 2012 och vi är återigen i division 5 Södra. Efter den mindre lyckade fjolårssäsongen så var självförtroendet lite stukat men vi kände ändå att vi kunde bättre. Vi satte därför målsättningen till att försöka placera oss TOP5. Vår försäsong var inte den bästa men vi var iaf många på träningarna. Säsongsöppningen mot HÅS var en hård batalj där vi föll snöpligt på målsnöret med en straff i baken i 87e minuten. Nästa match mötte vi Teg och blev förnedrade i 45min. Andra halvleken var godkänd men det blev ändå förlust med 3-0. Därefter började en osannolik streak där vi är obesegrade i 18 matcher i rad. Tyvärr faller vi på målsnöret då vi i sista matchen bara spelar oavgjort och IFK Umeå vinner borta med 0-4 och går förbi oss i tabellen med ett måls skillnad. Detta innebär att Höjden lite chockade går in i kval till div 4 mot Myckle. Efter en helt OK insats i Skellefteå, förlust med 1-0, så underpresterar vi på hemmaplan och förlorar kvalet med totalt 3-0. Men, det hårda slitet var inte förgäves. Höjden erbjuds plats i division 4 då andra lag fick plats i division 3 och laget går mot nya utmaningar i högre divisionsspel till våren...

Säsongen 2013 och vi spelar i distriktets finrum division 4. En väldigt angenäm serie då man ser på resor då längsta bortaresan var till Sörfors. =) Spelmässigt hade vi en tung säsong. Vi har verkligen fått jaga boll i år och det har slitit på flera kroppar. Vi har aldrig haft så mycket skador som i år. Vi kämpar oss till ett förnyat kontrakt i division 4 men har en del att fundera på till nästa säsong. Lagspelet måste bli bättre. Vi slutar på 9e plats av 11 lag.

Säsong 2014 visar sig bli en mardrömssäsong. Det flyger två korsband, ett benbrott, en axel och flera andra långtidsskadas. Vi har svårt att få folk till matcher och tar in reserver. Träningar blir lidande och matchspelet än mer. Vi kämpar och är bra med i vissa matcher men når inte hela vägen och får mycket stryk. Vi undviker dock jumboplatsen men oturligt nog så åker extra många lag ur division 3 och vi petas ner från division 4 till division 5. Ett riktigt skitår och allt kan bara bli bättre.

Säsong 2015 och halva laget är nytt. Vi kämpar på men gör en hel del mindre bra insatser i division 5. Säsongen rinner ifrån oss och vi hamnar mitt i tabellen vilket får ses som ett dåligt betyg.

Säsong 2016. Ytterligare nya talanger ansluter sig och Höjden är ett lag att räkna med i div5. Vi leder serien under våren men tappar tempot under hösten med dålig närvaro. Ändå håller vi undan hyfsat och blir klar 3a. En bra säsong ändå!

Säsong 2017:

Säsong 2018: Ytterligare talanger, däribland "Magic Pedersen" och Mackan ansluter sig och Höjden är återigen en av favoriterna i div5. Vi ligger i toppen av serien under våren men tappar tempot under hösten med dålig närvaro vilket gör att vi faller ner till tredjeplats. En besvikelse med tanke på lagets potential.

Säsong 2019:


Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2022-05-16
Besökare
294570
Genereringstid
3,7344 sekunder