Schemaexport

Lagsidans schema kan exporteras via ICS-filer. Genom att prenumerera på dessa i valfritt kalenderprogram uppdateras din kalender automatiskt när schemat på Lagsidan ändras.

Användning


Skillnaden mellan "webcal" och "http"-länkarna är endast hur de hanteras av webbläsaren.

Klicka på "webcal"-versionen för att prenumerera på kalendern i datorns förvalda kalenderprogram, exempelvis Outlook eller iCalendar. Beroende på vilken webbläsare som används så öppnas antingen programmet direkt eller så får man välja program i en dialogruta.

Klicka på "http"-versionen för att spara kalenderfilen på hårddisken. Denna kan sedan importeras i valfritt program. Kalendern kommer dock inte att uppdateras automatiskt i detta fall.

Det går även att kopiera länken och klistra in den i valfritt kalenderprogram för att prenumerera på kalendern.

Observera


Då detta är en betaversion ber vi er att vara extra noga med att kontrollera att de exporterade uppgifterna stämmer! Vänligen kontakta Lagsidan om ni hittar några fel.

Om tiderna i kalendern inte verkar stämma så kontrollera på hemsidan att allt är korrekt angivet där.

Eftersom ingen sluttid är angiven för matcher beräknas de ta två timmar.

ICS-länkar


Flera lag
Om man vill kombinera olika lag så är det även möjligt att skapa egna ICS-filer genom att ange flera ID-nummer med ett streck emellan. Adressen blir då exempelvis "www.lagsidan.se/schemaexport/1234-5678-9012-3456.ics".

Ändra datum
Normalt visas alla framtida aktiviteter. Vill man endast visa aktiviteter mellan vissa datum och/eller tidigare aktiviteter så kan man ange start- och slutdatum separerade av ett understreck.

För att visa alla aktiviteter från och med 1 januari 2010 så blir adressen då "www.lagsidan.se/schemaexport/1234_2010-01-01.ics". Vill man även ha sista mars som slutdatum så blir adressen "www.lagsidan.se/schemaexport/1234_2010-01-01_2010-03-31.ics".

Länkar till ICS-filerna för klubben eller laget:

Högalids IF, HJ-P97 (ID-nummer: 4122)
webcal://www.lagsidan.se/schemaexport/4122.ics
http://www.lagsidan.se/schemaexport/4122.icsTillbaka till SchemaBig Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2014-05-25
Besökare
77478
Genereringstid
1,7351 sekunder