Saxat från StFF

Nedanstående finns på Stockholms fotbollsförbunds webbtidning. 
http://www.stff.se/   
 
06-01-25

Stockholm Cup bjuder på det okända derbyt

Långholmen FK börjar se fram mot sin februarimatch i Stockholm Cup. Långholmen ska möta Högalid, som sommartid brukar träna på ? Långholmen. För Högalids ordförande Tomas Engholm kan Långholmen tyckas ha en extra betydelse, kar´n bor nämligen på, just det, Långholmsgatan. Och tar sig Engholm ned till Långholmen kan han antingen se ungdomar från sin klubb träna där, eller Långholmen FK.

Idrottsplatsen på Långholmen heter Pålsundsvallen, denna gamla plan skulle ju ha varit hur eftersträvansvärd som helst om bara planen varit större, bredare och haft omklädningsrum. Som det är nu lirar Långholmen sina seriematcher i Gubbängen, och Högalid återfanns förra året uppe i Tantolunden.

Högalids IF var det gamla säkra laget inom Stockholms seriesystem, en gång på väg uppåt genom seriesystemet. Minns vi rätt kvalade man mot klassiska Degerfors en gång i tiden.

Men så gick utvecklingen åt totalt fel håll, varför verksamheten lades ned. Det är väl 15 år sedan klubben upphörde med sitt seriespel, fast i fjol återuppstod Högalids IF i seriesystemet.

Nystart i div 8, och avancemang till sjuan.

I Stockholm Cup börjar det nu dra ihop sig till tredje omgången, där står Långholmen som Högalids nästa motståndare.

Det här var två lag som var framgångsrika 2005. Vad sägs om att Långholmen dribblade och sköt sig upp till division 6, och Högalid hade en liknande framgångssaga genom att ta sig från åttan till sjuan.

När nu lagen möts i Stockholm Cup har Högalid en handicapstraff till godo. Det gäller att under de närmaste veckorna träna straffar, och få till samma säkerhet som när södermalmarna i andra omgången hade tre handicapstraffar på div 5-laget Ingarö IF. Två av tre satt den gången, och Högalid tog sig till den tredje omgången tack vare ett 4-2-resultat.

Långholmens insats i samma omgång var också minnesvärd: 3-0 mot Hägerstens SK. När vi nu sätter Långholmen under vår lupp utkristalliseras ett gäng pigga engelsmän och irländare, som i all sin internationella struktur kanske en dag finner att man borde byta till ett mera globalt namn.

Robbie Graham var en av fjolårets nyckelspelare ? tyvärr betyder läraryrket att han flyttar till USA. En annan internationell lirare är polacken Arthur Czapski, den mannen var på väg till Bundesliga när skador satte stopp för fotbollskarriären.

Högalids IF bildades 1925. Långholmen FK bildades 2002.

Högalid har växtvärk och har om man räknar med innebandyn 350 medlemmar. Långholmen är nog 300 färre, men vill gärna ha tag i engelsktalande, nyblivna stockholmare.

I fjol vann Långholmen en gång med 13-0. Högalids bästa serieresultat var 16-0. Det är som synes med intresse man kan se fram emot den cupmatch som skulle kunna ha varit ett derby, men som inte riktigt uppfyller alla derbykrav?

LEIF EKSTIG

Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-05-02
Besökare
169263
Genereringstid
0,0313 sekunder