Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Lagseger mot Bele

Inlagd: 15 november 2014, kl 23:00

Det här blir faktiskt ett matchref med observationer från läktarplats.

Det här blir faktiskt ett matchref från läktarplats då feber och förkylning förstörde mina avsikter att spela mot mitt favoritlag alla kategorier, nämligen Bele. Det kan dock hända att jag missade ngr händelser på planen, bla 2 mål som jag vet att jag missade, då jag var tvungen att springa till kiosken 5 gånger per period och köpa godis,glass,dryck samt övriga saker med socker i till min uttråkade lilla 2 åring som fick följa med och beskåda vårt kära lag.


Kan inte svara exakt på hur många säsonger som vi kamperat ihop med Bele i ”Supertvåan” . Skulle gissa på 6-7 säsonger . VARJE säsong har Bele varit en av uppflyttningskandidaterna att ta steget upp till div1. På samma sätt har vi i Höjden alltid varit en av favoriterna till att åka ur. Kändes därför lite konstigt när man då konstaterar att det var ett sk toppmöte när vi i Höjden då skulle möta Bele i Västertorpshallen denna Lördagseftermiddag.

Om någon nu missat det så ledde vi serien inför den här matchen där Bele parkerade på en 5.e plats i den mycket jämna tabellen.

Pratade lite med Boris(Beles coach) samt deras trevliga lagkapten Jocke Ulvhag innan matchen. Jag frågade dom båda vad i hellskotta i det är som händer i Bele och varför dom inte leder serien med den väldigt kompetenta och talangfulla trupp dom har. I år är ju året då jag och många andra tror att Bele äntligen ska ta klivet upp till div1 . Svaren jag fick var att dom haft svårt att spela ihop folk och femmor då har varit en stor omsättning med spelare på träning och matcher. Det har tydligen varit så pass att Boris själv gått in och lirat flera träningar för att fylla ut träningarna.Det låter ju onekligen inte optimalt när man huserar över en så pass ung trupp som Beles. Hursom , hoppas Bele får ordning på grejjerna och att dom plockar lite poäng nu framöver.

Matchen börjar iaf onekligen bra ur ett Bele perspektiv, dom får göra både 1-0 och 2-0 tämligen enkelt och omgående innan vår nykomponerade 3.e lina(Gubbkedja) för dagen , Lundberg,Jocke,Bertilsson presenterade sig för första gången av tre och smällde dit reduceringen till 2-1 .Sen gör samma kedja även 2-2 då Jocke lyckas med konststycket att snurrskjuta in kvitteringen på ett ”once in a lifetime” skott. Gubbkedjan IGEN, gör även 3-2 i början på 2.a perioden genom Lundberg på en helt sjuk pass från Bertilsson som ställer hela Beles försvar . Fantastisk fingertoppskänsla av dom lagansvariga i Höjden vad gäller kedjesammansättningen :) .
Hetast hitills i matchen i Bele var helt klart deras forwardstalang Axel Larsson, vilken lirare han är samt kommer bli när han får ta körkort.Även Beles duktiga back nr 22, som om jag inte missminner mig känner igen från Kungsängens glansdagar ?, var glödhet och gjorde Beles två första mål.
Kanske lite orättvist att vi får leda med 3-2 efter halva matchen, varpå Bele kvittering till 3-3 känns rimlig.

Det står således 3-3 efter 2.a perioden är spelad.
I en ansats att försöka ta hem den här bataljen väljer vi att gå ner på två femmor inför slutakten. Det betalar av sig direkt då vår 1.a kedja presenterar sig för första gången i matchen. I en spelvändning skjuter Ström en hederlig gammal markare som jag tror Bele målvakt är sjukt lack på sig själv att han inte tog. Sen gör vi även 5-3 kort därefter på ett mål som det blev en massa tjafs om huruvida bollen var inne eller inte. Från min position på läktaren är det helt omöjligt och se , det jag dock noterade var att man nog kan kalla även det målet en mindre målvaktstavla.

Nu började jag och Micke B på läktaren att koppla av, det kändes skönt att leda med 5-3 och 12 minuter kvar. Tror dock att på ngt spöklikt sätt lyckades vi förmedla den känslan till våra kompisar på planen för dom efterföljande minutrarna var INTE roliga. Bele gör 5-4 efter slarv i försvarszon, sen gör dom även 5-5 en minut senare på ett snabbt frislag efter att vi står och tittar på allt utom vad som händer på planen.

Efter det här vaknar vi till igen och håller spelet upp tills det återstår ca tre minuter av matchen. Då tycker en av Beles forwards att han blir för hårt åtgången och börjar gorma på domaren som säger åt den gode Belespelaren att lugna ner sig, något han vägrar göra och fortätter tjaffsa vilket renderar i 2 minuters utvisning för snack. Första PP i matchen och det ser i ärlighetens namn lite spänt ut då vi lirar runt bollen. Vi vill ju såååå gärna stänka dit bollen och få våra 3poäng. Ibland är det dumt och krångla till det : 40 sek kvar av PP , enkel pass från Conny upp till Flygar som smäller på sitt fruktade slapshot och SMACK , 6-5 till Höjden med 2 minuter kvar. Bele lyfter målisen rätt omgående och får lite tryck mot vår kasse . Dock sitter där Ninjo likt den hövding han är och avvärjer allt på ett ypperlig sätt med hjälp av våra storspelande backar för dagen.

Den här matchen hade verkligen kunnat att går hur som helst. Ingen som såg matchen hade tyckt det varit konstigt om Bele hade vunnit.Dock lyser tyvärr orutinen igenom så mått i vissa sekvenser under matchen i det unga Bele, speciellt när det börjar att dra ihop sig. Det här var den matchen hitills i år där vi i Höjden haft minst boll, alla andra matcher har vi varit både boll och spelförande lag. Idag var spelet mer jämnt fördelat med förmodligen lite övervikt för Bele. Det vi kan konstatera ngt vi vann överlägset var iaf målvaktskampen, där var, om man ska vara brutalt ärlig, den stora skillnaden idag.

Det viktiga är dock att vi fick tre nya poäng in på kontot till vårt kära Höjden, så jäkla skönt. En stor eloge till hela laget , detta var en LAGSEGER utan dess like. Är så imponerad av våra backar. Undrar om ngt lag kan mönstra så många duktiga backar som vi har i Höjden ? . Vi har fan 8-9 backar av sjukt hög kvalite. Idag var ju dessutom vår polare och förmodligen seriens bästa spelare(tillsammans med Kalle Berglund i Grimsta) Cederborg borta då han har problem med en fot.
Extra plus även till ”gubbkedjan” som gör tre viktiga mål samt även till Ström och Flygar som trots att som inte kände sig helt krya körde på och fullföljde matchen ut.

Domarnivån från bröderna brothers var mycket bra i den här täta och svårbedömda tillställningen.

Vi tackar Bele, domarna och den tillresta publiken för en god match.

Ses på Torsdag, då är det ny viktig match ! Young Guns vs Old Guys… Eller dom onda mot dom goda om man så vill ...
Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-03-09
Besökare
188879
Genereringstid
0,0313 sekunder