Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Master Analysist Birger-Foppa om div2

Inlagd: 10 september 2010, kl 09:38

manar upp till kamp.

Läs och njut. Det ligger timmar, dagar, veckor bakom denna analys! Jag säger inte att han har rätt, men JÄVLAR vilken koll han har. /Ordf.

Birgers text nedan:

Några tankar om denna års ”supertvåa”.

Det har som bekant hänt lite i serien om man jmf med förra året. Förutom då ”uppgraderingen” och ”namnbytet på serien så är det ju inte mindre än 5 st nya lag som kommer spela i denna års ”Supertvåa”..
Borta är ”stryklaget” Värmdö, ”gamlingarna” i SB,”höjdenkopierna” från Bro samt ,enligt min mening, det bästa laget i förra års serie, Orminge. Vendelsö hade man ju hoppats man skulle slippa iår men så blev ju tyvärr ej fallet, nu har ju tom en av våra bästa backar Fille Johansson gått dit. Hans egna ord ang det förbjudna bytet –” alltså Foppa, hade det inte varit för att jag ska studera i Haninge hade jag ALDRIG gått till Vendelsö, ni är mycket skönare och bättre i Höjden och jag kommer tillbaka till er direkt efter det här året,Jag kommer inte ens passa in i liret i min tillfälliga klubb då jag är en finlirare och det är ju mest en massa brunkers i Vendelsö. ” Hmmm, jaja , vi får se hur det blir med det Fille men du är nog välkommen tillbaka när du vill.. Fille berättar vidare –”Alltså det första vi nya fick lära oss på första träningen med Vendelsö var hur man fuskar på det mest optimala sättet.Allt från att ”glömma” skicka in övergångsanmälningar på spelare, till hur man gnäller på domarn på bästa sätt,Sen vet jag att Vendelsö fått lite skit för att dom inte har en fungerande hemsida men det är för att ingen härute vet hur en dator fungerar !! det är helt sjukt, jag kommer alltså också vara IT-ansvarig OCH styra i PP !!” Låter ju som en rolig klubb Fille , lycka till med allt det där...

Dom nya lagen i Serien i år då, vad vet man om dom???
Rätt mycket faktiskt då jag och Tony haft fördelen att döma många av dessa lag senaste åren.Att det är bättre och mer kompetenta lag än (ursäkta) Värmdö och SB är helt klart.
Det kommer bli hur jämt och svårtippat som helst iår , därför är man ju kanske ute på hal is när man nu ska ge sig i kast med att tippa den här kära serien men men ,jag gör ett försökt.För att iaf skydda mig själv en aningens så delar jag endast upp lagen i ”topplag” ”mittenlag” samt ”nedrehalvanlag” Alltså det blir ingen 1.a 2.a 3.a osv osv..Det är ju tamejfan heeelt omöjligt att tippa placeringar iår PLUS att man vill ju inte ge onödig tändvätska till endel lag..

Här är iaf mitt ”tips”.

ÖVREHALVAN :


Kungsängen
Det görs en satsning som heter duga ute hos våra vänner i norr och kollar man spelare för spelare så har Kungsängen den bästa truppen MEN det gäller ju som sagt att få ihop alla ”stjärnor” . Mange,Boris, lirarna från Bro med Chrisse i spetsen.. Kungsängen kommer ligga i toppen, frågan är om det räcker ända fram,,, jag tror det.. Undrar förövrigt hur många av alla dessa sköna nyförvärv som landat i Kungsängen inför denna säsong om inte ”mr Kungsängen ” varit verksam i föreningen... Ett bra jobb har han iaf gjort den gode Milander.. Mitt tips att vinna poängligan: Boris.. Såg sjuuukt pigg ut när vi dömde dom mot Jakan och verkar nu äntligen kommit tillbaka ordentligt efter sin knäskada..

Bollstanäs
Har ingen aning om vad det är för lag, har aldrig sett dom spela, jag vet att dom har en poängspruta i ”drutten” fridner, men det är typ allt. Dock har min gode vän Karke berättat att dom blir att räkna med i serien iår så jag får väl lita på det,Har även hört att dom fått 3-4 stycken elitserienyförvärv till denna säsong...Bollstanäs hade ”otur” förra året och borde nog egentligen inte åkt ur div 2östra... Tror dom tar en av direkt platserna uppåt i seriesystemet...

Bele
I slutändan kommer det stå mellan dessa tre lag vilka som som går upp. Bele kommer göra allt för att återigen inte falla på målsnöret.Om nu så tyvärr ändå blir fallet , hoppas jag att man inte gör det på ett lika snöpligt sett som förra året... Har tappat stora delar av sin trupp,tyvärr har bla Karke lämnat, men fyllt på med ngr klassnyförvär typ Malmqvist mfl... Har blandat och gett på försäsongen med vinster mot Odelberg och Farsta men en solklar torsk mot Sundbyberg i DM..Kommer som alltid vara extremt jobbiga och tuffa att möta...Tror även dom kommer vara ”extra” revanchsugna när dom möter oss i höjden då vi hade turen att vinna mot dom efter mål i sista sekunden i Viksjösporthall förra säsongen vilket kostade dom kvalplatsen...

MITTENLAG :

Vaxholm
Vaxholm är i sina bästa stunder riktigt bra MEN dom är i sina sämsta stunder riktigt dåliga.. Nu har JeppeG anlänt och bara där är det ju minst 40poäng från hans klubba. Vaxholm får ett riktigt lyft av detta och kommer nog inte att behöva uppleva ett liknande scenario som förra året i slutet på säsongen då Gubben Ekmans naglar var nertuggade till max då man inte var långt ifrån att hamna på kvalplats...Kan KANSKE blanda sig i toppstriden om dom får allt att funka dock så tycker jag dom känns lite svaga på backbesättningen för att på allvar kunna göra det ???.

Vendelsö
Kommer ytan tvekan att ta sin beskärda del poäng, speciellt i sin hemmahall i Torvalla.
Kämpar ngt kopiöst under matcherna och har ngr riktigt tunga lirare att möta.Nu har dom ju även fått en klassback från oss. Får dom en bättre start än förra året kan dom kanske blanda sig den absoluta toppstriden .Tar mig emot att erkänna men har en av seriens bästa målvakter ...

Hammarbyhöjden
Fågel,fisk eller mittemellan??? Jag hoppas och tror på mitten.. Vi tog ett beslut inför iår att endast träna 1 gång i veckan(onsdagar), bättre med en grymt bra träning i veckan än två stycken träningar där man får lov att spela tremanna för att det är så många borta..
Tre riktigt bra nyförvärv i Richardsson från Tullinge, Hammarström från Odelberg samt Timo från ngt lag i Finland  . Alla dessa tre har höjt kvaliten på vår trupp. Dom enda försluster vi har är då redan nämnda Fille Johansson till Vendelsö samt old man Hansson som passerade 40 strecket i somras och därmed lägger ner.Vi kommer nog göra livet surt för många lag men att sikta på högre än förra årets 6.e plats är ej troligt..

Täby FC
Ett av få lag i Sthlms innebandyn som man inte kan ett skit om. Att dom är unga har jag förstått.Dom åkte ju ur förra årets div2östra med dunder och brak och var rejät avsågade.
Här kanske man är ute och cyklar men vi får se . Denna plats borde vara den absolut sämsta platsen Täby kan hamna på, borde nog egentligen hålla till på övre halvan..

Jakobsberg
Utan tvekan ett av dom skönaste lagen med många trevliga individer. Har två nya tränare för i år som hämtats från dom egna leden. Har även fyllt på med ngr nya bra lirare där jag tror Börjesson är den mest kände(och bäste ?).Borde klara sig från kval iår men man vet aldrig. Har ju förmodligen serien bästa defensiv men kanske var lite uddlösa offensivt förra året.Får se om Börjesson,Rejsby mfl kan producera framåt i år.

NEDREHALVAN :

Salem
Ett lag som gör en liten satsning iår.Tar in en tränare till i ledarstaben som kommer dela ledarskapet med vår allas favoritcoach Martin Nieminnen.. Tydligen ska Kahn lira kvar i Salem iår, bara där har man ju 30-40 säkra poäng. Har även fått tillbaka Starre från Tullinge , som kommer förstärka deras annars lite tunna backsida... Startade förra året katastrofalt och kommer nog vara råtaggade för att inte hamna i samma situation igen..
Bra och roliga matcher ser vi iaf fam emot mot Salem

Högalid
Utan tvekan ett av dom seriösaste lagen i denna års tvåa, min gissning är att dom är det mest vältränade laget av alla och kommer vara extremt starka i slutet på matcherna samt en bit in på säsongen.
Även detta lag har vi haft förmånen att ha dömt flera gånger och dom har minst sagt haft en imponerade kurva senaste åren. Från att ha varit ett mittenlag i div4 till att nu tagit klivet upp i 2:an med i stort sett samma trupp.
Calle Strand tog över,tror det var för 2 år sen,och det är sen dess som det har börjat hända grejjer för våra vänner på söder.Har även kryddat med ngr helt ok forwards som tex Roslien,Ekestubbe mfl

Nynäshamn
Nynäshamn åkte ur div 2 förra året och har vad jag förstått tappat stora delar av sin annars kompetenta trupp. Har fått info från vår egen Leo Svanberg (som spelat i nynäs) att han tror inte att dom blir att räkna med iår vad gäller toppstriden...MEN i deras hemmahall kommer dom vara extremt svårslagna.Såg dom i DM och det var ingen vacker syn. Dock fattades stora delar av truppen då så man ska nog inte dra för stora växlar av det..

Vallentuna
Våra premiärmotståndare....Vallentuna har jag och Tony dömt ett flertal gånger, det är ett bra innebandylag med många duktiga och trevliga spelare i. Ett ungt lag som vad jag förstår har spelat ihop sen tonåren. Spelar väldigt bra i sin hemmahall.I sin serie förra året hade dom 2-3 tuffa motståndare, i år kommer dom ha 11 lag att slåss emot. Det kommer inte vara ngr 10-1 vinster i år det kan jag lova..
En bra start på serien blir nog viktigt för denna seriösa nykomling..
Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-03-09
Besökare
191759
Genereringstid
0,0313 sekunder