Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

HIBK-Ängen - Vinst med 9-5

Inlagd: 17 november 2008

MATCHREFERAT

Höjden tar en ny 3poängare och befäster sig ny i en serieledningsposition... Härligt!

Inget snack om saken att vi är det bättre laget matchen igenom och att vi inte gör fler mål och slappnar av lite för mycket vid 9-3 är väl sak samma egentligen.. Men men, ni som känner mig... Vet att jag blir GALEN när det blir så.. Skitsamma..

Efter första perioden leder Ängen med 0-1 och det är i mina ögon heeeeeeelt vansinnigt. Ängens demon till målvakt gör den ena fantomräddningen efter den andra som jag ser det, för vi skjuter för en gångs skull inte bara rakt i magen... Den här matchen hade jag kunnat betala en femhundring för att få veta skottstatistiken och om inte vi vinner den markant matchen igenom så får jag nog skaffa ett par nice brills som gör att jag ser bättre..

Hursomhelst, vår försa period är trots underläget en av dom bättre i år. Vi skapar väldigt mycket, har ett fint spel och kommer till bra lägen. Dock utan att sätta dom. Som sagt, dom hade ju fantomen i målet..

När Ängen utökar sin ledning till 0-2 i början av andra så kände jag oron sprida sig att dom får enkla mål som vi släpper till och vi måste ha minst 20 skott innan vi får något... Och den känslan har vi torskat på i andra liknande matcher..

Ca 1 minut efter deras 0-2 mål passar jag en genialisk pass till Hansson som kör en klassisk båge vid mittlinjen(!) och skjuter in den.. Ja, rakt i mål. Inte vårt bästa läge men alla mål räknas och överraskande skott kan vara bra. Ängens första mål var ett liknande läge, där deras stora goliat-brunkar/dödaallt-back, nr23, drog ett liknande skott vid våra passiva forwards.. Nu fick vi ett likadant mål och det kändes både förlösande och så sjukt rättvist att vi äntligen fick in tras-jäveln. Av bara farten så gör vi t.o.m 2-2 en minut till senare, och jag som inte programmerar in alla mål i huvut som Foppa gör, vet bara att Thorin gör målet på pass från Grip... Perioden fortsätter med ett mål från Grip ytterligare och debutanten MickeF(Härligt, fler mickar till laget nu när våra andra två skadeskjutna haltar omkring vid sidan), som kommer från Ängen om inte alla visste det, får till en av sina första "sne"-träffar.....

3:e perioden kör igång och Ängen kliver på hårdare och högre för varje sekund som går. Man nästan känner deras frustration... Vi gör 5-2 och matchen är på väg att helt och hållet väga över till oss men Ängen krigar till sig 5-3.. Ett viktigt psykologiskt och i mina ögon helt rättvist mål, lyckas trot eller ej, jag göra på pass från hansson. Jag skjuter ett markskott mellan benen nästan från halva plan.. Och jag erkänner, keepern som varit grym borde nog tagit den.. Men lika härligt ändå att göra mål för det är sjukt sällan jag lyckas. Men dom få gånger jag lyckats på selling så har det faktiskt ofta varit mellan benen.. Haha! Skönt mål som sagt, 6-3 känns betydligt bättre än 5-4, och att få ett simpelt mål var också viktigt för att få deras keeper mer ur balans...

Ängen tar en till spruta frustration och ökar om möjligt deras fulhårda spel.. Många situationer matchen igenom där domarna kollar boll och Ängens spelare spearar, slår mot pungen, håller fast etc gör att det blir många riktigt tajta situationer.. Och välförtjänt så får dom betydligt fler utvisningar matchen igenom.

Vi gör två mål i pp, 7-3 och 9-3. Vi har ytterligare 3 pp i matchen och det första var väl rätt dåligt, men annars tycker jag nog pp funkade ganska bra!

Efter 9-3 och det är 5 minuter kvar, så slappnar vi av rätt mycket. 16:43 gör Ängen 9-5 och ja, någon kanske tyckte det var lite spännande men jag tror inte många på planen, varken vi eller Ängen trodde att det 3poängaren skulle hamna någonannanstans..

Vi bjuder t.o.m Ängen på en klassisk missförstånd, jag vågar inte ta bollen- ta den du, med lill-lasse och Jocke, gulligt att se dom vara så ödmjuka.. Speciellt Jocke!!!! Du har ett hjärta alltså!

ALLA var bra idag med lite extra plus för Grip, MickeF, Hansson kanske... Härligt att tvåla ditt sitt gamla lag, få känslor slår den känslan!!

Så, vad är min slutsats av matchen!!! Jo, vi spelar bra nästan rakt igenom, få misstag och vi skapar riktigt mycket bra lägen. PP var bra och alla hade en hög lägsta nivå idag. Ängen fokuserar på att köra hårt, gränsen fult, och även fast jag tycker att domarna inte var på tå i första och andra perioden så skärpte dom sig i 3:e. I ärlighetens namn så kan det inte vara lätt att döma, för nu kanske det inte har framkommit här ovan, men vi anpassar oss ganska fort till det hårda spelet och spelar tufft tillbaks när Ängen får diktera graden av styrka i närkampsspelet. Så att domarna kommer dit och ska döma innebandy, men får istället en brottningsmatch, det kanske vi inte bara ska skylla på dom enligt mig! Kul att möta Ängen, dom var riktigt jobbiga och hade vi inte fått våra mål så pass tidigt i andra vid vårt underläge 0-2 så hade nog resultat tavlan visat ngt annat... Men det är alltid kul med tuffa matcher och jag tycker Ängen varit tuffast hittills.

Nästa helg är det Vendelsö i en ren seriefinal.. Kan bli en intressant match. Har inte sett dom spela men Foppa som kan alla spelares personnummer och fritidsintressen där har en 2 timmarsgenomgång fredagkväll...

Ps. Min kväll slutade i att kolla film med Jocke. Det blev en svårtolkad, okänd, mångfaldigt festivalbelönat relations-relaterat-drama. Bara självmordskänslor efter den filmen. Jag vill nog fortfarande hävda att Beowulf är bättre.. Och inte minst, jag vann en mycket välförtjänt seger i Fifa09, med en man mindre nästan hela matchen, OCH så hade jag match-facts övertaget givetvis. Rättvisan segrar inte bara i innebandyn!

Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2015-03-09
Besökare
191879
Genereringstid
0,0156 sekunder