Tio frågor till vår lagkapten!

Inlagd: 22 januari 2018, kl 12:31


Vi ställde tio frågor till Göta J20:s lagkapten, nr 43 Hugo Östlin, för att känna honom lite på pulsen.
Hugo, som till denna säsong tog över kaptensbindeln i Göta J20, har spelat i Göta Team 99 sedan han började med ishockey i femårsåldern. Hugo är en av kulturbärarna i Göta och är en av de spelare som gjort flest matcher i föreningen sedan sammanslagningen med Traneberg för över tio år sedan.


Hej Hugo!
Känner du till att du får högt betyg av spelare, tränare och ledare på frågan om vad de tycker om sin lagkapten? Vad kan det bero på tror du?


Nej, det visste jag inte om men jag tror det kan grunda sig i att det är en enkel grupp att leda. Alla vill vinna ”matchen” och accepterar sina roller till hundra procent. Det är därför gruppdynamiken fungerar så bra också.

Har kaptensrollen påverkat din egen ishockey och dig personligen tycker du? Vad jag menar är att du kanske känner ett ansvar i båset att mana på och peppa alla andra och det kan ju ta fokus från ditt eget fokus. Sedan kan ju ansvaret vara betungande eller för vissa upplyftande.

Jag förstår vad du menar men själva kaptensrollen har inte påverkat mitt spel, det är bara mer fokus på att föregå med gott exempel på isen och att verkligen göra sitt bästa på planen. När jag står i båset har jag med tiden fått lära mig att ta större ansvar och peppa laget mer. Det blir mer och mer naturligt för mig och det är ingenting som tar fokus från min egen del i matchen och nej, det är inte betungande alls. Bara roligt!

Vilka krav har du på dig från våra tränare och hur samtalar ni?

Det finns inga specifika krav på mig som kapten eftersom att laget fungerar bra vecka in och vecka ut men när det sker förändringar i gruppen, vilket det gör ibland med nya spelare som kommer in i laget, spelare som flyttas upp och ner i femmorna, skador och sjukdomar, då får jag vägledning och instruktioner om hur jag bör agera. Kommunikationen mellan mig och tränarna pågår hela tiden och vi ser ju varandra i hallen nästan varje dag så det är naturligt.

Ser spelarna annorlunda på dig nu när du är kapten? Har du fått mer respekt med dig?

Ingenting har förändrats kring hur mina lagkamrater ser på mig nu än innan jag var kapten. Det är bara en bokstav på bröstet för de flesta skulle jag tro. Alla i laget är med och driver på, skillnaden är bara att jag har ett större ansvar att driva på kontinuerligt.

Hur är det att spela i Göta J20?

Det är bara bra att spela i Göta J20. Många av de jag spelar med har jag känt i nästan hela mitt liv och de som kommit in i laget ut med vägens gång har kommit in gruppen perfekt! Jag tror vi har något speciellt i Göta J20 som får alla att trivas och jobba hårt för laget.

På tal om trivas, hur är stämningen i laget?

Stämningen är grym, det är högt i tak både när det gäller kritik och humor. Alla kan skämta och skälla på varandra men när dagen går mot sitt slut så är alla kamrater igen. Det finns utrymme för att vi nog skulle kunna ställa ännu högre krav på varandra men ännu så länge har det inte behövts nu när alla jobbar så hårt för laget.

Vilka är Göta J20:s styrkor tycker du?

Att alla jobbar stenhårt för varandra, vi åker mycket skridskor och vi checkar motståndarna effektivt.

Vilket lag är svårast att möta och vilket lag är laget som vi tycker är mest ”fair play”?

Svårt att svara på men laget som jag tror vi alla anser vara bäst i serien är nog Nacka eftersom de är det enda laget vi inte besegrat ännu. Laget med mest ”fair play” enligt min syn på det är nog Huddinge.

Vad är ditt mål med din ishockey och vilka drömmar har du?

Målet med min ishockey är att ha så kul som möjligt och drömmen vore att få vara med och ta upp Göta J20 till Superelit.

Okej, Superelit säger du. Kanon Hugo! Ni har åtta stenhårda matcher kvar, vad tror du om utgången, tar vi oss till ett Superelitkval?

Det återstår att se såklart. Just nu ligger vi i ingenmansland men om vi krigar på bra de sista åtta matcherna finns det en möjlighet för kval uppåt till Superelit men om vi tappar fokus finns det risk för negativt kval. Vi kommer kriga för första alternativet ända in till sista sekund i den här serien!

I skrivande stund ligger Göta J20 på 6:e plats i serien med 45 poäng. Framför oss har vi Huddinge på 50 poäng och upp till kvalstrecket för Superelitkval är det 7 poäng. Bakom oss flåsar Nynäshamn på 41 poäng och Vallentuna, som går som loket just nu, på 37 poäng. Det är 8 matcher kvar att spela och ikväll möter vi seriens just nu starkaste lag, Sollentuna!


Tillbaka
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2018-03-14
Besökare
209077
Genereringstid
0,0469 sekunder