Team 03  

Silver i Uplandia Trophy 2017

Inlagd: 5 april 2017, kl 20:39


Det blev ett silver i Uplandia Trophy 2017 efter finalförlust mot ett "dopat" Hovås


Säsongens sista storturnering För Team03 blev Uplandia Trophy. En cup över 3 dagar med 36 lag från hela Sverige samt lag från Tyskland och Österrike.
Vi startade gruppspelet med att besegra AIK med 7-2. Nästa lag ut var Kölner Haie från Tyskland. Här såg allt ut att gå enligt plan efter första perioden, leding 4-0 och 22-1 i skott. Men Köln ville annat. Efter 2 minuter av andra gjorde de 4-1 och 17 sekunder senare 4-2 och sen fortsatte det. Vi gjorde mål, Köln svarade ända till slutresultatet 7-5. Därefter besegrades Rögle(4-0), Värmdö(13-0) och Nacka(5-0) och gruppsegern och A-slutspelet var säkrat.

I åttondelsfinalen tidigt lördag morgon ställdes vi mot HV71. Killarna visade ingen morgontrötthet utan spelade fantastisk hockey. 7-0 och 32-4 i skott efter första perioden, man tackar. Slutresultatet skrevs till 8-0.
I kvartsfinalen ställdes vi mot Sundsvall som slagit ut Wings i en dramatisk åttondel. Det var en tät första period där vi lyckades göra första målet först efter 15:23. Efter första stod det 2-0. Killarna krigade vidare och vi vann tillslut med 6-1.

Nu väntade semifinal mot våra kompisar i Täby. Det brukar vara välspelade matcher och den här semifinalen skulle inte bli något undantag. Rasande högt temp från första nedsläpp. Täby drog på sig en utvisning i början av perioden och vi utnyttjade det direkt och gjorde 1-0 som vi höll perioden ut. Matchen fortsatte i samma tempo med chanser åt båda håll men ett grymt målvaktspel höll siffrorna i schack. Med drygt 2 minuter kvar får vi in 2-0, ett resultat som stod sig matchen ut.

Nu väntade en final mot Hovås från Göteborg. Ett "dopat" Hovås som av någon outgrundlig anledning valt att ta med 3 stycken 02:or till sin 12 man starka trupp. Det innebar att 25% av Hovås utespelare var överåriga och dessutom framgångsrika i U16-serien. Vad dessa 3 killar hade att göra i en U14-turninger får Hovås och cupledninge svara på.
Hovås, som är en riktigt svår motståndare även utan förstärkning av överåriga spelare blev för mycket för våra killar. Efter urladdningen mot Täby fanns inte orken att stå emot Hovås förstärkta spelartrupp. Vi förlorade med 1-6 och det blev en silverpokal.

Det är aldrig kul att förlora en final. Vi får nöja oss med att vara bästa 03-lag i turneringen och det känns som den moraliska finalen var semifinalen mot Täby.

Bra kört killar och tack till turneringen bästa hejarklack

Kommentarer
Ny kommentar | fet kursiv | | Namn: |

Tillbaka
GT03 på Instagram
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Egna sidor
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer