Gettjärns IF  

En ny berg- och dalbanesäsong har fortlöpt, och säsongen 2012 är sedan länge över. Vi nådde inte upp till vårt mål, men även om vägen var lång så var det mödan värt. Eller ja, kanske inte om man avbryter sitt skift för att åka till Arvika och få stryk med 10-0, men ändå. Mycket är tillfälligheter i dessa serier och även om marginalerna är större så är detaljerna avgörande. Sokrates släng dig i väggen!

 

 

Vad lärde vi oss egentligen under 2012. Rent geografiskt fick vi under träningslägret veta att det finns en flod i Göteborg som heter Riga, rent anatomiskt fick vi bevisat för oss att steroider framkallar aggressivitet och för att prata om mig själv inom det oförklarliga, fysiskt omöjliga området; Hur kunde jag klara mig denna säsong utan en enda varning?

 

Vad som var svårare att lära sig var denna uppseendeväckande uppfinning som kallas klockan, att man ska dricka i maklig takt i bastun och även att en match inte förvandlas till en lekplats även om vi gjort två mål på fem minuter. För mycket av säsongen handlade om det ovan nämnda berg- och dalbanespelet. Det är svårt att spela 90 minuter utan att ha några svackor, och svackor har vi haft, det ska gudarna veta. Som till exempel hemma mot Eda Fotboll. 3-0 blev 3-4, som till slut blev 5-4. Puh! Men om vi ändå är inne på matchinsatser så kan vi uppbåda krönikans första pris.

 

ÅRETS MATCH!

 

Bortamatchen mot Fiskeviks IF var en sån där match som man efteråt säger att man ska glömma och gå vidare.  Själva matchbilden så här i efterhand har jag svårt att minnas. Kanske är det mest beroende på att det inte fanns någon. Spelet från båda lagen var så fatalt uselt, och domaren tror jag inte kom från den här planeten, i alla fall inte på det mentala stadiet. Jag tror alla kan minnas något från denna match när de tänker efter. Vi vann detta möte med 1-0 efter en straffräddning i slutsekunderna av David.

 

 

Försäsongen var riktigt bra från vår sida. Så bra så Ulf kunde damma av sitt klassiskt korta citat: Vi är klara för femman!

Det började lite tveksamt med en 3-2-seger mot Emtarna, sedan gick tåget och följande tre matcher slutade 7-0, 1-0 och 8-0. Motståndet stod Rinn, Munkfors och Edsvalla för. I den sista matchen blev det dock förlust med 2-4, dock var det seriesegraren i Div. 5 östra Skoghall som var motståndare och vi hade långt från ordinarie lag, så det fick man se med relativt positiva ögon. Att sedan få möta omskrivna Bäckalund i seriepremiären var ju bara härligt! Insatsen i den matchen var gedigen och vinsten blev 3-1, och på tal om insatser…

 

ÅRETS INSATS

 

Denna utnämning ges till en spelare som gjorde en riktigt härligt insats i den absolut sista matchen för säsongen, den hemma mot Rännberg.  Anders Sigurdsson anlände till matchen i paus, och fick förtroendet direkt. Han hade enligt uppgift en liten knäskada som hindrade honom, och just denna fick honom att kasta in handduken. Statistiken? Inbytt i 46:e minuten, utbytt i 48:e. Antal löpningar: 1, Antal bollkontakter: 0, Antal närkamper: 0, Antal svordomar: 8.

 

Den matchen slutade dock med seger 3-1, och det gjorde faktiskt nästan alla matcher som spelades hemma på Klättevi. Av 27 möjliga hemmapoäng tog vi 24 av dessa. IFK Ås/Åmotsfors var ett nummer för stort för oss och var enda plumpen i protokollet. Det var också ett lag som var i en klass för sig året igenom.  Om vi dock låter oss stanna kvar vid den där sista matchen mot Rännberg, så ligger den till grund till nästa utmärkelse…

 

ÅRETS MÅLTJUV

 

Fredrik Backlund är visserligen ingen spelare som är känd för sitt offensiva spel. I den sista matchen fick han dock förtroende på en yttermittfältsplats. Efter en härlig löpning damp bollen ner framför fötterna snabbt efter målvakten överlistas. Bollen kom för snabbt för Fredrik som endast får en tåspets på bollen och den smiter utanför. Själv åker Fredrik in i målet. Så det kan gå!

 

 

I övrigt var mycket som vanligt. Vi hade svårt att få tändning på bortaplan, vi hade svårt att bemästra klockan, Bosse Englund gjorde hela åtta seriematcher, vilket måste vara något slags rekord. Dessutom fick vi bevittna Johan Rundqvists tv-nickar, synd bara att tv inte är på plats i Div. 6.  För att förklara detta ytterligare så menar jag att Johans nickmål enkelt kunde genomföras utan ett atletiskt språng.

 

 

Avslutningsfesten gick i blöta fotspår. Den där bastun verkar folk inte tåla något vidare.  Priser delades dock ut. Både från supportrarnas språkrör för dagen Ulf Sigurdsson, och vår avgående tränare Stefan TT Jansson.

 

Årets skyttekung: Anders Sigurdsson

Årets poängkung: Anders Sigurdsson

Årets komet: Emil Hertzberg

Årets träningspris: Fredrik Backlund

Tränarens pris: Pär Nilsson

Supportrarnas pris: Patrik Carlsson

 

Sedan fick ju Sigge, Affe och Hägg pris också. Men de håller de nog för dem själva.

 

 

2012 är sedan länge över. Men nog fan kommer det en ny säsong. I år är jag själv tränare. Haha!

Dessutom har vi ett nyskrivet samarbetsavtal med IFK Sunne, medans våra antagonister i serien Lysviks IF har ett med Rottneros IK. Detta väcker fler frågor än det ger svar.

 

Får vi se Johan och Adam på Klättevi igen så snart?

Får vi se Sigge studsa på Kolsvik igen?

Sjunker medelåldern ytterligare i GIF?

Möts bröderna Picke Olsson – Magnus Olsson fyra gånger i år.

Vinner Sean Banan Melodifestivalen?

Har Ulf fler skjortor än en?

 

Och kanske framförallt….

GIF-Lysvik möts i den absolut sista matchen för säsongen. Lek med tanken att både IFK Sunne och Rottneros inte har nåt att spela för i de sista omgångarna. Lek också med tanken att mötet är av stor innebörd för toppstriden.

Hur kommer lagen se ut?

Mindgames..

 

 

Hejdå!

 

 

Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138133
Genereringstid
0,1885 sekunder