Gettjärns IF  

Nu är återkomsten i Div. VI Norra avklarad och vi hamnade till slut där vi ungefär brukar hamna. En sjätteplats som kan ändras till en femte beroende på hur nu förbundet resonerar.

Det har varit en svajig säsong om man jämför med ifjol, och flera har utmärkt sig både positivt och negativt.

 

Efter en försäsong som var blank som korvvatten så tog vi emot Forshaga IF 2 med ett lite mullvadeklassiskt tunnelseende i den starka vårsolen som erkände den förvånande usla gräsplan vi hade under våren.

Spelet var krampaktigt, men vi fick en drömstart som nykomlingar i en serie där framför allt våra antagonister en mil norrut ansåg att vi inte skulle ha en chans.  En av årets poängkungar och åldermannen Joakim Örnborg var det som öppnade målkontot. Ett konto som skulle bli ganska skralt säsongen igenom.

 

Vad som följde sedan var några matcher med sämre resultat. Med den sämsta rent spelmässigt i bortamatchen mot ÖDIK, och där var den nyss adlade Johan Rundqvist sämst. No offense Johan.

Efter den matchen tog vi emot Rännberg hemma och till den matchen var historiens mest tidskrävande sträckning (Bosse Englund) tillbaka efter den skada han ådrog sig någonstans ikring då Mayafolket dog ut. Han svarade med att göra hattrick och pluggade tillfälligt igen käften på flera kritiker längs kommunens, och planens, gränser.

Efter herr Englunds återkomst tog vi tre raka vinster och då började man känna igen sig. Lite go självbelåtenhet, och Ulf började prata serieseger igen. Fast Rinn tog ner oss på jorden i tropisk värme, och inför sommaruppehållet kändes det mesta bajs.

 

... någonstans vid den här tidpunkten började även ordet avundsjuk bli ett av regionens mest missbrukade.

 

Nåväl. Hösten var ”The tide of the old men”, Gubbarnas revansch. I flera klubbar var dessa på hugget. Resultatmässigt var det knapert, men liksom händelserna på våren så kom poängen i våra sista matcher och segern borta på Bäckalund blev avgörande för vår framtida existens.

Fram tills den matchen hade vi gjort flera uppoffringar som gjorde det möjligt, och det är nästan så att man gråter en skvätt när man ser entusiasmen i vår härliga trupp. Rundqvist slog en bra boll efter marken, Pär sprang hela fem meter, Hägg gjorde mål, Nike slog då och då en bra utspark och till och Affe bevisade att iallafall 1 av 100 inlägg kunde han få adress på.

I sista matchen mötte vi Torsbys b-lag och förmådde inte göra några poäng framåt, och när jag summerade statistiken så blev det ren fakta att de som sagts missa mest, har också varit mest produktiva. Bosse vann skytteligan, och Jocke och Hägg delade på poängligasegern.

Det är en ny pokal i år. Flest gjorda poäng. För övrigt anser Ulf Sigurdsson att vi har för många priser i år. Efter några snapsar med ren vodka i lördags så kröp det så småningom fram att inte vill glädja så många så möjligt pga av att de ”mindre” priserna stjäl uppmärksamhet från de ”större” priserna. De stora pristagarna blir förda bakom ljuset menade han.

Logiken flödade då han endast ville se dessa priser: Årets spelare, Supportrarnas pris (som han själv är med och delar ut), och Årets försvarare!

 

En annan herre som satt färg på den säsong både hos mig personligen och hos övriga i kommunen, är en som man inte kan få för mycket av, så länge som man inte är alltför beroende av honom. Kjell Malmerengen har inte varit blyg för att framföra sina åsikter och vi litar väl blint på att det han säger är korrekt och allra största mån sanning. Han framför ofta att han fungerar mycket bra som mentor, men som sådan så ser det inte bra ut att ha en sönderslagen dörr i Ekshärad på sitt samvete, samt något som kan likna rena hot under olyckliga omständigheter i Östra Ämtervik.

 

Att man sedan kan spy ut en massa jävla skit för ingenting, visar bara på ett svagt psyke och då borde man inte prata allvar med folk. Jag fick under sommaren förklarat för mig i text att det enbart var domaren som gav Gettjärn segern i mötet mot GoIF ifjol. När jag påpekade att så inte var fallet i lite mer akademisk text så kanske vederbörade insåg min intellektuella överlägsenhet och gick till angrepp på ett lokalt bröllop på midsommarafton.

”Nätmobbere” hette det. Summa summarum har alla turer gjort mig satans förbannad, och tror Kjell att han är förbannad - över vad kan man undra - är det inte ens en hundradel av vad jag är. Personliga förolämpningar på allmänna platser på trevliga tillställningar. Nej fy fan.

 

När sedan TT råkade nämna något som inte alls har med Gettjärn att göra verkade det åter ta hus i helvete. Mattias (nuvarande tränare GoIF), försökte lite smått med: psst... öhm.. ni e avundsjuka!

Varav Kjell bredde på med sin allra största dyslektikernorska. Jag citerar koversationen i korthet:

TT:

..men vill tillägga att jag skrev av nyfikenhet som privat person och fotbollsledare och inte som representant för någon fotbollsförening hoppas att mitt inlägg inte tolkas som någon officiell uttalelse från GIF utan det var en högst personlig undran över vad som hade hänt den aktuella matchen

Kommentar: Här framgår det tydligt vad TT menar, och inte vill dra in GIF i det hela.

 

Antagligen Mattias:

Ja du TT, trodde inte att Gettjärn va så avundsjuka på oss i GoIF....för de är väl de de handlar om.

Ta hand om erat i GIF så sköter vi vårat här.
Lycka till i framtiden.

mvh Mattias Eriksson Gräsmarks GoIF

 

Kommentar: Antagligen går hissen inte ända upp, eller så kan folk i inte läsa.

 

Kjell fyller på:

 

Gjettjarn må vare stedet som gud glemte og fanden forlot.
Lykke til med dine fantasier om meg!!! Hold på med ditt, så passar jeg mitt.
Blir trevligt å treffe er neste år, på det sportslig plan, samt sende Gjättjern ned en div.til 7.

Hvor dere og du hör hemma
 trevlig forsettning med å skrive dritt om meg du som kjenner meg.

 

Kommentar: Kan förstå att folk som bor på orten tar illa vid sig, men observera stavningarna Gjettjarn och sedan Gjättjern i samma inlägg. Detta tyder inte på ett tangentbordsmisstag eller slarvfel utan istället något fel som personer i vita rockar får ställa diagnos på.

 

 Ännu märkligare blev det när jag under hösten fick sms om att få hjälp av denne man, för att GIF skulle undvika att ramla ur. Finns bara ett ord att säga egentligen, RUDIS.

 

 

Så till den alternativa fotbollsgalan.

 

Årets målspruta

Nominerade är: Henrik Hägg, Bosse Englund, Henrik Nilsson

Efter hård kamp så måste jag först be om ursäkt, förlåt Hägg. Du försvarar din titel som årets målspruta. Till ditt försvar så måste jag tillägga att din effektivitet ökat från 1,5 % till 3,8 %.

 

Årets Rottnerosing

Nominerade är: Johan Rundqvist, Stefan Larsson, Ulf Sigurdsson

 

Ulf Sigurdsson, självutnämnd som bas för den kommande sportgruppen nästa år vinner detta. Det som avgjorde var hans uttåg från det senaste ledarmötet då han helt sonika lämnade mitt i mötet för att titta på RIK-Råtorp (en betydelselös match).

 

Årets Jesus

Nominerade är: Tobias Eriksson, Leif Persson, Ulf Sigurdsson

 

Jämnt skägg mellan Ulf och Semlan, men herr ordförande vinner på poäng. Eller ska vi säga bristen på poäng? Frågan är om det är värt att ha med namnet Tobias Eriksson i truppen längre, då han gått igenom säsongen med antalet träningar till 0.

 

Årets coachning

 

Det finns bara en Stefan TT Jansson! Sjukdom hindrade eleganten ifrån vidderna att leda laget mot Munkfors, och jag blev så ett frågetecken som kom sent till matchen från jobbet. Resultatet? 0-9.

 


 

Hejdå!

 

 

 

Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138133
Genereringstid
0,2031 sekunder