Gettjärns IF  

Jag hade faktiskt inte tänkt att skriva någon mer krönika här på sidan. Intriger inom klubben som gjort att webmastern och tillika spelaren flytt till Fagerås BK, och att succétränaren (jag själv) från fjolåret med serieseger bland meriterna blivit nedfasad till assisterande har givit smolk i bägaren. Men i och med Tobbas härliga krönika på ÄFF:s sida, och att det funnits material, så går det inte att hålla igen, och det finns frågor att redas ut...


FAS 1: Återuppbyggnad

Så snart det stod klart att GIF inte förmår att anmäla ett lag år 2009 sattes genast arbetet igång inför efterföljande säsong 2010. Styrelsen med den nyblivne ordföranden i klubben Tobias "Semlan" Eriksson slog näven i bordet och upprättade en plan. Han tog med sig Daniel "James Blunt" Persson och for ner till Östergötland för att ta hem det viktigaste pjäsen inför nystarten, den store fotbollsmagnaten Per "Happy" Nilsson.

Tränartrojkan stod sedan klar. Under oordnade former bestod den av Jan-Ove "Nörtis" Nilsson, Lobbas himself och Per Nilsson. Alla dessa bevakades av vår general manager Ulf Sigurdsson, far till den förlorade sonen.

Sedan var det dags för killarna som skulle göra jobbet. Operation plundring av klubbar var igång. Från IFK Sunne hämtades Jocke Örnborg, Jonas Sparring, Emil Örnborg, Johan Kolm, Jonas Johansson, Sebastian Ekman och mest symboliskt Gocken. Även några andra tillkom som man knappt såg någonting av.

Slakten av klubbarna fortgick och ordförandena slet sitt hår i betvivlan. Från Bjälverud anslöt Bygdens son och Sonens bygd. Från Rottneros kom två bröder, och några klubblösa slöt upp. Även några sörjande nyfödda själar som inte rörde en boll under 2009 redan skrivna i klubben anmälde sitt intresse. Då var det dags för reinkarnation!


FAS 2: Försäsong

I bästa GIF-anda tyckte de flesta att träningstiden på tisdagar i Åmbergshallen luktade en smula skumt unket. Var det fys och kondition som gällde där tro?
Nej, torsdagstiden i fotbollshallen var det som gällde. Där fick man se allt möjligt. Allt från glädje till raseri, allt från drömmål till omöjliga Nört-övningar.
Men att endast träna på små ytor hade sin nackdel. I första träningsmatchen mot Emtarna fick vi se hur stor en fotbollsplan verkligen är. Det blev en förlust med 1-3 för ett flåsande lag.


FAS 3: Våren

I premiären den som satte prägeln för Ämterviks härliga fortplantning under säsongen, fick vi möta Lysvik på bortplan. Jag har skrivit om detta förut, och att de som skryter i denna anläggning borde fällas för bedrägeri. Jag anser fortfarande att A-plan var spelbar.
   Men i denna premiär fick vi även klart över att Ulf enbart är med rent symboliskt, och att det är svårt att vara tränare och spelare på samma gång. Vinsten skrevs därmed bara till 6-0 och det var viss missämja i laget.

Det fläskades på trots detta i maklig takt med endast två tappade poäng, tills vi mötte Bäckalund. Innan dess hade vi mött Tjuren Ferdinand GoIF och slagit dem med 6-0, det skulle visa sig att de skulle köra med en mer derbyinriktad taktik i returen.
   Men om vi återgår till Bäck-matchen som regnade bort under ordinarie datum, men spelades i 40 graders hetta i Stefan Larssons (gitarrlarsson) favoritdräkter. Att dessa skulle bytas ut 2011 kunde inte accepteras av honom, och ett missnöje började gro i Larssons huvud. Denna afton kunde dock bara tillägnas Daniel Persson, med sina två straffar emot sig betydde det förlust med 2-4 och vi började förberede oss för bottenstrid i serien samtidigt som Bäckalund hyllades i alla medier.


FAS 4: Hösten (Martyren)

Att sommar med betyder öl med pompa och ståt vet vi i klubben sedan tidigare. Att man lagt sommaren och semester långt ut i augusti och början av september var något nytt. Vi saknade spelare match efter match! ÄFF började babbla om nåt att vad var det de sa, det behövs 40-45 spelare för att hålla en trupp i lågorna. Möjligen är det sant. Att höstens tre öppnade matcher inte innebar någon hjärtinfarkt bland ledarna är ett mysterium. Vi vann mot Lysvik hemma, en match som Lysvik borde fått minst en poäng i. Borta mot Bergsäng vore nog 1-5 ett mer troligt resultat efter den pinsamma andra halvleken. Undertecknad själv stod avstängd på sidan lite skamsen och coachade.

Mot Fensbol fick vi ställa Hägg i mål, som räddade en straff, och när vi var som mest utspelade reste sig Happy Nilsson, undertecknad, upp som Fågel Fenix och nickade in 2-2, som la grunden till 3-2 segern. (Vi vann sedan denna match på w.o pga otillåtna spelare i FIF).

0-0 i en jämn match mot seriekonurrenten Bäckalund, gjorde att de behöves sex poäng av sex möjliga i de återstående matcherna för att säkra seriesegern. Vilket läge för en lag som var beredda för bottenstrid.
Gräsmarks GoIF följde, de som på något skönt sätt lyckades återuppliva ett derbyhat mellan klubbarna, något jag aldrig känt. För några år sen var vi som bröder, var står vi nu?

Vi vann matchen med 3-2, rättvist enligt mig. Det var många tvister angående domslut etc. Men det laget som försökte spela fotboll vann, och som en vis fotbollledare sa till mig en gång: " Om man lyckas göra fler mål än motståndarna är segern alltid rättvis".

Han sa även: "Dåliga förlorare är dem som blir bra vinnare".

Nix, det är inte GUD som har talat till mig...


FAS 5: Avgörandet och Styrelsens inblandning

Innan den avgörande matchen mot Bjälverud på Klättevi hade vi styrelsemöte. I denna fick vi på ledarsidan en order: Alfred ska spela!

Alfred fick spela, och även i denna avgörande stund hade vissa spelare annat för sig än att spela hem guldet till GIF. Men guld blev det, efter 4-2 och en allvarligt knäskadad spelare/ledare/tränare/fotbollsmagnat/orakel med nummer 12 på ryggen fick vinna sin första titel som seniorspelare med att ta en avspark i sista klämtande sekunden.

Det var så vackert, som om inget annat gällde, som om gräset hade förvandlats till renaste guld och att bollen var vår bäste vän.

Men allt dränktes i öl och skumpa, och det fanns inte ett grässtrå kvar på planen. och bollen sköts iväg och återfanns aldrig, och i våra prisskåp finns inget minne av denna dag längre.


FAS 6: Prisutdelning

Årets spelare: Johan Rundqvist

Årets skyttekung: Jocke Örnborg

Årets framspelare: Pär "lell-Tony" Nilsson

Årets back: Johan Rundqvist

         mittfältare: Pär "lell-Tony" Nilsson

         forward: Henrik Hägg

Årets komet: Sebastian Ekman

Träningspris: Jocke Örnborg

Inofficiella priser

Årets toffel: Daniel Persson & Leif Persson

Årets fulaste: Johan Kolm

Årets italienare: Per NilssonÖnskespåkulan 2011

Vi hoppas att..

1. FB skriver en rad om Gettjärns IF i slutet av april. Mediekåta som vi är.
2. Klubbens fortsätts styras i en ordning som lyser rött.
3. Det nya bortastället kommer falla Stefan i smaken.
4. Återtåget GIF inte spårar ur under säsongen
5. TT kan ena gruppen, som mer arrogant och karg än självaste Real MadridDe sista sakerna att reda ut..


Om ca 12 timmar börjar ett nytt fotbollsår. Ett år där fler bygdlag har fått upprättelse och där fler andralag försvinner. Att Sunne 2 kastade in handduken betydde säkert gråtande föräldrar i sliskiga IFK-jackor som undrar nu vart allt är på väg. Är inte Sunne oligarker längre, styr de inte småklubbarna i kommunen längre?
Jo på ett litet symboliskt sätt tog de makten till sig.
Den förra allianscupen som föreningarna samsats om tog man nu efter ett års uppehåll i egen besittning. Man kallar den på nåt sätt Alliancupen: Goodtech Cup, och lägger en anmälningsavgift på 1500 och tar troligen all vinst själv.

 *

Diskussionen om fryksdalens svarta helg som jag såg upptas i Tobbas krönika är intressant. Mest för att knappt vetat om att den existerat, förutom att någon ÄFF-sympatisör skrivit i ÄFF:s gästbok, och att någon ospecifik i meddelandet skulle gå en mediekurs. Vem var det menat till? Varför blev det skrivit där?
Inget hänger ihop.

 *

Att jag skulle vara en ÄFF-hatare samt GoIF-hatare är i mångas ögon en trolig bild, men icke desto mindre osann. Jag hyser ingen sympati när vederbörande förlorar, ej heller någon glädje när de vinner. När vi möts på plan är vi motståndare och tillika fiender under 90 minuter + tilläg och uppvärmning. Sedan är allt som vanligt igen och vi är (förhoppningsvis) vänner. Jag glädjs att dessa lag har lag och ställer upp i denna roliga sport. Om någon sedan stör sig på det som skrivs i denna spalt så föreslår jag att ni slår upp ordet ironi, läses lättast här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

*

Vill även klargöra att jag har inget att göra med Sten-Åke Westbys fru.
Vill även ifrågasätta moral och etik och om skillnaden i att skriva under sin skrift med namn, inget namn alls eller i en annan persons namn.


Gott nytt år / Per Nilsson

Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138133
Genereringstid
0,5000 sekunder