Gettjärns IF  

NYA ÅRET 2010

Ett rött år i dubbelbemärkelse. Ett nytt år medför nya möjligheter. Men det verkar som vanligt vara ganska få som bryr sig, eller tar sig tiden att ge någon svar. Jag har inte varit villig att skriva någon krönika eftersom det inte finns något att skriva om. Jag är ingen reducerad Björn Hellberg-kopia`som Tobba i ÄFF är som minns deras senaste sekels händelser, alternativt ha det dokumenterat. Hans krönikor är briljanta och inget jag kan nå upp till. Jag kan inte summera 09 för det hände ju inget, och jag har spelat i GIF i sammanlagt tre år så jag kan inget om vad som hände förr, mer än någon hette Bengt Ceder och en annan Kenneth Holm.
 

Vad hände då under 00-talet?

 
2001 var jag med och mötte GIF, fast det var matchen hemma i Gräsmark -02 som etsade sig fast mer i minnet. Gocken var otroligt löpstark ute till höger, Paj tuggade fradga när han fick sitt gula kort för något som hör hemma i judo, och att vi tappade 1-0 till 1-2. Detta var även året då IFK Sunnes nuvarande målvakt var framgångsrik innermitt för GoIF.
 
2003 som var väl typ året då Affe föddes, hamnade GIF nära botten men med god marginal till nedflyttningsplats. Jag såg att GIF fick stryk av ÄFF med 2-1 på hemmaplan när en nybliven 20-åring fick en varning, nämligen Tobias Eriksson.
 
2004 var helt tydligt året som Ulf Sigurdsson pratar varmt om fortfarande hur man besegrade stora stygga Rottneros på Ekebyvallen. Samme person har även i möten efter detta gett beskrivningen "slaget om fryksdalen", vilket man kunde styrka vid senare år. Detta var även sista året vi fick uppleva glädjen med B-lagserier. 
 
2005 anlände jag till klubben, dock utan presskonferens. Jag tror det var detta året vi hade ett mindre krig mot RIK på Hedås IP. Som Stefan Larsson uttryckte det: - Hade matchen varit tio minuter längre hade det skett ett mord. I serien klarade sig GIF kvar med ett nödrop.
 
2006 hade Conny Johansson lagt sin karaktär på laget, många nya ansikten. De roligaste i John, Henrik och Johan som alla vara vackra på sitt sätt. Vi ledder serien vid sommaruppehållet för att sen leka korthus på höstsidan. Jag bröt även av benet på en Dejespelare sista matchen, och vi vinkade stjärnspelaren Anders Sigurdsson adjö. 
 
2007 slutade jag med fotboll, fast kunde inte hålla mig och skrev på för moderklubben GoIF, även Daniel Persson lämnade för Carlstad FC. GIF kunde beundransvärt få ihop ett lag när orkanen Ämtervik massakerat klubben i spelarväg, och lyckades dessutom hänga kvar i sexan. Detta efter en seger i sista matchen mot Rännberg. Detta var även året då allt förtroende för klubbsammarbeten försvann i och med Rinns vinst mot Edebäck där man hade flera Torsbyspelare med för att klara nytt kontrakt.
 
2008 tog Bebis-GIF ny fart. Det unga laget med ikoner som Pojken, Sune, Affe, Sparris, Jag, Runken, Daniel och Manne fick god hjälp hela säsongen från experter på sidan av planen. Vilket medförde ett nytt kontrakt i sexan återigen. Detta var även året då ÄFF2 åkte ur men blev sammanslaget med ett bottenlag i sjuan och fick spela kvar i division 6. Schysst deal VFF.
 
 
Roligare än så var det inte. Visst han man kunnat nämna Putte Söderwalls knytnävslag på Gereon, Gockens handsräddning mot Nyedshov, Nisses beskrivning av lagsämjan som "plåtter och jål", Connys omänskliga intervallträning och Sigges minst sagt bristfälliga markeringsspel. Men det är bara petitesser i en stor fotbollsvärld.
 
 
Aktuella fotbollstatusen i Fryksdalen....
 
Ta ansvar dumjävlar.
Nåt måste ju vara fel när inte ens ÄFF har presenterat ett enda nyförvärv än.  
Ska Sunne ha något andralag? De är med i serieförslaget.
Startar Bäck upp igen?
Varför blev det ingen allianscup som jag så länge sett fram emot?
Är alla helt jävla förslappade?
Det handlar om fotboll och inte om nån liten småhobby man kan ägna åt sig ibland.
 
Att kunna läsa sig till det på diverse hemsidor för den fotbollsintresserade är näst intill omöjligt. IFK Sunne är en Div.3-klubb men har en hemsida som utstrålar inkompetens. Det hade varit skillnad om det vore en klubb från någon pittoresk förort där ingen bryr sig. Men i Sunne borde väl nån ta tag i det.
Ja, okej då. De presenterar en tjomme i veckan som är klar för a-truppen, som t ex Kjellin senast, Jippie!! Surprise!!
Idioter...
 
Ska jag fortsätta...
På IS Emtarnas hemsida har det t ex skrivits fem inlägg i gästboken sen den 30/9, Gräsmarks GoIF försöker, men det händer inte mycket. Ämtervik gör det bra, men förtroendet sjönk som sten efter att de annonserat stolt med egen TV, som visade sig inte vara annat än en vanlig videoblogg. Lysviks sida är snygg, men det är som vanligt bara skit. Och Rottneros.. ja.. att kosta på sig en .com-domän för nåt dyligt måste vara en sämre affär än mitt bilköp för två år sen.
 
Kanske kan Fryksdalsbygden överraska i vår?
Ja, när Daniel ler, när Lobbas rasar i vikt och när Hertzberg gör mål, då kanske det kan ske.
 
 
2010, kan det vara året det då..
 
 • Ulf Sigurdsson gör en di Canio och väcker alla spelare natten innan derbyt mot Gräsmark, för att tagga laget då han i hemlig vetskap vet att de förstärkt med fem äffare.
 • Gettjärns IF inser att bortastället inte riktigt matchar klubbens ambitioner.
 • Bortastället inser att matchen inte riktigt ambitionerar klubben.
 • Bäckalund slår ihop med Emtarna och bildar Fryksdalen East United
 • Velen 2 kommer till Klättevi kvällen innan mötet och mäter planen igen, med förklaringen att de alltid vetat att den är för liten
 • Det bränns kors på Kolsvik
 • Vi gräver bort Skåne
 • Leksand går upp i Elitserien, bara för att åka ur igen
 • Sverige inser vilken medelmåtta Martin "2LAX9" Mutumba är
 • Trellehulla vinner Allsvenskan
 • Lobbas faktiskt gör mål i en match
 • Ämtervik vinner Div. 5 (allt annat är fiasko)
 • Rottneros vinner Div. 5 (allt annat är fiasko)
 • AIK och Djurgår´n åker ur Allsvenskan
 • Arsenal vinner Champions League
 • Leeds äntligen får spela Coca Cola Championship League

 

Jag kanske låter lite negativ, men det är skillnad i Sunne kommun i fotbollen emot vad det är härnere i Linköping, och det är ännu större skïllnad emot som det var förr i Sunne. Men allt har sin tid, och nu är vi tacksamma för att GIF åter har lag 2010, och inga machoklubbar ska komma och locka bort våra unga spelare.

..och att man spelar för en viss klubb inte innebär att man får käften inslagen. 
 
 
      
      
 
 
 
 
 
 
 
Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138133
Genereringstid
0,1094 sekunder