Gettjärns IF  

HAPPY skriv. 091006

Säsongen är över och man får gratulera IFK Sunne, Ämterviks FF och IFK Wreta för att de höll sig kvar i diverse serier.

 
Här hade jag gärna skrivit om Gettjärns säsong 2009, men eftersom den endast bestod av ond och bråd död så får jag väl summera min och slussvaktarnas pojkars säsong, och tippa Allsvenskans slutställning.
 
 
IFK Wreta Kloster 2009
 
 
I en kommun där flera lag slåss om platserna i en fullstor inomhushall med konstgräs, och en fullstor utomhusplan med konstgräs, är det cashen som talat vilka träningstider och tillfällen man får. Vi fick dock köra mer traditonerligt grus på Folkungavallen och inomhus i Berg. Första (och enda) träningsmatchen på grus förlorade vi mot seriekonkurrenten IKF Bosna. Observera stavningen IKF, detta tyder inte på intelligens. När sedan matcherna flyttades ut till Ryd på konstgräset så gick det inte mycket bättre.
 
3-4 mot Östria/Lambohov  Div.3
0-13 mot BK Ljungsbro Div.4
2-1 mot LBK Gottfridsberg Div.6
1-4 mot FC Linköping United Div.6
4-0 mot Stjärnorp Div.5
 
 
Serien startade 19 April med att vi log de förmodade seriefavoriterna med 1-0. Det skulle sedan visa sig att de åkte ur, så mycket favoriter var de.
Sedan kom en tung trend. Nästföljande match mötte vi ett mycket skickligt Finspång, och vi undkom med 3-1 förlust med blotta förskräckelsen. Sedan följde måhända kanske min bästa match i karriären, iaf hur bra min insats var kontra motståndet. FC Norrköping var en ny klubb som satsar på att ta hem brassar, afrikaner mm för att sedan forsla ut dem till elitklubbar i Sverige. En kämpamatch av oss, fast en 2-1 förlust. Vi gick dock till sommaruppehåll som jumbo, med endast en till seger (mot Bosna 4-3), och en oavgjord mot bittraste rivalen Stjärnorp.
 
Tränaren avgick, och vår högerytter Lärar-Staffan dock över tillsammans med Klyk-Velin.
 
Hösten började med tre matcher mot seriens tre suveräner. Det blev ockå tre förluster(0-4 mot Finspång, 0-6 mot FC Norrköping och 2-3 mot Grebo) men något hände i vårt spel. Vi hade bytt spelsystem vilket gjorde tyvärr att jag själv fick allt svårare att ta en plats i startelvan. Dessutom var det mycket bättre uppslutning av folket under hösten.
Vändningen kom av en W.O-seger mot FC Syrianska, där hela laget skulle på ett syriskt bröllop och var icke disponibla.
Därefter följde 4-1 mot Slätmon och en derbyseger mot Stjärnorp 3-1.
Vånga hade förstärlt med två afrikaner från Åtvidaberg (superettan) och kunde besegra oss med hela 8-1, och det blev två ödesmatcher i de sista omgångarna.
Vi redde dock ut stormen, via 11-0 mot Bosna och 4-2 mot BK Derby i sista omgången, och Wreta var klart för Div.5 även 2010.
 
Klart var också att Bk Ljungsbro åkte ur fyran, så nästa år kan det bli matcher mellan fyra derbylag; Wreta, Stjärnorp, Ljungsbro och Ledberg, inom en radie av 5-7 km på slätten.
 
Tabellen Div.5 Mellersta Östergötland.
 
1.   Grebo                              53p
-------------------------------------------
2.   FC Norrköping                 52p
3.   Finspång                         51p
4.   Åtvidabergs Södra IK      44p
5.   FC Syrianska                   32p
6.   Vånga                             30p
7.   BK Derby                         23p
8.   IFK Wreta Kloster          22p
9.   Slätmon                           21p
10. Stjärnorp                         20p
----------------------------------------------
11. Bjärka-Säby                     20p
12. IKF Bosna                        11p
 
 
 
 
Allsvenskans slutspurt, två publiklag på väg ur, bara bönder i topp och en liten klick nazister. Hur slutar det?
 
 
 
1. AIK (Ajjkåt)  (Degerfors Östra IF)
 
Det blir en svartgul höst för nynazisterna på norra stå. Att allt är så fint och vackert på Råttsunda är ju bara en myt och det kommer ta en bra tag för Allsvenskan  att få så oförtjänta vinnare som den kommer få nu.
 
2. IFK Glenn (Fiskrensarna)
 
Folkets lag tar silver. Fotbollens svar på Leksands IF som äcklar mig har väl gjort förtjänt av en topp-tre plats. Fast att Hysén skulle vara given i landslaget är ett stort jävla skämt.
 
3. Taco Boys  (Elfsborg)
 
Sällan har ett lag haft domaren med sig så mycket som dett äckliga lag. Tre mycket konstiga straffar mot Hammarby, är bara ett axplock av fördelarna. Betyder en temposänkare, en puckelryggig kines och ett magsår så mycket för svensk fotboll, SvFF?
 
4. Rydström  (Kalmarrr)
 
Utan Elm är det här ett knippe pack. utan Rydström så är Kalmar lika intressant som Häcken, eller Örebro. Att det räcker till en fjärdeplats är ett mysterium, men tacka Degerfors.
 
5. Malmö Iff Iff 
 
Jag tycker att det finns såpass mycket kvalité, så att det ska vara ett topp-tre lag. Men icke, detta är kanske fotbollens riktiga Leksand. Underpresterar jäääämt! Släng dig i vägga Rolle.
 
6. Helsingborg  (HeIF)
 
Larsson & Jönsson är pure class, sen är det väl inte så mycket att hänga i granen, det är juts därför de missar toppen. Frågar man Sverngaard får man nog ett annat svar men men...
 
 
7. Ämterviks FF
 
Hög form på Svanberg, har dock fått kritik av SvFF för illegala spelaröverföringar från Gräsmark och att inte arenan håller Allsvenskt mått.
 
8. Häcken    (IFK Röv)
 
Gigantiskt fula dräkter gör väl sitt, och tar sina poäng. Är dock ett vanligt hederligt kämpagäng, har ett publiksnitt på 1600 personer.. zzz! va tråkigt!
 
 
9. Trelleborg
 
Har Sveriges bästa tränare, och ett gäng som gått ifrån att vara tråkigt till rätt kul.
Tacka Degerfors!
 
10. GAIS
 
Är det bästa Göteborgslaget i serien, att de hamnar tia bevisar väl egentligen min okunskap. Fuskar med papper, men det gör alla i Götet.
 
11. Leeds
 
Laget heter egentligen något annat men är väl lika populärt som en spya en varm söndag på sensommaren. Fotbollens svar på Södertälje typ. Tibet kanske.
 
12. Halmstad
 
Per Gessle typ.. vad finns det mer? Finns inget att skriva om fotbollen iaf. Sörjig arena i Örjans vall som på något sätt fick arrangera u-21 matcher i EM. Skandal.
 
13. Bajen  (Söderbröder)
 
Klarar sig med tur och gnet. Nästa år kommer bli ett bättre år, om man skaffar en annan tränare än trötte Thom, ju fler matcher han är magsjuk på desto större chans har Hammarby att klara sig kvar.
 
14. BP
 
Fick Jensen av Bajen. Har ett talagfullt lag, men det räcker inte. Dessutom har de kanske Allsvenskans mest sketna "arena"
 
15. Örgryte
 
Storsatsningen som sket sig big time. Har visserligen chansen än fast fotbollens Christer Björkman som agerar ÖIS coach kommer ställa till det som vanligt.
 
16. Skansens IF
 
Bratsen på Stureplan kommer att gråta hela vägen till Superettan, nåt som jag inte gillar. Djurgården behövs i Allsvenskan. Men det går fler tåg. 
 
17. Örebro
 
Utesluts pga oärlighet.
 
 
 
Det blev visst ett lag för mycket, finn ett fel.
 
 
 
Ses till Jul.
Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138191
Genereringstid
0,0938 sekunder