Gettjärns IF  

Happy skriv. 090301

Mars är månaden alla träningsmatcher drar igång. Det är då man ser hur man ligger till jämfört med andra lag. Hur man anpassar de stora ytorna efter en inomhussäsong i gräshallen. Grusplanen på kolsnäs kommer säkerligen användas flitigt, liksom det tidiga gräset uppe i Brandsbol norr om polcirkeln nästan.
I år är det precis som vanligt.....   
Förutom att det är numera ett fryksdalslag mindre.
 
 
Man kan inte skylla på alla andra lag att GIF lägger ner sin satsning på A-lagsnivå inför 2009. Det finns många olika faktorer där kanske vissa klubbar finns med, men det finns en gemensam nämnare... Värmlands Fotbollsförbund.
De kan göra det där Zidane kunde när han var aktiv, göra det enkla så såvrt som möjligt. Skillnaden är Zidane visste vad han gjorde, och var bra på det.
 
Bitterheten inom mig är stor när en anrik klubb som Gettjärns IF tvingas lägga ner pga spelarbrist, samtidigt som man ser klubbar som Sunne och Ämtervik med två lag och ändå har sammarbete med andra klubbar. Det verkar som (iaf Sunnes fall) syftet med dessa allianser bland klubbar är att helt enkelt döda de mindre klubbarna, och ta vara på resterna som finns kvar och slussa dem in i diverse andralag, eller kanske till och med tredjelag snart.
 
Det finns säkert de som drar lite på mungiporna åt Gettjärns beslut att dra sig ur. De är inte värda ett skit i mina ögon och lika lite de tränare, sportchefer med mera som försöker norpa spillrorna som finna kvar likt gamar på en död antilop. Spelarna borde själv välja vart de vill ta chansen i för klubb om de får chansen.
Hoppas Alfred får det bra i Bjälverud om han nu börjar där, det är en fin klubb på uppgång med mycket trevligt folk.
 
Den här utvecklingen i Värmländsk fotboll får mig att spy. På tal om Bjälverud så tyckte de förtjänade mest att gå upp från sjuan. men vips så anmälde sig Sunne 2, och bra spelare från både IFK Sunne och Rottneros IK kunde delta och vann serien. Istället för ett hederligt A-lag i sexan, spelar nu Hertzöga 2, Sunne 2, Ämtervik2/Gräsmarks GOIF och Kil 2 där. Horribelt. Härnere i Östergötland skulle folk skratta åt detta. Själv vill man bara gråta.
Ifjol kunde man som kontrakterad Ämtervikare spela i antingen femman, sexan eller sjuan. ÄFF, ÄFF 2 och farmarklubben GoIF.
Den gode LO i ÄFF kunde bara skicka ett mejl till diverse spelare som kunde lyda så här:
 
Hejsan! Du är välkommen att spela med oss inför kommande säsong. Du får ett medlemskap i Familjen och kan spela på vilken nivå du själv bestämmer eller har förmåga till. Huvudsaken är att vi är folk. Vi har en god kamratskap också.
 
Ciao!
 
 
.... god karmatskap!
Det hade GIF med. Det vet vi som har varit med. Fotbollen var inte allt.
Real ÄFF? Jag menar naturligtvis Red Chelsea värvade sönder GIF en gång förut. GIF vinglade till men stod kvar på benen, mycket tack vare oförglömliga studenter från Luleå, Munkedal och Helsingborg. Nu inför 2009 behövde de inte värva sönder oss.
Svahna försvann till ÄFF, megaförvärvet sprang tillbaka till hundkojan, Jag själv flyttade, Daniel P orkade av förklariga själ inte pendla ensam mer, Runken jobbar skift, Lobbas har mycket politiskt som tar tid och hockeygrabbarna är inte disponibla hela säsonger.
 
GIF gick under på grund av att man ville stå på egna ben. Som det var förr. En eloge till klubben. 2010 blir ett rött år, då kommer det spelas boll igen på Klättevi.
 
 
 
....sen så...
 
.. Är det helt motherfucking otroligt att ÄFF 2 som åkte ur sexan, och GoIF som hamnade sist i sjuan, får spela i sexan efter de slogs ihop.
 
..tycker jag att ÄFF:s försök att skapa en Vi-Mot-Dom känsla i laget efter att ha läst Tobbas krönika är mest pinsam.
 
..hoppas jag får göra debut i min nya klubb nästa söndag 8/3 på det fina gruset.
 
..vet jag att lagfesterna me Larsson å gitarren är de bästa.
 
....hoppas jag innerligt att FBK tar Sm-Guld, och Leksand misslyckas fullständigt i kvalserien.
 
...hoppas ja också att Lobbas blir med på bajen-match i sommar.
 
 
 
God natt!!
 
 
 
 
Bordtennisbord   |  Biljardbord   |  Airhockey   |  Dart

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


Information
Senast uppdaterad
2017-12-11
Besökare
138133
Genereringstid
0,1094 sekunder