BK Gärdet  

Nu har det vänt!!!

Inlagd: 3 december 2017, kl 12:43

Ja, jösses som vi spelade uppe i Bergslagen. Vem hade trott att vi skulle åka hem med fyra friska poäng i bagaget?

Först hade vi att möta King Cobra i Lindesberg, återigen en ny bekantskap. Vi inledde med relativt svaga 1 346, men vann ändå totalen med 60 poäng! Av bara farten så vann vi tre bord också, så ledning med 4-1. I andra höjde vi oss med över 100 poäng, och kunde dryga ut ledningen till 7-3 halvvägs.
I tredje kom matchens högsta slagning (strax över 1 500) och vi stängde igen efter 5-0. Till slut blev det 15-5 och en mycket efterlängtad seger var klar.
Leif "Greven" var bäst med nytt säsongsbästa på fina 812, och Gunnar/Pontus tog full pott.
Efter lite bukfylla så var det dags att bege sig några mil norrut in i vinterlandskapet och möta Kopparbergs BK, i en hall som tyvärr gick i konkurs i måndags. Vi får hoppas att det löser sig.
Alltnog, de första fyra gick in på banorna och fick se sig besegrade med 911-717! Rejäl uppförsbacke alltså, men vi lyckades spela upp oss och jämna ut spelet efter hand som spelet pågick. Allra mest tack vare Jonas "Blimpen" som spelade lysande hela tiden o var klart bäst i första starten med finfina 948. Han tog med Leif tre banopäng och vi låg under med 5-3 efter halva matchen, ändå rätt ok med tanke på starten.
När de fyra sista gick på så hade de först o främst som uppgift att ta banpoängen, ingen hade räknat med att vi skulle kunna ta in nästan 200 poäng i diff, men ojojoj så nära det var! Våra killar spealade som i trans och dundrade in en bra bit över 800, samtidigt som hemmalaget vacklade ordentligt. Till slut skiljde det bara 6 poäng i totalen, men vi knaprade in, och underläge med 5-6.
Andra serien blev också spännande, där vi lyckades ta ikapp försprånget o vinna bägge borden, så helt plötsligt ledde vi med 8-6!
Nu var det dags för hemmalagets första spelare igen, och vi visste att det skulle bli tufft, de fyra spelarna var klart bättre än "mittengubbarna". I tredje serien hade vi ett litet försprång på totalen, som vi tappade tyvärr, men vi lyckades vinna ett bord så ledningen var 9-8 inför sista serien.
Hemmalaget hade en kille som började med 8 kryss, men vad gjorde det? Vi hade fyra spelare som spelade som i trans, anförda av söte Gunnar som radade upp kryss han med, och eftersom Pontus spelade mycket bättre än deras andra kille så kunde vi vinna det bordet ganska klart till slut, dessutom hade vi 100 pinnars försprång så matchen var vunnen!
11-9 efter kanonfina 6 573! Gunnar landade på 947 efter 279 i sista serien, bägge resultaten nytt personligt för honom. Robert fick 851, Micke A 847 o Pontus 803.
En härlig bortaresa som gav lite självförtroende i ryggen inför vårens spel.
Nån på läktaren sa att Kopparberg bara förlorat en match hemma på tre år! Inte illa!

Tillbaka


Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2018-12-02
Besökare
111657
Genereringstid
0,3130 sekunder