Banavgift!

Nytt inlägg | fet kursiv | | Namn: |

klingberg | 2009-10-13 19:39:19
Det finns förnärvarande två föreningar i umeå som kan erbjuda enduro intresserade träningsmöjligheter. Mot en mindre slant får man tillgång till banorna och det gäller även föreningar som inte har egen bana. Under några få dagar på året bedrivs underhåll av banorna och en ringa arbetsinsats krävs för att man ska hålla banorna i ett körbart skick.

Ett gott samarbete vore väl att de förare som kör på banorna hjälper till med underhållet av anläggningarna och det sunda förnuftet säger att man betalar medlems/träningsavgiften som finns. Det har tydligt framgått att det finns en avgift för träning på banorna, dom flesta betalar och dom som inte vill kommer nog aldrig att göra det.

Jag kan bara tala för mig själv men mitt intresse för enduro ligger till grund för mitt medlemskap i FMCK. Om föreningen inte hade någon bana så skulle jag förmodligen vara medlem i UAK eller någon annan förening med bana och delta i de arbeten som finns den föreningen.

Väl mött i endurospåret....bara jag får vara först
Tina Tykosson | 2009-10-13 18:10:50
Vá kul med engagerade enduroförare i Umeå. Jag tror också att vi måste utveckla enduron, men det gör man bäst på svemos möten eller seminarium. Nästa seminarium är i Stockholm (Barnkomitten) den 14/11 där kommer man att beröra guldhjälmsutbildningsmaterialet och tävlingar/licenser, och varje förening är välkommen med 2 st representanter.
Men för er som är mer intresserade av att utveckla en speciell bana rekomenderar jag att komma på arbetsdagarna som Bussjöbanan och Kalvberget utlyser.

Vi ses kanske på nästa arbetskväll!
Tina Tykosson Medlem i FMCK Umeå och cross-skoletränare i Umeå AK.
Fredrik Rundqvist | 2009-10-13 16:42:04
vad är det för stolthet du snackar om A. (jag har tydligen missat lite info här )

NI som är så intresserade, NI kan ju komma och jobba på arbetsdagarna och komma med lite ideer och förslag när vi ändå är där och gör lite nytta.

Banan finns ju där för att vi ska ha någonstans att träna/slå sönder cyklarna på, så att vi kan lägga våra surt förvärvade slantar på lite nya reservdelar/plast

Sen att dom som kör där betalar banavgift det är ju inget fel med det, det är
ju sunt förnuft.
Om vi hjälps åt så går det lättare att fixa banan till det bättre!
Peter | 2009-10-13 14:23:13
Instämmer helt med A.

/Medlem FMCK
A | 2009-10-13 09:51:31
Varför???,varför är ni så rädda att samarbeta med dom som är intresserad att driva enduron framåt?

Är det inte bättre att alla klubbar(även dom klubbar som inte är så fantastiska som eran klubb) hjälps åt att ta ett kliv med endurosporten framåt.

Självklart har ni gjort ett bra jobb med kalvberget efter dom förutsättningar och mål ni har med anläggningen.
Men och ett stort men, Kalvberget skulle kunna utvecklas betydligt mera om flera hjälps åt!

Kanske börjar bli dags att svälja stoltheten och se till Enduron i Umeå istället.
Tror många tänker som mig, även många av FMCK:s medlemmar?
LMK | 2009-10-13 08:24:58
Jösses... inbördesbeundransklubben drar igång på alla växlar....
Lars I. | 2009-10-10 21:39:49
J.L. har så rätt när du skriver att det är flera som har intresse i endurobanan på Kalvberget. En hel klubb närmare bestämt med ca; 150 medlemmar FMCK Umeå.
Självklart investeras pengarna i banan och dess underhåll konstigt vore det ju annars. Vem tror Du betalar plogningen upp till banan på vintern?
Jörgen B | 2009-10-10 18:54:23
Jag säger som en trevlig fru i våran framgångsrika klubb sa:
Om man kaster en pinne mot en flock hundar, så gnäller den som träffas!
Och vad spelar mängden för roll
J.Lindsjö | 2009-10-09 22:14:17
Att endurosporten har gjort framsteg senaste åren, vet nog dom flesta då hojar och förare dyker upp både här och där man minst förväntar sig.
Och att man då ser sitt intresse från en seriös sida och försöker träna på dom lokala banor som finns runt våra städer är den bästa lösningen för alla parter.

Men om ni som ansvariga för i detta fall kalvberget anser att det finns ett problem kring snikåkare. Så bör ni även gjort någon form av analys om hur banan används i frekvens samt hur många och vilka som tränar alla olika träningstider. Utan dessa data preciserat i ett %-tal snikåkare, är det lätt att förutfattade meningar samt uppskattningar kan göra att ett fåtal åkare kan verka många. Jag vet personligen ingen som har satt i system med snikåkning.

Om ni har för avsikt att "tydliggöra dom" så ser jag det mer som bara en lösning för att få peka ut några som problem åkare. Istället för att kontakta vederbörande och lugnt men bestämt redogöra för dom uppställda regler och kraven igen. Förståelse kommer man längre med än att försöka statuera exempel. = Ödmjuk inställning och försöka främja endurosportens framtid.

Att sedan spekulera kring ev. förhindra lösen av licens tycker jag att det är lite över gränsen. Självklart ska man betala avgiften, men storebror ska inte behöva dra lappen för det.

Däckekonomi eller resor till tävlingar är inte kostnader som alla aktiva har pga att inte alla aktiva kör långväga tävlingar. Därmed tycker jag att inte heller det är ett argument man kan trycka på för att få snikåkarna att minska. Hellre då att investera i de träningsavgifter som redan inkommer ännu mer i banan. Då ser alla att pengarna kommer till använding, även snikåkarna.

Vad jag vet så finns det flera som har intresse i kalvbergets endurobana, många som har långtgående ideer hur man kan få ännu bättre toppåkare inom alla klasser. Hjälps vi åt kan vi nå dessa mål ännu fortare....
Jörgen B | 2009-10-09 10:34:01
Jättekul att vårat träningskort har slagit väl ut
är det många som löser det så känns det att många vill åka mycket där=bra bana inspirerar till att förbättra den ännu mer och säkert mera folk som vill hjälpa till att förbättra den osv.

Men som alltid ska det finnas personer som utnyttjar andra
Visst är det konstigt att man inte kan ha råd att betala avgiften på våran Endurobanan när man tränar. Vad kostar ett nytt bakdäck, GGN, ränneslätt åka ner till mittendurocupen, lagtävlingen, bensin för ett träningspass? Nä dålig stil är det på snikåkarna, och fanns det möjlighet skulle jag ta bort deras möjlighet att lösa tävlingslicens (finns det så hör av er). Det vi ska göra är att tydliggöra er, ni måste tycka själva att ni är löjliga och att folk respekterar er allt mindre.
Nästa sida »
« Tillbaka - Alla trådforum

Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-06-14
Besökare
245014
Genereringstid
0,0781 sekunder