Enkla och goda matrecept.

                   
En sida där det kommer att läggas in matrecept som är
 mycket lätta att tillaga dvs. tar kort tid att förbereda och
 spisen gör det mesta av arbetet. Ett typ exempel är den
 karré som tillagades vid  2005 års höstfest av Marita Glenge.
                                                                                 
 
 
 
SIDAN UPPDATERAD 2016-02-01
 
 Skicka speciella receptförslag till : mikael_bostander@hotmail.com


Sidor som är värda att titta in på för matglada är dom här nedan.


http://mat.msn.se/action/subcategoryMSN?categoryid2=10621
http://recept.nu/
http://www.ihv.uu.se/kokboken/index.php
http://arla.msn.se/Partner/Msn/index____18291.aspx
http://www.cantadou.se/
http://www.ica.se/FrontServlet?s=ica&state=start&event=load_content

 


Janssons Frestelse á la mikaelB

  • ca 1 kg (ca 10 st medelstora)  Potatis helst en mjölig sort
  • 2 st Gula lökar 
  • 200 g Ansjovisfilé
  • 3 dl Vispgrädde  (Mellangrädde går bra)
  • 3 msk Ströbröd
  • 2-4 msk smör eller flytande margarin/smör

Utrustning du behöver:

  • 1 st ugnsform ca 25x30 cm (måtten på formen är inte så noga)

Gör så här:

Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor. Du kan också använda matberedare för att strimla potatisen. Om du använder matberedare tänk då på att skölja potatisstrimlorna i kallt vatten t.ex. i ett durkslag och låt rinna av.

Skala löken och skär i tunna strimlor.

Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, ansjovis i formen, avsluta med potatis överst.

Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över lite ströbröd.

Skär tunna skivor av smöret (gärna med osthyvel) och lägg ovanpå eller ringla över flytande margarin/smör.

Ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är den klar.


Palt "Modell hoves"

Tie nevafyll kornmjöl.
En halvliter seppareremjölk.
Nager kokepär å lik mang rårivä.
Nalta salt.
Hack na fläsk uti inkråmä, rör ihop degen lagom hål.
Knul ihop fläske sä hä val som en böll, kle knula ve na deg, sä hä val en större böll.
Stöpp dem nedi`na saltkoksön och lätt dem kok än tim.
Etes ve smörbrunn och kanske na lingonsylt.
In´t sä snaarjort men gött.


 Karré i ugn

1kg kött karré el fläskkotlett
SÅS
4 dl grädde
4 dl creme frech
1 dl soya
1 tsk sambal oelek

Lägg det råa köttet i en ugnsform, vispa ihop såsen, häll det på köttet, i ugn 1 1/2 - 2 tim 175 grader

Karin´s  kyckling.
1 Kg kycklingfileér
MARINAD
2 dl vatten
2 dl Soya
3 Vitlöksklyftor
Lägg kycklingfileérna i en form, slå på marinaden. Låt stå över natten. Sätt in formen i 225 grader varm ugn. 30-35 minuter.
Låt kycklingen kallna i marinaden.
SÅS
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
2-3 msk. messmör
½ dl av marinaden
Salt och peppar efter smak. Koka ihop 0ch red av med majsenamjöl.
Skiva upp kycklingfiléerna servera såsen varm till den kalla kycklingen.
Potatisgratäng, ris eller potatissallad till, välj det du tycker bäst om. /Karin


                         Harstek i ugnen.

 

 

Om det är svårt att få tag på hare så går det bra med ren- rådjur- eller hjort.

4 portioner

2 kg                Harsadel, putsad
1 kg                Potatis med skal (skrubbad)
25 g                Smör
2-4                Vitlökar
4 kvistar          Färsk rosmarin
2 st.                Citroner
1 dl                 Vitt halvtorrt vin
1 tsk                Flingsalt
         Några varv nymalen svartpeppar från kvarnen

Sätt ugnen på 200 grader°. Skiva potatisen i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Dela de hela oskalade vitlökarna i halvor. Lägg dem runt potatisen och, strö på flingsalt. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det ovanpå potatisen. Skär några skalade vitlöksklyftor i stavar. Gör fina snitt i köttet och stick in vitlöksstavarna och några rosmarinkvistar. Rispa resten av rosmarinen och strö över potatisen. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det ovanpå potatisen. Skär några skalade vitlöksklyftor i stavar och tryck in i köttet. Pensla hela anrättningen alltsammans med smält smör. Halvera citronerna och pressa saften över saften köttet och potatisen. Lägg citronhalvorna i formen. Stänk vinet över hela anrättningen. Grädda i ca 25-30 minuter, eller tills köttet har en temperatur på 60°. 
          









Foosball   |  Biljardbord   |  Biljard   |  Bordtennisbord

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2017-11-15
Besökare
243313
Genereringstid
0,1094 sekunder