Sidan uppdateras ej längre  

Välkommen tillbaka!

Inlagd: 12 januari 2010, kl 22:04


Det som många av oss har vetat en tid är numera officiellt, ny huvudtränare för Frösö IF är Björn Hamberg!

Han som förra säsongen valde att kliva av som spelare p g a motivationen för att istället ägna sig åt det han brinner för, träna/coacha BK Björnen har nu återkommit. BKB som sedan ett år tillbaka är våran samarbetsförening grundades av just denne Björn med vänner. En bra lösning för både Frösö IF och BK Björnen alltså.

Följande text är från fotbollz.se:

Det har länge förts spekulationer vem som skall ta över huvudansvaret för träningen i Frösö IF herrar. En som ofta nämnts i sammanhanget är Björn Hamberg. Nu är det klart. Det blir mångsysslaren Björn Hamberg.

Det är även, förutom ass tränaren, klart vem som ytterligare skall ingå i teamet. Det blir Mathias Björch som lagledare och Nicki Rimmö som materialare. Nicki återkommer till Frösö IF efter ett års uppehåll.

Både Nicke Rimmö och Björn Hamberg är medarbetare i fotbollz.se

Björn Hamberg är en person som verkligen trivs att ha många järn i elden och som gillar utmaningar. Han har 24 år gammal, hunnit med att spela fotboll i många år, vara tränare för Jemtland Innebandy, men slutat som tränare där men nu sportchef i denna klubb och det senaste åtagandet, tränare i Frösö IF herrar.

-Jag gillar att ha många järn i elden, säger Björn till fotbollz.se. Annars blir jag rastlös.

Varför tog Du på Dig jobbet som tränare i Frösö IF?
- Jag gillar utmaningar, Frösön är min moderförening och så är det mycket positivt som händer i Frösön nu. Det är en ny organisation, flera nya ledare och man har startat ett juniorlag. Största anledningen är nog ändå att jag har Nicki Rimmö och Mathias Björch vid min sida. Det är två personer som är viktiga för mig.

Du tillhör själv gänget. Blir det inte svårt då att agera som tränare?
- Nej, jag ser det inte så. Det gäller att ha en öppen dialog. Jag skall kunna tåla kritik och spelarna skall tåla kritik.

Vad skall Du ändra på jämfört med i fjol?
- Tydlighet är ett nyckelord. Man skall vara tydlig och veta vad man skall göra på plan både i anfall och försvar.

Vad är Din styrka som ledare?
- Att skapa bra lagkänsla så att alla spelare på plan skall känna att man gör något tillsammans. Att vara lyhörd för spelarnas åsikter, att de får vara delaktiga i besluten även om jag fattar det slutgiltiga beslutet.

Vad betyder BK Björnen för Frösö IF?
- Samarbetet med BK Björnen är oerhört betydelsefullt. Vad jag vet så är det knappast något annat lag i trean som har en samarbetspartner som i fjol var ett topplag i fyran.

Kan Du beskriva Dig med tre ord?
- Tydlig, lyhörd, driven

Får Du behålla alla spelare i truppen?
- Jag skall ha möte med spelarna i morgon, men vad jag hittills vet så stannar alla. Det är ett par stycken som inte har bestämt sig riktigt.

Du slutar som tränare för Jemtland Innebandy?
- Ja, men jag fortsätter som sportchef där. Det har varit kul och berikande och har lärt mig en hel del genom att vara tränare i den klubben.
Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2022-03-16
Besökare
423419
Genereringstid
0,0313 sekunder