Sidan uppdateras ej längre  

Matchen i höstmörkret

Inlagd: 26 oktober 2009, kl 08:06

Följande text är saxad från fotbollz.se och jag kan säga att allt i texten inte stämmer men som med allt man läser, ta det med en nypa salt.


Det blåser förändringens vindar i Frösö IF. Trots knappa ekonomiska ramar satsar man vidare mot nya friska mål. I kväll var det 34 spelare som deltog i en testmatch. Nu startar Frösö IF även ett U 19 lag.

Frösö iF har lagt grunden till bra fotbollsverksamhet genom att man skapat bra träningsmöjligheter för utveckling av spelare tack vare Lövsta Aktivitetscenter.

-Det svider ekonomiskt just nu, men på sikt kommer ekonomin att rättas till och då är det bara positivt, säger Mats Portinsson, som har en framträdande roll i Frösö IF, till fotbollz.se.

I kväll var det full aktivitet på aktivitetscentret. Det var många spelare som medverkade i en testmatch och det var minsann inte bara gamla Frösöspelare. Nej, det var många nya ansikten i Frösö IF denna kväll.

Ansvarig för testet var Henrik "Henka" Lundqvist som nu fått en vidare roll i Frösö IF. Han skall ha de övergripande ansvaret för både dam- och herrfotbollen. Med bestämda ordalag men som alltid med glimten i ögat, portionerade han i kväll ut spelarna i två lag.

De nya spelare som gick att känna igen, trots många var väl täckta av kläder, var en hel del etablerade spelare från länets klubbar. Bl.a Marcus Kristensson och Tony Arnqvist, Tandsbyn, Jonatan Lundbäck och Oskar Strandeberg från Ope. Gabriel Rhödin, Brunflo, Fredrik Andersson, Filip Nordin och Tomas Roos, ÖFK och Mattias Tengblad, K/D, med res. för stavningen.

Fotbollz.se fick en snabb pratstund med Henka innan han påbörjade coachningen för ett av lagen.

- Ja. det är en blandning av yngre och äldre spelare, säger Henka. Den yngste är bara femton år. För mig är det viktigt att vi i Frösö IF har en blandning av olika åldrar. Ofta är vi i länet rädda för att släppa fram mycket unga spelare. En ung talang måste få speltid på så hög nivå som möjligt för att utvecklas och så är det tänkt att det skall bli i Frösö IF.

- Vidare är det viktigt att vi känner glädje med det vi gör och att vi bygger upp känslan för föreningen bland spelarna genom att de är aktiva med andra saker än fotboll. Det stärker sammanhållningen. Det är något vi jobbat med på damsidan med lyckats resultat och som även skall komma herrarna till del. Dam och herr skall närma sig och jobba mot samma mål och samarbetet med Björnen skall fortsätta som tidigare.

- Det är tänkt att vi skall jobba långsiktigt utan att ha några stora krav hängande över oss. Vi skyndar långsamt och om vi gör rätt så kan herrarna när de är mogna att avancera i seriesystemet och det är heller ingen omöjlighet att vi, när det blir dags, kan få två div 1-lag i länet och ett är Frösön.

Mats Portinsson berättar att Frösö IF skall starta ett U 19 lag nästa år som skall spela i Norska interkretsserien.
- Vi har en del spelare i andra klubbar som vi räknar skall komma tillbaka. Tränare blir Daniel Karlsson, nyinflyttad från Uddevalla där han varit tränare i ett U 19-lag.

- Vad gäller A-laget så är ännu inga tränare klara, men vi har ett par namn vi jobbar med. Klart är i alla fall att Mattias Björk fortsätter som lagledare. Rutinerade Daniel Sunding kommer att ha ett sabbatsår inom fotbollen, men skall ha andra uppgifter i föreningen.

Organisationsmässigt håller Frösö iF på att successivt förändras, som fotbollz.se tidigare skrev om.

- Det skall bli fler som jobbar i föreningen och istället för stora sektioner skall det bli mera projektarbete där en mindre grupp har ett speciellt och snävt område att jobba emot. Vi tror det blir effektivare då, säger Portinsson

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2022-03-16
Besökare
423419
Genereringstid
0,0313 sekunder