Sidan är obetald och kommer att inaktiveras inom kort. Om ni vill ha sidan kvar så måste sidan betalas.
Har det blivit något fel ta kontakt med info@lagsidan.se. Ange då också vilket lag/klubb det är frågan om.

Sjuhärads-derby i Fritsla

Inlagd: 1 april 2018, kl 08:18

Efter Borås Hockeys lyckade besök på rinken i vintras trappas nu samarbetet upp en nivå då klubben valt att lägga en seriematch mot värsta rivalen just i Fritsla.

Som ni säkerligen minns hade Borås Hockeys A-lag ett välbesökt träningspass i Fritsla lördagen 24/2. Nu spinner klubbarna vidare på samarbetet och anordnar en seriematch på rinken. För motståndet står derbyrivalen Ulricehamns IF. Detta är ett initiativ av Fritsla Hockeyklubbs ordförande Lucas Hedberg, BHCs tränare Daniel Elofsson (bördig från Ulricehamn) och assisterande tränaren, Kinna-bon, Ulf Högberg.

-Jag, Lucas och Uffe skämtade om det redan när vi stod och grillade korv utanför rinken i vintras vid träningen. Men ju mer vi snackade, desto mer kände vi att det kunde vara möjligt. Vi vill gärna uppmärksamma det här unika projektet som finns i Fritsla och vad passar då bättre än ett lokalderby mot UIF, vilket är sjuhärads hetaste hockeymatch och där dessutom poäng står på spel? säger BHCs tränare Daniel Elofsson.

Vad gäller just faktumet att viktiga poäng står på spel på en närmast halverad isyta mot normalt (24x37m) bekymrar inte Elofsson nämnvärt.

-Nej, det blir lite av en annan sport men det blir tätt och tight och mer slutspelskänsla så det ser vi bara som positivt och det gäller bara en match, säger han.

BHCs sportchef Niclas Häggblad och UIFs ordförandeJörgen Lindqvist var inte sena att nappa på idén.

-Nej, det var självklart när vi kunde få del av intäkterna, även om det såklart blir ett lite bortfall mot normalt. Men i det långa loppet gynnar det alla parter, framför allt ishockeyn i sjuhärad som lockar nya åskådare och även nya spelare på sikt, säger Häggblad

UIF-tränaren Johan Schoultz, nära vän till kollega Elofsson fyller i:

-Vi läste ju i BT om att BHC var där och Daniel var extremt positiv till hela grejen så det här var ju inte svårt att nappa på.

Den svåra biten i det hela var att övertygade Svenska Ishockeyförbundet om att ge dispens för tävlingsspel på en så liten isyta, men i måndags kom bekräftelsen på att dispensansökan gått igenom.

-Det känns helt fantastiskt att kunna få bjuda Fritsla-borna på denna hockeyfest i vinter! säger Fritsla Hockeyklubbs ordförande Lucas Hedberg.

Exakt datum för matchen bestäms när seriens spel-datum fastslås i början på juni.


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerLJ Winqvist stiftelse
Svetsmontage i Fritsla AB

ST Autoglas
PS Rör

Ramilio PizzeriaSalong Krusidull
Miljöpunkt ABE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-08-23
Besökare
142962
Genereringstid
0,0938 sekunder