Regler för HHHS

Inlagd: 27 augusti 2008


För att minimera antalet minuter på botbänken presenteras här de regler som gäller för HHHS 2008...

(Hämtat från www.hhhs.se)

Utrustning:
Alla spelare ska använda knäppt hjälm under alla spelsekvenser i turneringen, tappar man hjälmen måste man genast lämna planen och inte återträda på den förrän man har satt på sig hjälmen och knäppt den igen, här kan ju en lagkamrat lämna tillbaka hjälmen. Spel utan hjälm ger utvisning, se nedan.

Motståndare som avsiktligt slår av hjälmen på en spelare får matchstraff enligt nedan och om någon på något sätt förhindrar att hjälmen kan ges till den som tappat den kommer denne att bli utvisad enligt Osportsligt Beteende nedan.

Alla spelare ska ha med sig inlines, hockey- eller innebandyklubba(Femkroneregeln gäller här, böjen får inte vara större än så på någon plats.) och hjälm med knäppning. Sedan bör man ha antingen långärmade byxor och tröjor eller knä och armbågsskydd. Vi rekommenderar självklart det sistnämnda samt användning av suspensoar.

Målvakter behöver inte använda inlines. De ska däremot ha med sig hjälm med heltäckande skydd för ansiktet, målvakts-, hockey- eller innebandyklubba, plock, stöt, benskydd, magplatta och suspensoar. Vi rekommenderar något slags målvaktsbyxor och axelskydd på detta. Hemmagjorda benskydd får inte vara bredare än vanliga benskydd. Om någon målvakt saknar något kan vi kanske hjälpa till så hör av er, men då är det också risk att ni tvingas dela utrustningen med andra deltagare.

Utvisningar:
Utvisning på 1 minut ges när: man Spelar utan Hjälm. Tacklar (Se nedan). Slashar någon någonstans. Hakar kropp, armar eller ben. Headbutting när man kör klubbspetsen i någon annan. Crosschecking när man håller i klubban med båda händer och stöter den mot en motsåndare. Hög Klubba(Över höfthöjd när spelaren står rak). Spelare i målgårdarna. Osportsligt Beteende mot motståndare eller domare (Fördröjning av spelet, tjat på domaren när han gjort sina beslut eller att säga fula ord mot annan, eller liknanade.) Interference när man går i närkamp med en motståndare som inte har bollen. För spelare med innebandyklubba gäller femkronorsregeln, vilken innebär att böjen inte på något ställe får vara större än så.

Matchstraff också i nästa match ges vid Slagsmål, men även för samtliga förseelser ovan om dessa har varit mycket grova. Att två gånger i samma match bryta mot femkronorsregeln ovan ger detta straff.

I sista fall har domaren rätt att avstänga en spelare för resten av turneringen om han eller hon gjort sig förtjänta av det.

Domaren har full makt när det gäller alla beslut och kom ihåg att du har ansvar för allt vad din klubba gör.

StreetHockey i HHHS:
Tacklingar: Nej, det är inte tillåtet att tackla i StreetHockey men däremot kan man komma i närkamper med motståndare som vi ser är när spelarna når närkontakt med varandra med en vinkel av 45 grader eller mindre. Domaren bedömer självklart här vad som är en tillåten närkamp och inte. Närkamper får bara ske med spelare som har bollen annars ges utvisning enligt Interference, se ovan.

Tekningar: Tekningar sker på en av de tre tekningspunkterna som finns i mitten av planen och i mitten av lagens båda zoner. I matchens början väljer det lag som står som hemmalag vilken sida där denne spelare vill ha sin klubba, sedan får motståndaren nöja sig med den sida som finns kvar. I början av andra gör bortalaget detsamma. Efter gjorda mål väljer de som gjort målet sida först. Efter utvisning väljer de som just fick numerärt överläge först. Vid utvisning tas tekningen i förövarens försvarszon. Bollen måste studsa innan man får ta den och domaren får avvisa en tekare som missköter sig.

Inspel: När bollen går utanför planen stoppar domaren klockan och någon i det lag som inte spelade ut bollen får göra inspel med tre meter fri zon runt sig.

Målvakten får bara greppa pucken när valfri del av hans/hennes kropp befinner sig i dennes målgård som är en 2 meter bred halvcirkel framför målburen där som sagt ingen annan än målvakten får befinna sig.

Planens storlek: Ca. 30 x 15 meter.

Speltid: 2×10 minuter effektiv tid i Stora HHHS och 2×5 min effektiv tid i Lilla HHHS.

Målbur: Innebandymål.

Bollen: Vi spelar med en innebandyboll stoppad med tyg av samma vikt som en plastpåse, studsar mindre.

Hemlig tidtagning: Domaren säger till när två minuter återstår av halvlekarna, han svarar annars inte på frågor om hur långt matchen gått.

Poäng, avancemang, sudden death och straffar:
Under grundspelet ger vinst 2 poäng, oavgjort 1 poäng. Ingen förlängning om det blir lika. Under slutspelet är det dock sudden death 1×5 minuter som gäller, om det efter övertiden fortfarande är lika så blir det straffar, tre för varje lag, lottning om ordning. Skytten får ett skott och måste hela tiden röra sig framåt i banan.
För att avancera till slutspel gäller: 1, Poäng. 2, Inbördes möten. 3, Målskillnad. 4, Minst insläppta mål. 5, Gjorda mål. 6, Vinster. 7, Omspel.

Regelförtydliganden

Efter att ha fått lite frågor så följer nu lite förtydliganden om spelets “alla regler”. I grund och botten handlar allt om sunt förnuft och eftersom det är streethockey så är det viktigaste att komma ihåg att det är domaren som bestämmer! Man kör ju normalt inte med domare alls och då är allt anarki, här är det diktatur.


Närkamper:
Dessa är när man kommer från en vinkel som är 45 grader eller mindre och kommer i kontakt med varandra, väl där är det starkaste man/kvinna som bestämmer. Tacklingar med större vinkel än så är alltså förbjudna.

Hög klubba:
Vi har en speciell situation i streethockeyn kombinerat med tävlingsmomentet. Pga vår lilla plan och utevaron av offside kombinerat med att vi inte vill kräva visir av spelarna så behöver vi alltså begränsa hur högt man får ha klubban när man skjuter. Midjehöjd är sagt och med det menas midjehöjd när spelaren står i upprätt läge. När man skjuter är man ju dock alltsomoftast inte rakt stående vilket innebär att man kan ta lite större sving.

Byten:
Eftersom vi kör med låg sarg och liten plan måste den bytande spelaren helt ha trätt in i sitt lags “bås” som utgörs av lagets dåvarande planhalva innan den nye får träda på planen.

Lagen får byta spelare medans domaren släpper bollen.

Ta ut målvakten är tillåtet.

Utvisade spelare som vill byta måste åka över planen efter utvisningens slut för att göra detta.

Innebandyklubbors böj:
Liten korrigering: En spelare kan vid avblåsning be domaren om att få en motståndares böj mätt. Är den olaglig(Större än en femkrona) så ges utvisning till förövaren, är den laglig så får anklagaren utvisningen istället.

Hands:
Man får vart som helst på planen till sig själv ta ner en boll med öppen hand, man får inte greppa den eller avsiktligt passa den till någon.

Några små:
Kast av klubba ger utvisning.

Det är förbjudet att medvetet spela ut bollen från plan.

Det är tillåtet att lyfta och låsa klubban på motståndaren.

Den som medvetet flyttar målburen blir utvisad, och om det sker vid målchans döms det för mål.


Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerLJ Winqvist stiftelse
Svetsmontage i Fritsla AB

ST Autoglas
PS Rör

Ramilio PizzeriaSalong Krusidull
Miljöpunkt ABE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-01-14
Besökare
126474
Genereringstid
0,5781 sekunder