Information

Laginfo

Internetadress: www.lagsidan.se/fhk
Lagnamn: Fritsla Hockeyklubb
Serie: -
Arena: Fritslarinken
Färger: Svart-Vit-Röd
Klubb: FHK
Klubbens hemsida: -
Landskap: Västergötland
Förbund: Västergötlands Ishockeyförbund
 
Besöksadress: Alstervägen 6
Postadress: Fritsla
Telefon: 0735-61 98 25
Fax:
E-postadress: fritsla_hockeyklubb@yahoo.se
Plusgiro/Bankgiro: 200-3200
Organisationsnummer:

Siteinfo

Webmaster: Lucas Hedberg
E-post: lucas_hedberg@yahoo.com
Anmäld: 2005-04-30
Senast uppdaterad: 2019-01-14
Besökare: 123010
Besökare (år): 5446
Besökare (mån): 869


Historia

Här följer lite kort historik om hockeyn i Fritsla. (Är det något som du saknar och som du vet om Fritslas hockeyhistoria, kontakta oss)

Fritsla Ishockeyklubb (som den första hockeyklubben i Fritsla hette) bildades 1954 av ett gäng ungdomar i 15-20 års åldern som ville spela hockey tillsammans. Grabbarna snickrade ihop en rink som låg intill Häggån nere vid det som hette Haldens Färgeri (där KMI Luftteknik ligger nu). Men bara 10 år efter klubbens bildande lades verksamheten ner. Detta pga av den slitna isbanan och brist på ledare. Klubbens hade en väl fungerande ungdomsverksamhet som skördade en del framgångar i VD-pucken, ett slags DM.

En spelare i pojklaget/juniorerna var backen Nils-Olof Simonsson som idag är bofast i Fritsla. Han minns en A-lags match som han var och tittade på under 50-talets slut. Det är den som han tror kan vara den sista matchen som någonsin spelades vid rinken nere vid Häggån. Matchen stod och vägde, ställningen var 2-2 i sista perioden tror han. Plötsligt går matchlyset och det blir kolsvart. Detta var inte första gången och vaktmästaren tyckte det var lite onödigt att hålla på att byta proppar hela tiden så han (smart som han trodde att han var) satte dit en spik för den skulle ju i alla fall inte gå av tänkte han. Det gjorde den inte heller men den ledde för mycket ström så lysrören blev överbelastade och sprängdes. Det var för dyrt just då att skaffa nya lysrör och därför var det den sista matchen som spelades där enligt Simonsson.

Under sent 60-tal och in på 70-talet så spelade IK Trasten sina matcher i Fritsla då också truppen bestod av en hel del Fritslabor som t.ex. Kjell Hagman och Lennart Andersson. Man spelade på Kungabergs hockeyrink (där hallen ligger idag). Under 70-talet när turerna kring konstfrusna isbanor i kommunen var många så fanns det förhoppningar om att det skulle byggas en konstfrusen rink i Fritsla, men som vi alla vet hamnade kommunens enda ishall i Fotskäl.

I slutet av 90-talet när inlinehockeyn var ny och spännande gjordes ett försök med att spela och träna på den gamla tennisplanen vid Kungaberg. Hur det hela slutade är inget som vi vet, men vad vi vet så blev det laget inte långlivat.

(En ny, förbättrad och mer korrekt version av Fritslas tidiga hockeyhistoria kommer att läggas upp framöver)

Nu nästan exakt 50 år efter det att hockeyn kom till byn tycker vi att det är dags att återuppliva hockeyn i Fritsla. Därför har vi efter några års hårt arbete kunnat färdigställa en ny rink nere vid Risma. Förhoppningen är att klubben ska växa och kunna erbjuda Fritslas invånare en hockeyrink för ishockey och inlinehockey.

Den 30 december 2004 bildades Fritsla Hockeyklubb av 5 personer.

Det första årsmötet hölls den 11 maj 2005. Till klubbens första styrelse valdes Lucas Hedberg som ordförande, Roland Hedberg som kassör, Sebastian Hallberg som sekreterare och Johan Florbäck, Viktor Johnsson och Emil Svedenlind som ledamoter.

Den 28:e januari 2006 påbörjades äntligen bygget av Fritslas nya hockeyrink. Exakt 10 månader senare så lades asfalten. Mer om rinken hittar du här

Den 5 juni hölls klubbens andra årsmöte i dess historia. Det var betydligt fler än vid förra årsmötet som deltog. Föreningens styrelse utökades då Fredrik Olsson fick den "hett" eftertraktade och 7:e styrelseposten som ledamot. Mikael Silfors valdes som suppleant. Annars behålls stommen från förra året. Medlemsavgiften sattes till 40 kr/medlem och 100 kr/familj.

Den 3 mars 2007 invigdes Fritslas nya rink.
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerLJ Winqvist stiftelse
Svetsmontage i Fritsla AB

ST Autoglas
PS Rör

Ramilio PizzeriaSalong Krusidull
Miljöpunkt ABE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-01-14
Besökare
123010
Genereringstid
0,0938 sekunder