Veckans Profil

Inlagd: 13 oktober 2010, kl 10:11

Denna veckas profil är ingen mindre än en annan åldersman i laget och dessutom nyvald som Herransvarig i föreningen, Mats Gambrinus Jernström

Grattis Mats till uppdraget, Hur känns det att få ett sånt stort förtroende för ett sånt stort lag?

Bra, jag hoppas på att kunna uträtta något positivt. Samtidigt hoppas jag att alla inte har för stora förväntningar, fast egentligen har vi inte haft någon uttalad herransvarig tidigare så ingen i laget vet väl vad det är tänkt att jag skall bidraga med. Vad jag vet är dock att det tar tid och kraft att sätta sig in i alla frågor och få allt att börja röra på sig.

Vilka är de 2 viktigaste frågorna som Herransvarig just nu?

Träningstider har vi nu så jag får väl säga att ekonomi är viktigt, de går ju lite hand i hand så att säga. Sen är huvudmålet att nå sportsliga framgångar, så jag får försöka påverka dessa genom att locka till oss nya bra spelare om/när det behövs. Och börjar det gå knackigt sportsligt så måste man ju som ansvarig i en "storklubb" agera, då brukar ju alltid tränaren få gå först.

Du är också spelare i Djurgården. Kommer uppdraget att påverka dig som spelare eller kommer du mest vara skadad under säsongen?

Haha, nej det tror jag inte. Skulle det ha någon påverkan hittills så verkar det i så fall vara negativt, jag blev ju överkörd och skadad på första träningen sedan man blivit herransvarig. Jag hoppas dock på att göra comeback från min skada redan nästa vecka, får väl se hur länge man klarar sig då.

Är det inte lite översittarstil att ha titeln Herransvarig?

Kan kanske vissa tycka, låter lite så möjligen men det är väldigt lite glamour i att vara herransvarig och sitta med i styrelsemöten. Dock om man skulle lyckas dra in en stor sponsor bör väl en del av pengarna gå till mig, och då lär man ju dyka upp på match i kavaj likt Hamrén.

Vad vill du helst blir kallad, Gambrinus, Herransvarig eller bara Mats?

Har sagt Gambrinus förut men det kanske är varumärkesskyddat så det får nog bli Mats.

Ligger det nån sanning i att du är usel som domare på träningarna?

Det där är något som har tagit allt för stora proportioner tycker jag. Får skylla på att jag inte fått anledning att döma förut så man är lite novis. Alla vet ju att även domare kan göra en dålig insats, men jag får väl ta åt mig av kritiken och kanske gå en domarutbildning.

Rykten säger att du varit en grym orienterare. Stämmer det?

Ja, det är 100% sant enligt mig. Var väl bland Sveriges bästa som junior. Dock kanske vissa har svårt att förstå det när jag har försökt vara guide i Prag t.ex, men det är skillnad på skog och stad.
Förhoppningsvis får jag en dag nytta av min eminenta grundkondition som man byggt upp under alla år som orienterare.
Förstår inte så här i efterhand när elitkarriären är slut varför jag slutade som orienterare, har ju inte lyckats bättre i någon annan sport.

Slutligen, vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att få det lite lugnare på jobbet, och kanske ta en veckas semester.
Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Egna sidor
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2012-02-01
Besökare
130611
Genereringstid
0,0313 sekunder