Andra raka.

Inlagd: 29 september 2010, kl 18:34

Efter att helt ha sovit bort starten på fajten, så fann vi oss i 0-3-underläge redan efter knappt 10 minuter. Efter en heroisk upphämtning kunde vi dock bärga årets andra raka trepoängare.

Vi gjorde en närmast historiskt dålig start på matchen och låg redan knappt 10 minuter in på första perioden under med 3-0. Inte mycket att säga om. Okej att något skott kanske inte såg helt otagbart ut, men spelet stämde inte alls och Djurö utnyttjade vårt lama agerande till fullo. Vi försökte dock hitta tillbaka in i matchen genom att kasta in två spelare från bänken, den första redan efter 10 minuter. Sakta men säkert började vi hitta spelet och efter 12 minuter kunde Niklas Bergsten reducera till 1-3 efter en coast-to-coast-löpning som han avslutade med att runda keepern.
Bara två minuter senare kunde Djurö sticka emellan med en kontring och tilldömdes straff efter att en Djuröspelare fallit i bra läge. Jäkligt tungt läge att åka på en straff mot sig, för här kändes vi lite på gång in i fajten. Tom kunde dock nypa straffen och vi redde även ut efterföljande boxplay.

1-3 stod sig till periodpausen. Och vid det här laget hade vi kastat in samtliga tre avbytare i laget.
I början av andra kändes det som vi tog över fajten och Kron kunde även trycka in 2-3 på egen hand. Vi fortsatte att trycka på och man gick mest och väntade på att vi skulle få in bollen bakom Djurös storspelande keeper. Så blev inte fallet utan istället kunde Djurö återigen kontra och tilldömdes ytterligare en straff efter att domaren menat att Jakob hade rensat inne i målgården. Även denna straff klarade Tom av och vi jobbade även ner efterföljande boxplay. Precis när vi blev fullt lag åkte vi på nästa utvisning, denna gång för snack. Vårt boxplay gick återigen in och kunde stänga ner Djurös PP utan större problem. Men tyvärr kom nästa bakslag direkt vi blivit fullt lag igen och Djurö tilldömdes sin TREDJE straff i matchen, fullständigt korrekt denna gång (övriga två kändes lite tveksamma). Även denna straff klarade Tom av. Om han började lite darrigt i kassen, så hade han absolut revancherat sig nu! Även efterföljande box klarades av och vi gick tíll periodvila i underläge 2-3.

Nu kändes det dock som att vi var rejält på gång! Vi hade klarat av tre straffar och 4 boxplay och kände att håller vi oss bara på planen, så vänder vi det här.

I tredje tog vi över helt, men Djurös keeper fortsatte storspela och det dröjde ändå tills 7:42 in i slutakten innan coachen kunde trycka in kvitteringen. Spelet stod efter det och vägde lite grann. Vi hade det mesta av bollen, men Djurö kontrade farligt.
13:32 in i tredje tog vi time out och gick ner på åtta spelare. Mindre än minuten senare lönade det sig. En Djurgårdsforward (Peter?) revs ner och denna gång tilldömdes vi straff. En straff som Kron kyligt förvaltade innan han lufsade ut till publiken och schyschade dem. Något publiken kanske inte helt uppskattade.
Efter det målet släppte spänningarna och vi kunde börja rulla ut. Vi hade flertalet riktigt bra chanser innan Brandt kunde frispela coachen som enkelt kunde styra in 5-3 mellan benen på sig själv, på klassisk Martin Olofsson-manér.


Till sist blev det 3 jäkligt viktiga poäng, även om det satt långt inne. Jäkligt starkt av oss att vända 0-3 till seger och även att reda ut 8 minuter i box play och tre straffar. Om man nu vill se det från den positiva sidan.

Om domarnas insats skall sägas att de gjorde en fullt godkänd insats, trots att det blev 4 straffar och 30 utvisningsminuter i en hyfsat snäll match. Dels höll de samma nivå genom hela matchen och dels klarade de av att förklara sina beslut och ta det nödvändiga snacket. Nej, helt klart en okej insats!

Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Egna sidor
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2012-02-01
Besökare
130611
Genereringstid
0,0156 sekunder