Pragkrönika

Inlagd: 16 augusti 2010, kl 15:19

I år, liksom förra året, sparkade vi igång säsongen med en pragresa. Vi var tolv ödmjuka djurgårdslirare som möttes upp på skavsta.

Vi hade trots allt lottats i, vad som i alla fall på förhand refererats till som, dödens grupp med både Tatran Stresovice och Kladno.
Tatran hade inte bara lekt hem sin tjeckiska liga, de hade även egen massör. Nog för att göra vilket division 4-lag som helst ödmjukt inför uppgiften. Kladno å sin sida hade vunnit sin grupp överlägset förra året och gjort hela 23 mål på tre matcher.

Vi kunde inte låta bli att tycka lite synd om de stackars holländarna, som skulle åka på råpisk i varje match. Så helt ödmjuka var vi inte, trots en tuff lottning. Men kände samtidigt att det skulle bli rejält tufft att vinna gruppen.

Uppladdningen för turneringen var dock rigorös i år, vi hann inte bara med ett träningspass, vi hann även med en match mot Kvarnbergsplan (seger 8-4).

I år lyckades alla dessutom växla till rätt valuta, vilket kändes som ett bra omen. Tack för den sköna anekdoten Åberg.


När vi kom ner till Prag så visade sig hotellet vara tämligen skabbigt. Ett stort plus var dock att det låg i samma byggnad som hallen. Att bara gå en trappa ner för att lira var helt klart soft.

Första samling. Coachen glider in i junisrummet, där ligger en bok av Thomas Bodström. Strax bredvid ligger en gul Kalle Anka-pocket. Vet inte riktigt vad som var mest överraskande, men nu skulle det laddas inför första matchen.
Motståndet stod Kladno för och stolt uppbärande av våra djurgårdsblåa tröjor gick vi in och gjorde 1-0 redan i första bytet. Vi är Djurgårn, vilka är ni? Efter det tajtade vi till det bakåt och Kladno hade riktigt svårt att skapa något på oss. Det enda de hade var en del backskott och dem kunde vår tjeckiska fantommålvakt enkelt plocka ner.
Kladno kunde dock kvittera en bit in i andra efter en spelvändning och det stod sig matchen ut. Men 1-1 kändes som en bra start på turneringen, även om vi hade ett jätteläge att göra 2-1 med bara sekunder kvar.

I andra fajten stod Tatran förmotståndet. Ett Tatran som gjort 7-0 på SIACT från Holland i första matchen och som även vår tjeckiska keeper hävdade var grymt vassa.
Även i denna fajt kunde vi ta ledningen med 1-0 ganska tidigt och sen fokusera på att försvara oss, vilket vi gjorde med bravur. Har faktiskt inte sett ett så här stabilt försvarsspel, som vi bjöd på i de två första matcherna, förut i Djurgården. Vi låg mest på kontring och skapade även ett par chanser som kunde avgjort matchen, men med cirka 2 minuter kvar av matchen kunde Tatran kvittera efter att vi slarvat i egen zon.
Två poäng på de första två matcherna kändes dock som ett bra facit. Vi hade gjort två riktigt bra defensiva insatser och tagit poäng mot båda de lag som vi på förhand haussat.
Tatran gick sen vidare och vann hela turneringen efter att ha slagit ut Kladno i semin, så att vi tog poäng av båda måste ses som riktigt vasst.

Nu började ödmjukheten så sakteliga släppa. Någon jämförde oss med Spaniens landslag i fotboll.
Att SIACT skulle underskattas var nästan oundvikligt.
Första perioden var lika usel som de första två matcherna varit bra. SIACT, som förlorat sina första två matcher stort, spelade jämnt med oss i första perioden och 0-0 i halvtid var nästan smickrande för oss. En rejäl utskällning senare var vi redo att kliva in i andra halvlek. Nu hittade vi tillbaka till spelet och kunde ta över matchen ganska klart. Målen uteblev dock och det dröjde ända tills två och en halvminut från slutet innan Peter kunde dubbla sin målskörd och avgöra matchen för oss.
Sen hade Sandberg chansen att öka på på straff, men drog den långt upp i nätet bakom mål.
1-0 räckte dock till en andraplats i gruppen och vi var direktkvalificerade för 1/64-final.

Väl där fick vi möta ett tjeckiskt lag som verkade rejält tröttkörda från att ha haft en extra slutspelsmatch. Vi rullade ut dem från start och gled ifrån till 5-1, innan vi släppte lite på fokus och de kunde reducera två gånger om precis på slutet. Fram till 5-1 var vi egentligen helt överlägsna, så 5-3 var helt klart i underkant sett till spelet.

I 1/32-finalen fick vi möte våra banemän från förra året, CSKA Hlaban. Vi hade revanch att utkräva. Tre spelare hade dock skadat sig på vägen fram till trettioandradelsfinalen och vi kunde bara mönstra 9 spelare från start. Ett par minuter in i matchen hade ytterligare tre skadat sig och vi tvingades rulla på sex spelare i stort sett hela första perioden. Vi gjorde dock en fenomenal kämpainsats och gick till halvtidsvila i en 2-0-ledning. I andra höll vi trots manfallet ganska enkelt undan och kunde vinna med 5-2. Lakfors blev stor hjälte efter att ha hängt tre kassar när han hoppade in halvskadad.

Matchen tog dock rejält på krafterna och i matchen efter saknade vi både koncentration och fysik att riktigt sätta press på motståndarna. Enormt många individuella misstag gjorde att vi till slut fick kasta in handduken mot ett tjeckiskt division 1-lag.

Turneringen som helhet var dock grymt bra! Vi spelade oavgjort mot både totalsegraren och en semifinalist och visade att om vi bara kan hålla uppe koncentrationen så är vi ett riktigt bra lag.

Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Egna sidor
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2012-02-01
Besökare
130611
Genereringstid
0,0156 sekunder