Dubbel glädje mot Huddinge IK

Inlagd: 5 oktober 2008

Lördag den 27/9. Det var en fröjd att vara en järnkamin idag! Vårt flicklag F97 körde sin 2:a match för säsongen, denna gång på hemmaplan mot Huddinge IK. Matchen började lite trevande, där lagen egentligen inte skapade några reella chanser förrän i den 14:e spelminuten då en av djurgårn’s forwards nr.2 Clara Holmene satte första målet.

Huddinge lyckades reducera till 1-1 och kort därefter tog de ledningen med 2-1 och så slutade första perioden.

2:a perioden tog Huddinge kommandot och utökade ledningen med ytterligare 1 mål till 3-1 och det kändes lite motigt på avbytarbänken i djurgårdens bås, men skam den som ger sig.

Efter knappt 2 ½ minuts spel in i 2:a perioden fick Clara H. återigen chansen att peta in bollen i motståndarmålet och några minuter senare var det dags för nr.16 Frida Willix att skotta in 3-3 och vi var absolut med i matchen igen.

Det blev en nytändning för hela laget och vi låg på och pressade Huddinge mest hela tiden och lyckades skapa många farliga situationer och skottlägen och det dröjde bara någon minut så tog DIF ledningen med 4-3 tack vare ett långskott från nr.11 Emma Dahlin.

Sedan hände inte så mycket mer än att vår målvakt, My Greitz, gjorde några riktigt fina räddningar och vi skötte oss klanderfritt i övrigt med bra passningsspel och bra backjobb.

När slutsignalen ljöd var glädjen i laget inte att ta miste på. Alla rusade in på plan och jublade och skrek och skrattade. Vi hade slagit Huddinge med 4-3, men …

Det var en falsk slutsignal. Den totala glädjen förbyttes snabbt till uppgivenhet och besvikelse. Det återstod faktiskt ytterligare 5 minuter att spela av 2:a perioden och nu trodde nog alla att luften gått ur laget och att det skulle bli omöjligt att tända till på nytt igen.

Det vart precis tvärtom. Bara för att visa att detta var vår match och att vi minsann skulle vinna över Huddinge så tog Frida W. inte mer än 20 sekunder på sig från det att domaren blåst till spel igen och klämde in 5-3 efter ett snabbt uppspel och en välplacerad målpassning från Emma D.

När det återstod knappt 3 minuter av matchen fick Huddinge chansen att reducera till 5-4 genom en olycklig retur och med vår målvakt skymd. Så blev också slutresultatet i denna rafflande match och när slutsignalen ljöd för 2:a gången så visste glädjen inga gränser.

Det kändes lite som om vi fick vinna 2 gånger i samma match p.g.a. den felaktiga slutsignalen. Dubbel glädje med andra ord.

Ska jag summera matchen så kan jag bara säga att det var vår match, det var ett samlat och fokuserat lag som gick in på plan för att möta motståndarna och vi lyckades skapa de farligaste situationerna, vi tog vara på de flesta av våra chanser, våra passningar gick hem, vårt försvarsspel var över lag bra och målvaktsarbetet lika så, vi ledde dessutom överlägset skottstatistiken och det gav en rättvis utdelning i slutänden.

Vid pennan Peter Johansson/Lagledare DIF IBF F97


Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Egna sidor
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2011-01-06
Besökare
60982
Genereringstid
0,0313 sekunder