Vinst mot Balrog efter stark vändning

Inlagd: 21 september 2008


Lisa och Acke laddar
DIF C - Balrog B/S 6-5

En imponerande vändning bäddade för tre poäng mot Balrog. Mari gjorde två mål och Skogen prickade rätt med sin berömda backhand när det var tre (!) sekunder kvar av matchen.

Det hela började med en försening. Igen. Vi stod alla beredda att äntra Gärdeshallens blå golv när vi insåg att det var ytterligare en period kvar i den hetsiga fjunismatchen mellan Bajen och Marieberg som spelades innan vår match. Det var bara att slå sig ner igen vid sargkanten och försöka hålla koll på alla spelarbarn som var med som hejarklack.

Inlånad målvakt för dagen var A-lagets Linda Öberg och vi var återigen extremt tacksamma för den excellenta hjälpen. Linda fick sig en utmaning som hette duga. För Balrogs utvecklingslag har en del gamla rävar med riktigt vassa skott. Vad sägs om Sara Wiksten och Maria Nilsson?

Själva matchen då? Jo den rivstartade med ett baklängesmål signerat just Sara Wiksten. Lisa Stenmark kvitterade med ett snyggt mål, läckert assisterad av Jenny Vad-Schütt. Sara Wiksten satte därefter 1-2 otagbart i krysset. Vi kom igen med ett backskott från Gittan långt utifrån. Vi spelade bra och det kändes som att vi absolut kunde utmana Balrog om segern.

I andra perioden visade ett av våra nyförvärv, fd elitseriebacken Malin "Berka" Bergqvist, att hon inte har glömt bort hur man sätter bollen i krysset. 3-2 och vi var i ledningen. Berka var förresten en av våra bästa spelare under matchen. Vilken inställning den kvinnan visade. Jag har en ny idol!

Men Balrog trampade på och fortsatte att sätta sina skott. De tog igen till 3-5 och vi fick lägga i en extra växel. Den som lade i högst växel var coola Mari. Först höll hon sig framme och petade in en retur. Sen satte hon iskallt 5-5 i bortre krysset efter en genomskärande drömpass av Gittan.

Sista 10 minuterna var det ställningskrig. Inget av lagen ville ge sig med en poäng i bagaget. Spelet böljade fram och tillbaka och det skapades mycket chanser. Bland annat fick Öberg sträcka ut i en brutalt skicklig räddning mot slutet.

Och sen kom det. Skogens härliga avgörande när det var tre sekunder kvar. En stenhård backhand som hade dödat alla sorkar i sin väg. Yippie! Segern var bärgad och Balrogerna fick starta sin lördagkväll med en svidande förlust.

Mer som var värt att notera från matchen var att...

...Tommila spelade sin första match efter mammaledighet (och en träning)
...Cilla Rydell gjorde comeback i DIF-tröjan
...hejaklacken lät riktigt högt, trots att medelåldern var typ 4 år
...den ena (och snacksalige) domaren verkade gilla oss skarpt
...nya resultattavlan i Gärdeshallen fungerade utmärkt

Rapporterade: Kristin

Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2011-04-02
Besökare
80173
Genereringstid
0,0625 sekunder