Tyresö Trollbäcken - DIF 1-2

(0-1, 0-0, 1-1)

MålskyttarLisa Fahlåker 1, Jenny Vad-Schütt 1
PoängmakareLisa Fahlåker 1(1+0), Jenny Vad-Schütt 1(1+0)
UtvisningarMia Ahonen 2
MålvakterUlrika Johansson Signell (skott: 0, insläppta: 0, procent: )
Publik19
Domare
Datum: 2009-11-08

Vet inte om jag sett laget spela så bra som vi gjorde idag mot Tyresö Trollbäcken i den fina Strandhallen. Alla lät bollen göra jobbet och det var ofta mycket vackert ”klapp-klapp” spel. Många kommenterade efter matchen ”vad kul det var att spela idag” och från sidan var det precis så det såg ut som. Bara positiva tongångar och ett riktigt go i laget. Nån tanke på att vi skulle förlora fanns helt enkelt inte.

Redan efter 9 sekunder prickade Lisa Fahlåker in 1-0 till Djurgården och vilket prickskytte sen, rakt upp i krysset med den. Detta efter att ha krigat till sig den förlorade tekningen vid matchstart och trampat vidare mot och i mål med bollen. Vi sa att vi skulle ha snabba byten innan matchen, nog var det ett snabbt första byte alltid.

Vi ägde definitivt resten av den första perioden men bollen letade sig inte in i nätmaskorna mer än en gång trots många chanser. Andra perioden var även den bra från vår sida men om det var effektiviteten som brast eller deras försvar och framförallt målvakt som var för bra är svårt att säga men det blev inga mål i andra perioden trots hela 5 minuter i numerärt överläge och många bra avslut.

I tredje perioden kom TT ut med nya krafter och tryckte på rejält i inledningsskedet av perioden. Efter 3.57 fick de utdelning och det stod helt plötsligt 1-1 i en match som vi dittills dominerat. Då kliver matchvinnare Jenny fram. Först ett skott som klingade i stolpen och sen får hon sätta dit 2-1 till DIF efter 7.49. Kändes verkligen rättvist. Som väntat tryckte TT på ordentligt under de sista 5 minuterna av matchen men det var vår tur att vinna den jämna matchen mot TT idag. Om de två första perioderna var karakteriserade av riktigt bra spel så var de sista 5-10 minuterna ett bevis på stort hjärta och riktig kämparglöd, vi bara skulle vinna matchen.

Dagens vinst var en verkligen en laginsats och det är svårt att peka ut några enskilda spelare som höjde sig ännu högre än den redan höga nivån för dagen. Båda backparen och alla tre kedjeformationerna var riktigt bra. Två spelare gjorde matchdebut för säsongen, Michaela Bondeson som är åter i DIF efter en sejour i Bajen och Jessica Nilsson som kommer närmast från KTH. Både Michan och Jesse var mycket nära att näta i sin första match och eg. tror jag nog att Michan borde haft en assistpoäng vid Jennys mål eller?

Direkt efter matchen åkte två av spelarna, Kristin Hammerman och Sandra Johansson, till Farsta för att fylla ut a-lagets trupp som haft problem med skador och sjukdomar den senaste tiden. En Kristin som i första perioden sa ”det här tempot kommer jag inte klara i tre perioder” men i bytet som kom direkt efter sprang hur mycket som helst i anfallande zon. Ingen ”pingis-lunga” där inte Kristin!

På plats i Farstahallen fanns redan c-lagets Mia Bjurkell som även fick göra debut i DIF-tröjan i den tredje perioden, ett inhopp som imponerade på damlagets tränare till den grad att Mia kommer att befinna sig i Eriksdalshallen för att träna med a-laget istället för med c-laget i Bromma på tisdag. Lycka till Mia! Det samma gäller Sandra som också ska träna med a-laget på tisdag. Vi är ett bra farmarlag J.

Rapporterat av: Jessica Tommila (för dagen ”coach” tillsammans med Mari Berggren)
« Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2011-04-02
Besökare
82594
Genereringstid
0,0469 sekunder