DIF - Huddinge IBS 9-0

(1-0,5-0,3-0)

MålskyttarJenny Vad-Schütt 3, Lotta Gidlund 2, Gittan Ahonen Gunnarzon 1, Mari Berggren 1, Febe Jondal 1, Hanna Wilenius 1
PoängmakareJenny Vad-Schütt 3(3+0), Lotta Gidlund 2(2+0), Hanna Wilenius 2(1+1), Gittan Ahonen Gunnarzon 1(1+0), Mari Berggren 1(1+0), Febe Jondal 1(1+0), Mia Ahonen 1(0+1), Lisa Fahlåker 1(0+1), Caroline Johnzén 1(0+1), Maria Karlsson 1(0+1), Jessica Tommila 1(0+1)
UtvisningarCaroline Johnzén 2
Målvakter
Publik10
Domare
Datum 2009-09-12

En månads träningar och sen var det äntligen dags för match.

Seriepremiären gick av stapeln i lördags i Gärdeshallen mot Huddinge IBS. Laddade och spelsugna. Så mycket att inte alla som ville ens fick spela. Men som tur är så är det en ny match redan nästa lördag.

Mycket som ska fixas innan match inser man när man inte har vare sig tränare eller lagledare att tillgå. Men när alla drar sitt strå till stacken så fixar det sig visst ändå. Mari Berggren hämtade bollarna som vi hade glömt i Brommahallen, Cilla Rydell åkte med medicinväskan till Mia Ahonen innan match och Lotta Gidlund och Carro Jonzen inhandlade lite kylpåsar som fattades.

I slutet av den spelmässigt och chansmässigt jämna första perioden slog förra årets poängdrottning, Gittan Ahonen, till, assisterad av syster Mia. Med sitt 1-0 mål startade Gittan dagens målfyrverkeri av Djurgården.

Tack vare snabba direktpass ökade DIF tempot och hela fyra mål kom inom loppet av de första sju minuterna i den andra perioden. Jenny Vad-Schütt nätade två gånger och däremellan stack Lotta Gidlund på utmärkt pass av Maria Karlsson och Mari Berggren på lika utmärkt pass av Hanna Wilenius, mellan med varsina mål. Därefter vardera utvisning för DIF och Huddinge innan Hanna Wilenius såg till att det stod 6-0 till DIF inför sista perioden.

Sista perioden slutade 3-0 till DIF. Målskyttar i sista perioden var i tur och ordning; Febe Jondal Bergqvist på pass av Jessica Tommila, Lotta Gidlund på pass av Caroline Jonzén innan dagens skyttedrottning slog in 9-0, fint assisterad av Lisa Fahlåker.

Effektivitet beskriver matchen bra. För Huddinge var inte alls ofarliga i sina framstötar. Men i målet stod en omutlig Linda Öberg som murade igen för andra gången den dagen och hade det funnits två assists som i ishockey hade hon även fått en sådan.

Ett tätt försvar över hela banan, anfallsglada backar som gör det otroligt svårt för motståndarna, fina direktpass, många och effektiva avslut fördelade på samtliga i laget, var några av sakerna som gjorde att matchen rann i väg till hela 9-0 för Djurgården.

Två som sköt lite mer än andra och hade siktet rätt inställt var Lotta och Jenny. Den senare slog till och med in ett frislag från hörnet rakt i mål.

Ett bra spel och definitivt inget fel på orken, ser bra ut inför kommande matcher. Duvbo nästa.

Tack till Michan och Mora som satt i seket.

Rapporterade: Tommila
« Tillbaka


Big Bang Theory   |  Batman   |  Breaking Bad   |  Sons of Anarchy

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Klubbsidan
Tjäna pengar-katalogen

Information
Senast uppdaterad
2011-04-02
Besökare
90325
Genereringstid
0,0469 sekunder