Riksserien blir SDHL

Inlagd: 13 april 2016, kl 10:49

Ny riksorganisation ska lyfta svensk damhockey!
Läs mer i pressreleasen nedan:Ny riksorganisation lyfter svensk damhockey

Nu tar svensk damhockey nästa steg, till en ny riksorganisation Svenska Damhockeyligan, SDHL.
Syftet är att mobilisera större resurser och skapa bättre förutsättningar.
- Vi vill ta ett rejält kliv uppåt och bredda elitsatsningen och det är alla Riksserieklubbarna eniga om, säger Curt Johansson, tidigare ordförande i Luleå Hockey nu interimsstyrelsens ordförande i SDHL AB

Svensk damhockey är på frammarsch och för att kunna ta nästa tydliga kliv i utvecklingen bildas nu så en ny riksorganisation: Svenska Damhockeyligan, SDHL.
Curt Johansson:
- Vi ser ett ökat intresse från unga talanger som vill spela hockey. Och dagens tre serier med Riksserien i topp har en spännande utveckling där intresset från SHL-lagen att satsa mer jämställt ökar intresset både medialt och publikt.
Via en ny Riksorganisation är ambitionen att skapa en tydligare partner till förbundet och en starkare samordnande funktion för damernas elit.

Johansson:
- Det känns tryggt att både Ishockeyförbundet och Svenska hockeyligan är positivt inställda till det initiativ som tagits. En naturlig följd av den här satsningen är att alla parter också tar ett större ansvar för breddverksamheten. Alla flickor som vill ska ges samma möjligheter som pojkar att spela hockey. Klubbarnas arbete ska inriktas på att synliggöra och skapa rätt förutsättningar för både flick- och damverksamheten.
- Tittar vi på förbundets hockeyskola förra året så ökade antalet flickor som deltog med hela 31 procent. Det mesta talar för att den siffran fortsätter växa då 130 klubbar deltar i år mot fjolårets 100. Vår övertygelse är att tajmingen är helt rätt nu för att ta ett tydligt steg, ett rejält kliv uppåt. Kan vi skapa bättre grundförutsättningar kan svensk damhockey ha en verkligt spännande framtid även på internationell nivå, självklart kommer en breddad satsning ge ett bättre underlag även för landslaget.

Anders Larsson , ishockeyförbundets ordförande:
- Svensk damishockey är på framfart efter det avstamp vid gjorde med damtemautredningen 2010. Antalet tjejer som provar på och börjar spela ishockey ökar kraftigt och allt fler av elitklubbarna på herrsidan satsar på damhockeyn. Att en riksorganisation för föreningarna med lag i den högsta serien, nu bildas är ytterligare en viktig byggsten i det arbete vi i svensk ishockey gör för damishockeyns fortsatta utveckling.

Leif Boork, förbundskapten, Damkronorna:
- En SDHL-förening kan värna och utveckla damklubbarnas intressen i såväl administrativa, ekonomiska och sportsliga frågor. Som förbundskapten för Damkronorna ser jag fram emot ett sportsligt samarbete med den nya Riksorganisationen, för att med gemensamma krafter förbättra förutsättningarna för de damer som vill bedriva ishockey på elitnivå.

Danijela Rundqvist, Djurgården:
- Det känns verkligen ”äntligen” över det här, det är mer än moget nu att ta nästa steg i utvecklingen av ligan. Det känns inspirerande att vi nu får till en kraftsamling där vi tillsammans kan arbeta fokuserat med just utvecklingsfrågan.

I nysatsningen ryms också ambitionen att skapa bättre ekonomiska förutsättningar via nya samarbetspartners.
Johansson:
- Vår förhoppning är självklart att den resan vi nu gör ska vara attraktiv för potentiella sponsorer, att man känner att man vill vara med och vara en av grundarna till den nya SDHL. Vara en av de aktörer som gjorde detta möjligt. Vi är övertygade att det finns företag som brinner för att ge även damerna rimliga förutsättningar till en seriös satsning


För mer information:
Curt Johansson, ordförande i SDHLs interimsstyrelse
070-630 20 30


Tillbaka
Meny
Tjäna pengar
Lag i föreningen
Länkar
Tjäna pengar-katalogen
SponsorerE-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2016-10-04
Besökare
339245
Genereringstid
0,1250 sekunder