Tradition av talang, glädje & gemenskap sedan 1937  

Rapport från Eitech Cup

Inlagd: 26 februari 2019, kl 22:24


BIF gjorde det bra under lördagens cupspel i fotbollshallen. Laget slutade på en fjärdeplats.

Dagen började med två hedervärda förluster först mot IFK Sunne och sen mot ÄFF. Framförallt insatsen mot IFK var stark där BIF håller upp en bra defensiv och skapar även ett antal fina målchanser. IFK drar ifrån målmässigt först i slutskedet.

Efter uddamålsförlust mot ÄFF avslutade vi sen gruppspelet mot Emtarna. Detta blev den förväntade nyckelmatchen för att undvika sistaplatsen i gruppen och därmed slippa det tuffaste motståndet från den andra i kvartsfinal. Numera får alltså alla lag chansen att spela kvartsfinal och detta var en bra ändring som gör cupen mer intressant. Mycket bättre än det tidigare upplägget med placeringsmatcher som oftast blev avslagna eller ibland inte ens spelade.
Mot Emtarna gjorde nog Bäck sin svagaste match spelmässigt under dagen men lyckas vinna med 2-1 och blir grupptrea.

För motståndet i kvartsfinalen stod Gunnarskog/Bortan som blev tvåa i den andra gruppen. En jämn match där BIF spelar upp sig efter en dålig start och avslutar riktigt starkt. Vinst 2-1 efter en rafflande förlängning.

Bäck vidare till semifinal och där väntade Torsby som imponerat mest av alla lag så långt. Mycket fin prestation av BIF i 15 av de 20 minuterna i denna match där vi håller rätt så jämna steg med motståndarna och har länge 1-1. Detta var TIF:s första insläppta mål i turneringen. Det slutar dock med en klar förlust efter att Torsby fått islossning sista minuterna och rinner ifrån till 5-1. Ett par av dessa mål var lite väl billiga vilket var synd då BIF egentligen förtjänat ett snyggare resultat men men det gäller att spela klart också.

Direkt efter semin blev det då "bronsmatch" mot ÄFF. Bäck är bättre första halvan av matchen och leder med 1-0 men ÄFF tar över andra halvan och vinner till sist med 4-1. Återigen ett par lite onödiga mål i baken alldeles i slutet där det förvisso var otroligt trötta ben och lite sisådär med fokus i BIF. Men det är ju lika för alla, här var ÄFF starkare och tog hem en välförtjänt tredjeplats. Det hade varit perfekt att avsluta dagen med en seger och en pallplats, men det går inte att begära mycket mer än så här av laget. I finalen besegrade Torsby IFK Sunne med 2-1 efter förlängning.

BIF presterar precis det man kan förvänta sig denna cupdag och kanske lite till. Även om vi trots allt "bara" vinner två matcher så blir vi inte avklädda i någon match utan spelar jämnt mot alla lag och med lite mer flyt hade det kunnat bli ännu roligare. Flera av målen som Bäck gör är riktigt läckra och dagens varierande offensiva spel skapar bekymmer för motståndarna. Dessutom så saknade vi ett antal duktiga grabbar som inte hade möjlighet att vara med idag, vilket också höjer betyget en smula.

Smolk i bägaren var en skada på mv Carl halvvägs in i semin mot Torsby. Fraktur i handen och riktigt surt både för honom och BIF om han blir borta en längre tid. Fram till skadan hade Carl levererat turneringens förmodligen vassaste målvaktsspel och varit en av hela cupens bästa spelare där han gav oss chansen till ett bra resultat i varje match vi spelade. Strålande bra.
Mycket bra var också Renco Toorneman som var överallt på planen och visar vilken tillgång han är och kan bli när han nu är på gång tillbaka och åter ska spela i Bäcks färger. I övrigt en jättestark insats av hela BIF-truppen där ingen faller ifrån.
Stor tack till alla i Bäcklaget för en trevlig heldag och tack till IFK som arrangerade.

IFK Sunne - BIF 3-0

ÄFF - BIF 1-0

BIF - Emtarna 2-1
Mål: Stefan L 2

BIF - Gunnarskog/B. 2-1
Mål: Stefan L, Pontus P

BIF - Torsby 1-5
Mål: Renco T

ÄFF - BIF 4-1
Mål: Stefan L

Deltagare: Carl S, Henrik J, Renco T, Adam J, Filip E, Alexander N, Tobias H, Colin T, Stefan L, Pontus P, Thomas L, Stefan S, Asem S, Tommy P

Tillbaka


Dart   |  Snookerbord   |  Air hockey   |  Supporterprylar

Skapad av Lagsidan.se   |   Lägg till Favoriter   |   Gör till Startsida   |   Atom & RSS
Tjäna pengar-katalogen
Sponsorer


E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-05-10
Besökare
131419
Genereringstid
0,0781 sekunder