NHL-Week

Inlagd: 14 november 2019, kl 15:45

En fullspäckad vecka lider mot sitt slut. Med näst intill likt NHL-spelschema har Arken haft 2 stycken matcher på fyra dagar plus en träning där emellan, en nivå som piraterna från Värmdö inte är vana vid!

Veckan inleddes med drabbning borta i Ishuset i Tumba där Norsborgs stod på spelschemat, en tuff bortamatch på förhand och det hjälpte ju inte att Arken kommer dit med en sargad trupp från sjukdom och helgens guldfirande.
Innan matchen sticker dagens domare in huvudet för lite snesurr. Domaren blir hånad för att han värmer upp innan en div5 match. Vi fick information att idag har han en div3 domare med sig, tydligen skulle detta höja domarnivån... kanske årets största skämt.
Men arken inleder matchen mycket bra, trummar på i skridskoåkningen och sätter press på Norsan som inte har en aning om vad som händer och hänger inte med för fem öre. Detta leder till ett fin klapp-klapp spel mellan Hultman till Andersson som gör skottpass som Jansson enkelt kan raka in i mål. Perioden går till ända och arken surrar i omklädningsrummet om den härliga viljan och att den bara är fortsätta kriga på i andra.
När andra perioden drar igång fortsätter Arken trumma på och Norsan som är det förortsgäng man förväntar sig blir frustrerade och tar till ojustheter som resulterar i en 5 mot 3a för Arken som de förvaltar på bästa sätt och Andersson dunkar upp ett slagga i krysset, första målet i arkentröjan ”Grattis!”. Matchen går helt i Arkens väg men med fem minuter kvar av matchen drabbas arken av en dubbelutvisning, väldigt diskutabla domslut kan tänkas vara någon form av kompensation.
Detta resulterar dessvärre i först ett mål i 5 mot 3 och ett mål i 5 mot 4 för Norsborg och ställningen är lika. Man känner att Arken är i gungning och då händer det som inte får hända en rörig situation framför arkenmålet där klubbor fäktas som i Zorro och en träffa arkensmålvakt i masken och på något sätt dimper pucken in bakom mållinjen. Hela bänken i Arken flyger upp och påpekar att detta kan inte vara mål. Domaren som man undrar tittat på en annan match dömmer i alla fall mål utan att ens ta hänsyn till protesterna. Matchen fortlöper och slutresultatet är 3-2 till Norsborg. RIDÅ!
Efter matchen kom domaren fram och erkände att han inte sett något och skyllde allt på div3 domaren Voxberg med citat som ”-äh de var Voxberg som tog den..... jag såg inget...” och ”- Voxberg gjorde den bedömningen, han fick ta beslutet.... jag höll inte med, för jag såg inget...”
Summering 1 efter matchen, är att vi spelar ishockey i 35minuter sen rasar vi ihop som ett korthus.
Summering 2 efter matchen, är att domaren dömde som om de hade rökts en hövding i pausen tillsammans med ortenboys.
Enligt rykten sågs även domarna krita en 5a var vid pendeltågsstationen på väg hem...
Hem och slicka såren ny match på fredag!

Å så var dagen kommen äntligen fredag och match hemma i borgen. Torsdagsträningen hade bestått av individuell träning med inriktning på detaljer. Efter lite om och men, med svårfrusen is och avsaknad av ledare i Camelens bås kan matchen äntligen dra igång. Arken tar som så många gånger förr tag i taktpinnen när de är på hemmaplan och öser på det inner knappt gå 3 minuter innan Arken tar ledningen i Powerplay genom nr 6 Fredrik Nyman ett bra skott från blå med assistpoäng från vem annan än säsongens poängkung som var tillbaka efter visstids sjukdom Marcus "Trädet" Åshage-Karlsson. Men glädjen är kortvarig och Arken drar på sig en onödig utvisning och det resulterar i en kvittering av Camelen 1-1. Arken blir osäkra och virriga i egen zon något man vanligtvis inte känner igen och Camelen tar över matchen och gör inte bara 1-2 eller 1-3 utan hela 1-4 innan periodsignalen ljuder.
Det är uppgivna miner i omklädningsrummet men några spelare försöker elda igång gubbarna och vissa speländringar görs. Detta leder till att när andra perioden startar är det ett helt annat Arken vi ser ute på planen. Hårt driv, enkelt spel och få puckar på mål. Efter 3 minuter kommer reduceringen Daniel ”Danny” Sköld snyggt framspelad av Kung-Jung. I mitten av andra perioden får Camelen en utvisning som Arken inte är sena på att förvalta, fint powerplay spel leder till att en retur dimper ner framför bladet på Jompa som bara rakar in den 3-4. Några minuter efter driver nr 77 ”Lilla-Gubben” Magnusson upp pucken och drar iväg ett skott där målvakten lämnar retur och Magnusson lyckas snappa uppe den egna returen och trycka in pucken i nät 4-4. Euforin är total inte bara att Arken lyckas kvittera utan att måltorkan lyckats släppa för förra årets poängkung nr 77 ”Lilla-Gubben”(ska vi var ärliga infann sig nog euforin mest hos nr77).
Med fyra minuter kvar göra Arken ett ytterligare mål genom ”Jök-Jompa” och där tror man matchen är klar. Men tydligen har spelarna i Arken valt att ge publiken i denna match valuta för pengarna och drar på sig en dubbelutvisning sent även i denna match. Men till skillnad från matchen tidigare i veckan reder Arken ut stormen och tar hem segern med 5-4! Som vanligt var det full drag i sekretariatet även denna match. Sekket utsåg även matchens lirare nr21 Johnny "Jompa" Angleborn som stod för två utav målen!

Om vi då ska försöka ta detta skepp i hamn, och summera denna intensiva vecka som sällan skådats i Arkens historia. Kan vi säga att stundtals ser vi ett Arken som spelar ishockey på nästintill toppnivå och stundtals ser det ut som ett gäng stirriga höns har äntrat isen. Summan av kardemumman laget kan gå långt om de kommer upp i sin högstanivå som vi sett prov på.

Tills dess, segla lugnt!
Redaktionen hos Arken Pirates

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-01-21
Besökare
172459
Genereringstid
0,0313 sekunder