Game 2, okänt vatten för Piraterna

Inlagd: 22 oktober 2019, kl 17:18

En mycket uppsnackad match på förhand när Tullinge bjöd in till match i div5 Södra. Vad är det för gäng? Medelålder på 18,9? Kommer de gå fort?.......eller det största frågetecknet….. undra hur många hockeymammor som kommer ner och hejar på sina små pojkar?

Nog om de, väl framme vid hallen fick vi gå runt, hoppa- och kliva över den hög med trimmade mopeder som stod utanför hallen, fullkittade med ”Flames” och ”ACAB” klistermärken på sidokåporna. Vi förstod, detta kommer bli juniorhockey!
I omklädningsrummet gick snacket varmt… Frågor som… Får man tacklas idag? Är det någon som har sett hockeymammorna? Tror ni dom kommer forechecka med 5 man?
Ärligt talat, den där känslan att åka ut på en grilla satt fastklistrad i huvudet på Piraterna som till dagen saknade ett gäng spelare från föregående match.Matchen är igång och vi ser ganska snart att det kommer bli en jämn tillställning. Inget av lagen kommer till några riktiga chanser, men man såg att Arkens fysiska spel gjorde att gallerjunisarna blev lite fega i hörnorna. När man har 90kg kropp och 10+kg fläskfilé signerat ”El-Capitain” i ryggen med ett långt svallande hår i ryggen skulle jag också bli lite skakig som Junior.
Matchen blir tillsynes dom första 10min böljande och den tillresta publiken följde matchen med spänd blick och känslor som gick att ta på!

Men………10.01 händer det! 0-1 Arken! Och vilken kasse de var! Jompa ”Mr.Magic” gör först en höftöppning som skulle få självaste Ulf Dahlin att dra på smilbanden, samtidigt som han får med sig pucken, levererar en stenhård macka på tejpen till ”El-Capitain” som osjälviskt lägger tillbaka pucken till ”Mr.Magic” som har helt öppet mål. Tullinges målvakt satt i fiket med en korv i handen när Jompa ”Mr.Magic” ropade högt i hallen ”-Skaru ha ketchup på den..?”.

Med glädje och fart fortsätter första perioden och en till ”Oldie” visar vart skåpet ska stå! Mackan ”Trädet” Åshage tar med pucken snyggt och trampar runt stackars gallerbacken i Tullinge, serverar en stenhård macka på tejpen till Ubbe ”DILF” Nyhammar som utan tvekan rakar in pucken bakom en frustrerad mini-keeper i Tullinge Triangelpojkars kasse, 0-2.

Tullinge kommer tillbaka och gör 1-2 efter att domaren stod i vägen (som vanligt) och vi går till pausvila med ledning.Väl i omklädningsrummet pratar vi om vårt extremt dåliga tempo, dålig attityd och framförallt passivitet.Inför andra perioden har Tullingepojkarnas mammor börjat med försäljningen av ”Chokladrutor” och ”Havreflan” på läkaren, bra initiativ, mysigt!


Andra perioden börjar likt förra, avvaktande och passivt. Något som inte passar oss. Tullinges kapten William Frank som gled runt i första och smågrinade lite, började storböla 9min in i andra när han fick en tackling. När båda lagen fick splitta på en 2a var så hörde läktaren vilka ord som kom ut ur pojkens mun ”- Jag har fan snabbare moppe än dig….” och ”- Mamma har lovat mig presentkort på kids brand store på 5000:-, vad kommer du få liksom? Typ 500spänn eller?!?!?!”…… Ja, ni förstår.

Arken krigar sen in 1-3 när Jocke ”Jagr” Cars håller sig framför kassen, ett riktigt krigarmål och han får även pucken med sig hem! Nu gäller det att låsa matchen!

….tyvärr lyckas vi inte med de. Efter ett par utvisningar emot oss så får Tullinge in både 2-3 och 3-3. Matchen går med förlängning, en förlängning som saknar mål men många chanser!Matchen går till straffavgörande och till slut suddenstraffar. Arken bjöd på riktigt straffgodis med både ”Slapies” och ”Toies”, men framför allt Macken ”Trädet” Åshages sista avgörande straff…
Med blicken mot mål och en bra straff-fart fintar han ner målvakten och kör en Foppa, målvakten inkasserar sin andra korv för kvällen och Arken tar med sig extrapoängen hem till skattkistan.
Nu blir det en vecka med träning och nästa match spelas hemma på Ekvallen, fredag 25e. Vi hoppas självklart att så många som möjligt kommer ner och stöttar laget!
Mot nya äventyr!// Arken Pirates

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2020-01-21
Besökare
172442
Genereringstid
0,0469 sekunder