Vinst i seriepremiären!

Inlagd: 13 oktober 2018, kl 21:03


Äntligen är det game igen!
Äntligen skrinar Arkens Pirater ut på isen igen!
Äntligen är vi IGÅNG!

Dagens drabbning tillika SERIEPREMIÄR mot Små-Tigrarna från Älta var på schemat och de var ett manbortfall av rang från Arkens sida.
Det var allt ifrån golf till barndop, men vi lyckades ändå skrapa ihop 9 utespelare och en slips.
Innan match började hetsen direkt mot vår gamle lagkamrat ”Stisse” som valde att lämna piraterna för ett par år sen och ansluta till Små-Tigrarna. En klassisk ”Louring” att Mikael Tellqvist hade skrivit på för Arken gjorde Älta-Tigrarna nödiga i brallan innan nedsläpp och dom ställde upp med ett lag som inte alls stämde med deras laguppställning på Swehockey.

Jaja, vi kliver i alla fall ut taggade till tänderna från omklädningsrummet som var pimpat av Johnnys Pirat-Backdrop! Riktigt stiligt!Första perioden hann inte ens börja innan Marcus ”Trädet” Åshage trampar runt motståndarna efter en ”Silky-flipp” från Jonathan ”Lilla-gubben” Magnusson och Arken tar ledningen med 1-0 redan efter 9sek.
Skönt med en bra start på matchen tänkte vi, Ältaspelarna muttrade och tyckte de var lite orättvist.
Men, minuter senare gör Jonathan ”Lilla-Gubben” Magnusson en coast-to-coast innehållande 4-5 Lilla-gubbenfinter och lägger av en tyst handledare förbi Små-Tigrarnas målvakt. FIVE-HOLE! 2-0!

Sen går matchen ner i tempo och vi Pirater börjar lajja lite för mycket med pucken. Arken får PP och vi ställer upp för tek. Tek bak till Jonte som kör en ”give and go” med Trädet och pucken hamnar på blålinjen. Jonathan ”Lilla-Gubben” Magnusson drar då till med en tyst handledare från blålinjen och målvakten är chanslös. Rakt upp i taket och 3-0 till Arken innan vi går in i periodvilan.I pausen pratar vi om fokus och försöka hålla i matchen, även fast laget var ganska trötta mot ett Älta med 3 fulla kedjor.
Vi kliver in i andra perioden och åker på en visning ganska fort. Älta kör PP i anfallszonen när Stisse och Lavrell ryker ihop nere i hörnet. De var krig om pucken och Lavrell sitter fast i Stisses grepp. Då kör Lavrell klubban i nacken på Stisse så hjälmen flyger iväg.
Stisse tappar då fattningen och skriker åt domaren när han är på väg mot båset ”Han gjorde de med flit…..” var de vi hörde.
Domaren hade en annan uppfattning och Stisse åker på en 5+game för att ha skrikit ”Jävla H***…..”
Tråkigt för Älta, tråkigt för Stisse….
Vi i referatgruppen ombads att tillägga ett citat Stisse skrek från båset ”Tror du jag skriver H*** på planen när mina barn 9 och 10 år sitter på läktaren…..”

Arken spelar PP och Jonathan ”Lilla-Gubben” Magnusson kör en toedragie på blåa och en ältaspelare är borta, nästa ältaspelare är inte lika lättlurad (Han kanske har spelat NHL19) och Jonte blir av med pucken.
Älta tar chansen och sätter den, 3-1 och får vittring!
Dock så knäpper vårt nyförvärv Patrick in 4-1 sekunderna senare och matchen spelas lugnt och fint av.
SEGER FÖR ARKEN och grabbarna bjöd på en hyllning till storpubliken som hade tagit sig ner till Ekvallen för att se sitt lag ta 3 pinnar! Säsongens första men INTE SISTA!


Nu tar vi en välförtjänt ”Kolhydrats-dryck” och laddar inför nästa match, borta mot Camelen!
Väl mött!
// Arken Pirates

Tillbaka
Tjäna pengar-katalogen

E-postlista


Meddela mig vid...
Gästboksinlägg
Utskick
Nyhet
Resultat

Information
Senast uppdaterad
2019-04-03
Besökare
155733
Genereringstid
0,0469 sekunder